Ne znam sta me sad pitas Kapacitet ako padne onda se moze dopuniti do radnog napona, ali recimo nece izdrzati verglanje od pola minute ili manje.
Joj sad vas dvojica ufatila razglabat ispitat ću je li puni pa onda odvuci da vide šta je ako ne mognem skontati. Samo da je ustanoviti šta je pa da se zamjeni. Nije bilo nikakvih simptoma ranije, nikakvog gubljenja vuče, dužeg ili slabijeg verglanja, ništa, baš je iznenada. Anlaser nije jer normalno vergla i pali kad se napuni akumulator.
Meni je recimo akumulator strado preko noci, dan prije sve normala, navece ugasio sve normala, ujutro nece da zavergla.
Izgleda kod mene isti slučaj. Došao bihamk, preklema me i odmah upali. Izmjeri onim instrumentom, punjenje dobro, akumulator na 18% kapaciteta. Odoh sutra kupiti FIAMM sa 3 godine garancije.
Moguće, mada prije dva tri dana kad nije htio upaliti nije bilo ovako. Bilo je struje, normalno verglao, sam nije htio upaliti i eto kroz 5 minuta dok je on došao upali normalno. Skopca dijagnostiku i pokaže greška egr. Zato smo odlučili na to ukidanje mada nisam do sad imao nikakvih problema sa egr i dpf.
Imaju i instrumenti koji mjere kapacitet. Ja posjedujem jedan. Upises mu udarnu snagu akumulatora i stisnes start. I poslije testa ti ispise procenat napunjenosti i procenat kapaciteta. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kad otpadne tocak i odes takvom majstoru, on prvo pita ima li dpf i egr, ako dadnes pozitivan odgovor odmah ustanovi kvar. Dpf je krvi i zbog njega ti je otpao tocak. Sindrom balkana i pametnjakovica, za sve je kriv dpf-egr, kad to uklonis vise se nema sta pokvarit na vozilu.
Takvim instrumentom je i ovaj iz BIHAMKa mjerio i izmjerio 18% Nema se tu šta misliti, ide novi akumulator. Nego hoću skidat egr i dpf?
Smijem se kladiti da je tu gresku pokazao jer je aku bio slab i to je u jednom trenutku zapamtio. Da uopste nije bilo do EGR nego je sve ove probleme los akumulator pravio.
Meni se na starom autu desilo da sam stao na prosirenje i ugasio auto na nekih -10. Minutu kasnije da upalim, okrenem kljuc nista, ni verglanje. Dosao Bihamk upalio me na kleme, i rekao mi covjek akumulator ti je na ispod 50% kapaciteta. Otisao uzeo novi i sve ok. 6 dana van garancije.