All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Vidi, svaka mu čast kome ovo auto po gradu po špicama potroši manje. Na otovrenom i hajde, mogao bi spustiti, ali jebaji ga. A to na auto putu, išao sam u Pulu, ubio se od dosade, taman mi došao kao zanimacija. Inače gledam da sam na njihovom auto putu uvijek na temopomatu na 155km/h. Rekli su mi i ovi presretaci, 30km/h preko ogranicenja kaže nece te niko ni pogledati.

2. dino31

dino31 Aktivista

I dodje tako covijek u neke godine kad skonta da mu ja najbitnije da stigne tamo gdje je krenuo,nego da mu malo fali da ne stigne nikako...

ibran, zoi and dams82 like this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Jebi ga, takav sam... ne mogu peglanja, dok sam radio u firni gdje sam cca 50k godisnje prelazio, tada sam skontao da od jurcanja nema koristi, ali ni od peglanja. Ja volim da nadjem svoj tempo, prestignem koga stignem, pustim da me prestigne ko me stigne.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma samo ti vozi, nisi kupio tu mecku da je vozis 130 na tempomatu.

Qler likes this.
  5. dams82

dams82 Komšija

Joj zanimacije ti.... Kakva dosada ba, nisi sam u autu bio sigurno, pričate li vi, slušaš li muziku neku.... Nećeš me ubijedit da je to što radiš ok, bio sam i ja mlad nekad i znam da je to to, odrastao čovjek je prešao tu igricu, preuzeo odgovornost za svoje postupke i trudi se biti ispravan. To je nezrelo druže.... I to reko je meni presretač da mogu 30 preko je isto kao kad tek položiš pa imaš nekog u policiji da ti briše kazne pa se opustiš.... Sad je vrijeme da svojoj djeci budeš primjer kako treba....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ECeh and zoi like this.
  6. Reventon

Reventon Veteran foruma

@Qler ispade ti ovdje sa svojih 39 godina tinejdzer koji je tek sjeo za volan :)
    a niko ne konta da je cls limuzina sa takvim motorom, ovjesom i izolacijom da ne osjetis brzinu... Nego, najbolje ti je neke stvari ni ne iznosit ovdje, pogotovo na ovoj temi koja je postala masina za trolanje

Qler likes this.
  7. zoi

zoi Veteran foruma

Što se utrkuje ako ne osjeti brzinu? Loš je to argument. Ne mora on iznositi ništa a može iznositi šta hoće, to ne mijenja stanje na terenu. Ko ne može podnijeti da se neko ne slaže s njegovim postupcima, to je tek onda mentalitet tinejdžera.

dams82 likes this.
  8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Hajde Boga ti, ovdje na forumu sve neke pomije, i ja bi potjerao tog cls-a i samo ga tjeraj tamo gdje mogućnosti dozvoljavaju.
    Ne kontam onda svrhu kupovine tog auta ako ćes ga vozitk 130 na tempomatu.
    Meni je gušt kad vidim m, s i druge serije kako prolete pored lijevom trakom.

Qler likes this.
  9. dmr

dmr Veteran foruma

Nisi ti vidio kako skoda proleti lijevom traakom 200 :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Dvije najbolje ponude na kraju, gdje ce vjerovatno biti ova prva :D

1. TurboTrade - Contitech tj continental set,(pumpa za vodu + komplet zupcastog) + cartechnic antifriz + ruke = 690,00 KM.

Pismena garancija na dijelove, zamjenu, ruke, godinu dana.

Imaju i ponudu sa INA setom 645,00 KM ali bi isli na Conti.

2. Unitrade - SKF dijelovi svi, osim klinastog remena, on je Bosch + Valvoline antifriz + ruke = 950,00 KM.

Pismena garancija 2 godine ili 70tkm.

Ponude AC Quattra, Triaba i sl da ne komentarisem, cijene variraju od 1100 - 1300 KM.

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vozim puno po hr, 150-160 je kapak. Zaista ne treba brze, a ni nesto puno sporije, ako ima malo vise auta obicno se lijevom vozi oko 140 u koloni i stvarno je ok, to je neki optimum.
    Ima raznih budala, odjednom se prestrojavaju i budalesu. Ima i onih sto mile pored kamiona 110, ali relativno brzo skontaju, malo je bolje nego kod nas.

Qler likes this.
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Pa.ja vozim 110/120 po vašem sam smetnja na cesti

13. nivla

nivla Komšija

pa ako vozis kad se prebacis u lijevu traku da preteknes nego sta nego smetas, posebno ako
    ja idem brze od tebe pa moram kocit, ako si u desnoj slobodno vozi i 80

14. dams82

dams82 Komšija

Ja lijevom obilazim dosta brže ako je gužva, rijetko mi se desilo da mi neko blica,a desnom vala ne gonim, od 110-135

15. dams82

dams82 Komšija

Totalno pogrešan odabir. Uzimaš nešto što ima samo godinu dana garancije. Dok ovlašteni daje 5 godina. Znam to jer i motorex daje isto kao i ovlašteni 5 godina. Biraš conti, a nećeš inu koja je ako ne bolja od contija, gora nije sigurno. U motorexu npr Ina 549,dok odbiješ malo popusta, dodaš ruke i antifriz eto ti iste cifre s 5 godina garancije. Unitrade ti je računao i mikro set koji ovi gore nisu, zato je skuplje....

16. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Pa kontam Conti jer je skuplji neznatno, a valjda je bolji od Ine, on je isto fabricka ugradnja ako se ne varam?

Ovlasteni daje 2 godine.

Evo sta pise u ponudi unitradea

Set(zupcasti remen+španer) 205,00
    Španer pk remena 90,00
    Remen klinasti 22,00
    Vodena pumpa 335,00
    Remenica alternatora 61,00
    Antifriz 26,00
    __
    Ruke 210,00

"Svi dijelovi SKF osim klinastog remena, on je Bosch, takodjer remenica alternatora je SNR"

Kod Turbotradea je u ponudi napisano samo:

Pumpa za vodu + set zupcastog kaisa Contitech 539,00
    Pumpa za vodu + set zupcastog kaisa Ina 493,00
    Antifriz 32,00
    ___
    Ruke 120,00

Last edited: Aug 16, 2024
  17. dams82

dams82 Komšija

SKF bih i ja izbjegao. A Ina radi španere i role, conti radi samo remen, a svi se mjenjaju za komponente da bi imali setove u ponudi.u conti setu dođe samo remen conti, u ini može biti isti remen i uglavnom jeste. Motorex daje 5 godina garancije, kažu da su tu praksu preuzeli od ovlaštenih servisa.

18. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Koji je savjet onda Conti ili Ina, eto razlika 45 markica.

Zvao sam licno i AC Quattro, i Porsche Sarajevo i Triab, jer su svi navedeni kao ovlasteni servisi za Skoda vozila, svi su mi rekli 2 godine.

Da je 5 godina ne bi se ni otac razmisljao, ali stvarno je tako, moze biti da jednom nisam cuo kako treba, ali 3x nisam sigurno :D

A za godinu razlike garancije, razlika od skoro 500KM nije mala. To je haman pa novi veliki servis na novo.

19. dams82

dams82 Komšija

Može biti da su oni smanjili. Sreća Motorex nije. Pa nije razlika 500,razlika je 150. Unitrade je dao cijenu za puni veliki 950,a ovlašteni 1100 ovi Turbo trade su dali za polovičan veliki. Rekao sam ti neki dan 800-900 da je ugrubo kompletan veliki....

aNaToMiC ! likes this.
  20. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Najbolje onda da jos provjerim u Turbotradeu koliko bi izaslo bas puni veliki servis da se odradi, s obzirom da unitrade ugradjuje taj SKF..