All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. mobsterc

mobsterc Overclocker

I ja sam planirao uvezivati, ali haj ga znaj hoce li to uvijek raditi kako treba :D
    Plus, uvezivanjem nema popusta i Hr ne mogu uvezati sa cestama rs, jedino ovaj federalni mogu sa svim (doduse ne znam ima li onda popusta, jel se napravi kao sa rs, odvojen nalog koji se dopunjava u hr, onda bi moglo mozda biti i popusta). Hr ne moze jer se uveze bankovna kartica i skida po trosenju prolaskom na nasim cestama.

dams82 likes this.
  2. dams82

dams82 Komšija

Ja sam uvezao RS i FBiH i radi odlično. Obje imaju aplikaciju i punim online. RS najavio uvezivanje sa Srbijom u skorije vrijeme.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Kakav klirens, jos FWD... vjeruj mi ovi novi SUV ovi nista nemaju veci klirens od prosjecnog auta... Plus niti ko ide negdje offroad, jer boze moj, skup ovjes... Neki dan sam opet glaamio, ja sa svojim autom na 20'' felgama brze vozim po cesti koja se radi, nego lik sa 5008... jebo ga njegov klirens i SUV...

aNaToMiC ! likes this.
  4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Sto bih tebi vjerovao :D
    Brzi gugl kaze da 5008 ima duplo veci klirens od cls, a ima i veci od 308 npr. Ne mora se ici u offroad, dovoljno je po nekim mahalama...

I dalje ima dovoljno prednosti da to neko izabere, bez obzira sto je samo fwd.

Ja sa infinitijem ne mogu uci u garazu zbog klirensa, ne mogu se okrenuti na jednom brdascu u mahali (gdje se svi okrecu da promijene smjer). Moram kao baja preko lezecih, gdje sam sa npr cherokee prolazio na 60. Bubrezi otpadaju po nasim rupavim cestama jer je na gevindama, nema neke logike to posjedovati kod nas, ali to je auto za neki drugi cejf.

Za vecinu ljudi limuzina ima manje prednosti nego ovi 'suvovi'. Sada zasto ce neko izabrati neki model, ne ulazim u to, neka kupuje kome se sta svidja, nekome je bitnije da mu je udobnije po rupama, nekome kako 'lezi' u krivini. Neko ima rodbinu na selu, vikendicu, tovari...sta ti znas kakve su kome potrebe. Naravno, ima i ljudi sto kupuju bez razloga, samo sto je nesto moderno, ali to vrijedi za sve, ne samo auta.
    Ja sam prenosio prozore i kojesta u hrvatsku sa nissanom, kurko bih to mogao sa limuzinom. A opet sutra, da cesce putujem, bez da moram tovariti, moj izbor bi bila limuzina. Mjerkam e63s :D

Last edited: Aug 12, 2024
    Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Normalno da će limuzina imati manje prednosti ako nema 5-ta vrata, uzmeš karavan i eto prednosti :D

Ne vidim praktičnost u takvim limuzinama, i za mene to nije opcija, na stranu klirens i visina. Opet kažem, postoje povišena auta koja nisu SUV, ima i MPV, C4 Picasso, C8 i sl.

Usput Google Street View trenutno u Tuzli, parkiran blizu pozorišta.

dmr likes this.
  6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa koja je poenta... Sva auta postoje :D
    Da se ne kupuju, ne bi postojala.
    Koja je prakticnost cabrio auta? Tebi je nema, neko ko voli razno da guzi, njemu ima, pod zvjezdanim nebom svaka gace skida :D
    Nekome bitno ovo, nekome ono, niko nije 'prekuco igricu' ili je pametniji od ostalih. To jedino nema smisla, misliti da ti najbolje znas, i da je tvoj izbor jedini pravi.

dmr and dams82 like this.
  7. Qler

Qler Veteran foruma

nisam ja rekao da moj ima klirens kao 5008, samo da debil vozi sporije od mene... rekao sam da nema osjetno veci klirens od prosjecnog auta... eto ejbi me ako ja ne bi sa starom opel corsa B od starog na 155 sirokim gumama izasao gdje taj 3008/5008 ne bi mogao ni pomisliti...

aNaToMiC ! likes this.
  8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma mi ne vozimo uopšte štedljivo niti gledam youtube video kako uštediti. Taman posla da se tim bavim
    Resetovao u Orebiću i uslikao kad sam stigao u Vareš.
    Sa 0 m.nm na 890 m.nm. sve penjanje.
    Što se tiče vožnje gledamo da vozimo max +15 km/h preko ograničenja, jednom me uslikao onaj Kodiaq sa radarom na +21 km/h i mjesec dana me žena vozala.
    Mi generalno ne vozimo silovito po krivanma, zbog djece da im ne bude muka.
    Ostalo je normalna vožnja.

Ajdin87 likes this.
  9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ja bih sta drugo da jebem ako nemas nesto protiv :D
    Pa sto ne vozis corsu nego cls
    Daj ba :D ili sto bi komso reko, ma dajte molim vas

10. Qler

Qler Veteran foruma

Navozao sam se ja Corse :D sad vozim CLS jer mi je cejf. On nema bas opravdanje pogotovo za porodicno auto, ali ja ne hodam okolo i govorim kako limuzina od 5m sa 4 sjedista i naza za galvu prostora nema ako si veci od 180cm je odlicno auto. To je cejf. 90% ljudi sto voza SUVove ne voze iz cejfa nego kao culi su da je bolje, ali ne znaju sto. I opet, nervira me sto ih voze kao po jajima preko onih malih lezecih, ili malo grbavije ceste... sta si ga uzimao, lafo klirens... I kad ih pitam sta je bolje, osim tog famoznog ulaska u auto, nema prednosti vala ni jedne..

Reznor likes this.
  11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa eto mu opravdanja, nije car guy. Cuo da tako treba pa kupio. Sto svi moraju biti isto upuceni u temu?
    Sto si ti kupio dizel, kad se na benzin vozi a na njega ore? Eto to ti je prica...
    Sta tebe ima da nervira, mozda bi jos gore vozio da je limuzina, u svakom slucaju nije razlog da nekoga nazivas debilom a sebe uzdizes. Odvadi malo, ne vrti se svijet oko tebe. Gledam i ja likove sa golf2 kako izbjegavaju neka udubljenja, reqlno nikakve logike ali eto on misli da nesto stedi, sta li, ne znam niti me zanima, necu reci vidi debila. Evo pored lakseg ulaska/izlaska za mene koji sam 193, bolja mi je i pozicija sjedista kod suva.

12. dams82

dams82 Komšija

Uvijek se potegne neka priča kako je meni nešto bolje i svi sad trebaju tako jer ja sam mjerilo zar ne

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa da, nidje veze. Mene nerviraju svi koji voze dizel a fol entuzijasti. Vozi ba traktor :D

dmr likes this.
  14. Qler

Qler Veteran foruma

Ma vala ne uzdizem sebe, ovo je samo moj rant, na ovu modu sa suvovima, sve ih vise a zakurac auta... Opet kazem, ja nisam mjerilo, ja sam uzeo auto iz cejfa, jer sam to zelio, pragmaticno sam imao Modea, bio best buy, logican izbor, to je bila kupovina sa razumom. Porodicno auto srednje klase, ne kvari se, ne krade se, nije skup za odrzavati... CLS nema poravdanja osim bio mi cejf. Nikom ne bih ga preporucio ko ne zeli takvo auto (Audi A7, BMW 6 gran coupe, CLS) Ali eto, da ne bude da sebe dizem, ja nemam pojma, SUV je najbolji...

15. Qler

Qler Veteran foruma

A dizel i dalje tvrdim da je isto smece, koje mi se nikad nece svidjeti, ali 350 benzin CLS nije bio kad sam gledao da uzmem, bio jedan 550 u hercegovini, a iskreno, za njega nemam para da ga tocim i odrzavam... A volio bih ga. Sad mi je spasen na piku jedan CLS https://olx.ba/artikal/54502803# za kojeg se nadam da cu ga moci kupiti nekad kad budem mijenjao...

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

...logican izbor, to je bila kupovina sa razumom. Porodicno auto srednje klase, ne kvari se, ne krade se, nije skup za odrzavati...

Vidis to, tako svako sebi poreda neke prioritete i obavi kupovinu. To je sva poenta.. ne mogu svi isto razmisljati, niti isto odlucivati, da je tako ne bi bilo toliko modela i klasa.
    Sada ce neko doci i reci ma kakav ford, cuj ne kvari se, moj komsija vise kod majsotra bio nego sto je vozio. Jedna stvar moze prevagnuti, npr ne krade se, nekome je to glavno i po tome krece u odabir i time.izbaci odredjenu grupaciju. Tako i suv, mislice ljudi da mi je mala.kita ako nemam suv i izbaci limuzine. Hocel nekome ukrasti auto i hocei se neko sa malom kitom duplo vise najebat nego neko sa 3x, ne zna se :D

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bio sam ironican, naravno da me ne nervira. Neka voze ljudi sta mogu i hoce, svako mora napraviti neki kompromis...Da mogu, sutra bih otisao u DE po E63s, ali nisam tako u mogucnosti.

18. Reznor

Reznor Overclocker

Kad si već spomenuo Forda, meni je više bio na servisu nego na cesti, evo komšiji se isti Focus Mk1 karavan ugasi samo što je krenuo iz kuće, stalno ga nešto turira testira. Vjerujem da su riješili sad s novijim generacijama i PSA motorima, ali onaj njihov TDCi je bio problematičan motor, brdo Youtube videa ima na tu temu tako da nije iskustvo od komšije :D

19. Reznor

Reznor Overclocker

Može i dizel biti dobar, evo meni nikad problema s DPF-om, drugi Audi već, nemamo ni sa ovim W212, ni sa Golf 6 2.0 TDI. Dok s Polom smo imali, dizne i turbina, ali izgleda to je bilo službeno auto, jahao ga ko je stigao :D

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ma ne znam, imao sam 3 mondea, MK2 1998 1,8 benzin, MK3 2005 2,0 TDCI 96kW, i MK4 2,0TDCI 120kW... ja samo kazem da bog da me svako naredno auto sluzilo ko najgori Mondeo sto me slusao... Ja iskreno sam iz obijesti mijenjao dijelove jer nisam imao hvala bogu nikakvih problema. Pa ovog MK4 sto sam prodao, par mjeseci prije prodaje, kupio 4 nove gume, 1000KM ih platio, a mjesec prije prodaje, zamijenio 4 lafete (dvije naprijed i dvije nazad) jer je na jednoj nazad i jednoj naprijed selen bio otisao. i tu oko 600KM skrsio, nisam htio da nitujem da se zajebavam, nego komplet lafete stavio nove... Mogao proci sa 30KM prakticno...