All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dams82

dams82 Komšija

Mi već par godina punimo novi sistem sa starim gasom. Nema razlike u radu. Samo u cijeni.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. AggressoR

AggressoR Aktivista

Ja imam problem kod sebe na 159 oko klime, ne hladi najbolje, mislim nekad hladi super a nekad nema svjezine, kao da ne izbacuje dovoljno nisu temperaturu.

Prije 3 godine punio i ove godine se pojavi kao SISTANJE (puhanje) zraka kad upalim, odem odradim servis i izvucemo 460g koliko i ide u sistem, vratimo nazad 480g i 14ml ulja (izvuklo oko 14ml) i poslje par dana opet susti nekad kad upalim. Testirano nakon punjenja i baca 5-6c. (tako i kad sam tek uzeo vozilo)
    Odem kod drugog majstora (druga masina, reko mozda do nje), izvuce isto 480g, ali greskom napuni 540, na testiranju radi ali na prvog gasu izbaci klima, izvucemo nekim cudom samo 470g, napunimo ponovo 460g ali se opet nekad cuje sustanje na paljenje i ne hladi kako treba.

(na sluzbenom sam imao taj zvuk sustanja i nakon punjena sve ok, i svi kazu da fali plina i ako masine kad izvuku pokazuju da ne fali)

Fabricki ide 460 +-30g
    (prvi put nasuli +20 vise bas zbog tog sustanja)

3. nFare

nFare Komšija

Dobro je da može da se plin zamijeni, samo ne treba ofirati po forumima napraviće neku zvrćku na kompresoru pa neće raditi na starom plinu :D

@AggressoR može biti da je kompresor osjetljiv na manjak ili višak pa se gasi sam. Tako je ponekad i kod mene u Gulietti, jednom je greškom nestručno nasuto 600gr Umjesto 450, pa se zblesavio sistem. Na kraju se ispostavilo da je curilo na kondenzatoru.
    Jesi li probao kako radi u pokretu na autoputu, a nekad moraš zavrititi motor da kompresor proradi:D

Last edited: Aug 9, 2024
  4. Reznor

Reznor Overclocker

Ima li neko da predloži dobrog autolimara u Sarajevu. Potrebno je uraditi čitav prag koji je skroz stradao. Dio sam već nabavio u istoj boji kao auto, otpilili su mi za 250 KM veći dio, ali meni samo treba ono ispod vrata.
    Naletio na betonski zidić, autu nije ništa vitalno oštećeno, jer sam išao polako, ovo moram što prije riješiti da ne bi krenula hrđa...
    Ovaj novi prag izgleda dobro, jedino na malom dijelu ima hrđe koju treba limar vjerovatno skinuti. Sad je li se može onaj vanjski dio sam skinuti i staviti, ili se mora variti to ne znam, zato mi treba neko ozbiljan ko zna šta je ovdje činiti...

Ovo je došlo kao cjelina: https://www.njuskalo.hr/image-w920x...ag-audi-a4-b8-8k9-karavan-slika-179511505.jpg
    A ovo treba zamijeniti s lijeve strane: https://autoeasyparts.ro/image/cache/catalog/A4_B8_FULL_SILL_RIGHT_CAR-550x550.jpg

Našao sam ovdje neke, Autoexpert recimo: https://forum.klix.ba/viewtopic.php?t=141108&start=175

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mora se variti i farbati. E sad sve ovisi kakvo je ostecenje kod tebe, mozda ne treba cijeli dio mijenjati nego samo jedan dio izrezati i navariti. Nemoj se iznenaditi ako ti bude trazio 400-500KM. Ako bude jeftinije super, samo da uradi dobro.

Reznor likes this.
  6. AggressoR

AggressoR Aktivista

Radi kompresor bez problema, ne gasi se ako je klim upaljena.
    Klima radi, samo je problem taj zvuk koji se pojavi nekad pri paljenju.

7. Reznor

Reznor Overclocker

Nije toliko bitna cijena koliko da se uradi kako treba, da ne bude sad da mi visi prag :D
    Onaj jedan Eko mi na A3 tako nije dobro spojio sve na braniku, unutra je nešto visilo, pa je to naknadno negdje drugo riješeno.
    Onda ovaj neki Senad gore prema Simin Hanu/Slavinovićima mi je na A4 ofarbao lijevi branik u crnu boju, ali nakon pranja pod pritiskom na autopraonici spala je mala tačkica boje, vidi se ispod da je dobro skinuta stara boja, ali izgleda nije dobro nanesena :D
    Znači ne mogu fušeraja, uzmu svi fino naplate, a krajnji rezultat osrednji.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Nažalost tako ti je to.
    I ja malo zagrebah od vrata garaže, sad čekam kolegu da dodjem na red, taman da još ovih sitnih točkica sredim, samo kod dobrog majstora se načekas

Reznor likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

U Tuzli bih ti preporucio Alema na Krojčici ali je na godisnjem trenutno.

Reznor likes this.
  10. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Mislim da je nedavno farbao auto kolegi s posla. Nisam vidio auto, ali kaze da je pravo zadovoljan.

11. Reznor

Reznor Overclocker

Molim te šibni broj, nek se nađe, treba variti cijeli prag uzduž, mora se i rezati, jer je iz jednog dijela s vratima
    Oštećenje ko oštećenje bi se dalo sanirati da se samo taj dio može lako skinuti.
    https://imgur.com/a/DHuL5qs

Reventon likes this.
  12. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Jopet potrošnja i trolanje. Sa mora nazad.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ja bih nervni slom dobio da se vozim sa tobom

dmr and Reznor like this.
  14. selvin

selvin Moderator

Joj s mora 52km/h prosjek, meni 70 bio. Peglas ga momacki. Ja konto ti vozis 200, a ono jedinstvena prilika bila pa se moralo ovjekovjecit videom. Poslije videa se vratilo na 100 autoputem.

Nego i ja sad polako pokusavam vozit :D Dodjose mi u par dana 2 kazne iz juna 2023, 13 mjeseci kasnile. Jedna 65 na 50 a druga 82 na 50, da sam jos 1km/h preko bilo bi 2 mjeseca i 400KM, ovako 1 mjesec i 100KM, 2 boda doduse. Kazu da daju lufta ta 3km/h. Nisam to znao. Vjerovatno zbog preciznosti radara.

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sa 52 bi i kod mene 2.2 bi-turbo trosio 4,5 :rolleyes:

ibran likes this.
  16. dmr

dmr Veteran foruma

Kod mene bi 1,9tdi pri toj brzini trosio 3,8 :D

17. Haker

Haker Veteran foruma

Ja znam kako moraš.ovaj auto voziti da bude 5.0 a kako tek da bude ispod to ne mogu ni zamisliti

18. nivla

nivla Komšija

pravi kolonu iza sebe, na 50 ogranicenju moze voziti 60 bez problema i kazne, ne bih se cudio da ga pretice kamion i da dodje da se zali na isti

19. dams82

dams82 Komšija

Ne znam kako vi vozite, ali ja uvijek kradem najmanje onih 10 preko, čuvam se tempomatom, više sam u prekoračenju, nego ispod max, a opet potrošnja minimalna, jedino što ne ubrzavam naglo, polako dižem brzinu i izgleda da je to presudno za nizak prosjek. Teret je takođe bitan, prošle godine išli žena i ja išli sami do Zadra i u Trilju bilo tačno 300km pređenih od kuće, prosjek bio 3.7,a danas sa djecom i više stvari 4.0.

ibran likes this.
  20. nivla

nivla Komšija

ja kad vozim pratim ogranicenja ali pratim i kolonu kad vozi iznad ogranicenja, ako svi voze 100 nema razloga da ja pravim guzvu i vozim 60-70 na ogranicenju od 80, ako nema kolone vozim 90, kad uocim da neko juri da me pretekne usporim i pustim ga da ide

dams82 likes this.