All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ovo je blag primjer kakvih sam vidio.

2. selvin

selvin Moderator

@XTRage kad budes prodavao bilo koje auto sto ti odrzavas, javi se prvo meni :D

Problem je najčešće za takve vlasnike što zacijene auto iznad trzista kad prodaju jer znaju sta su u njeg uložili i života i para. A prosjecnog kupca to ne interesuje. Nek je odrzavan po preporukama je i vise nego dovoljno. Ali je i to tesko naci ako ne kupujes na poznato. Na kraju se na Balkanu vecina namiri na auto koje je odrzavano svake druge godine a gazilo 50k godisnje. Kod nas zavrsi kao 8 godina star, 180k presao nov automobil bez ulaganja.

3. AggressoR

AggressoR Komšija

Ovo nece uraditi ulje od 30 000km kvalitetno, ovo ce uraditi ulje iz BINGA ili slicna ulja cija je cijena 4-5km litar.

Meni se cini prije da je pukla glava ovdje, pomjesalo vodu, pogotov po boji jer je doslo do pregrijavanja.

4. dams82

dams82 Overclocker

Benzinski motor koji je dosta proveo u loko vožnji gdje se stvarala kondenzacija u uljnom prostoru pa kasnije to ovako zapekne, da je mjenjano ulje češće i da nije vožen na kratke relacije ovo se ne bi desilo. Kvalitet ulje ovdje nije upitan.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. selvin

selvin Moderator

A sad vidim da je forda stavio, pa sta ocekivat, tako je u svakom :p

6. Mujka

Mujka Komšija

iPlay likes this.
  7. iPlay

iPlay Komšija

Momci, ima li neko da je vozao ili vozi Tucsona FL 2018. - 2020. predzadnji model?

Recimo ovakvih karakteristika: https://hyundai.olx.ba/artikal/63822184

1.6 CRDi, 1 ruka, održavan u oficialnom servisu, prešao cca. 100k, manuelac (ili AT ) sa cijenom od 30-33.000 KM?

Kakvo je vaš mišljenje za ovo vozilo?

Last edited: Oct 10, 2024
  8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nisu oni culi za damira i taleta.

9. nivla

nivla Komšija

da su oni vozili moglo se i do dublina preko londona

10. dams82

dams82 Overclocker

Nisam ovaj model, ali svi ovi motori su manje više isti i dobri su. Ovaj auto je očito bio tu kupljen nov i zamjenjen ponovo za novo. Znači jedan vlasnik, nije mnogo prešao, treba da je dobra opcija. A vjerujem da ima i neka garancija. Ako već daješ te novce nemoj gledat u hiljadu gore dole, bolje da kupiš u ovlaštenom s porijeklom nego iz uvoza.

iPlay and aNaToMiC ! like this.
  11. iPlay

iPlay Komšija

Upravo to. Ne bi ni u jednoj auto kući kupio auto. Jednom sam se opekao i nikad više.

Ovo jeste staro za novo i naleti im finih facelift modela.

dams82 likes this.
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Moj prijatelj ima ali nije fl model. Auto mjenjač kod njega je 2.2 ja mislim. Meni je fin auto, malo je plastičan unutra, meni to ne bi smetalo. Ne znam kako se nosi taj motor sa tom karoserijom ali vazi za pouzdan.

iPlay likes this.
  13. AggressoR

AggressoR Komšija

Znaci zato i kod nas raja masovno na autoputevima vozi 90km/h

14. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Danas uradio m.servis na ovom 1.5 HDi, 210 KM.
    Sada nasuli 5w30 rcp ineo ulje, a prosli put 0w20. Sta izvodi ova PSA sa mijenjanjem specifikacija ulja.

Last edited: Oct 11, 2024
  15. Qler

Qler Veteran foruma

Pitaj ti njih gdje su oni procitali koje ide ulje, to mi je isto ko da sipaju čega imaju najviše u tom trenutku...

16. dmr

dmr Veteran foruma

17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

18. Qler

Qler Veteran foruma

Joj debila, ne znaju ni oni sta bi...

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ako vec ne zele da se koristi 0w20 je bih prije isao na 0w30 nego na 5w30. 30 kao gusce ulje moze pomoci da lancu bude ljepse i da bude bolje podmazan a 0 znaci da je ulje brzo i pokretljivo i da ce brzo stici do lanca i uvuci se u njega i dok je hladno a 5ici ipak treba malo duze da postigne neku temp da bi se pocelo brzo kretati kroz motor.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

20. nivla

nivla Komšija

jel ima jos neko da ovako radi update specifikacije ulja ili je to samo psa
    ja vozim +10 preko ogranicenja nekad i malo brze ako vidim da mi se neko priblizava pri preticanju da mogu preci u desnu traku
    vozim po autoputu 1-2 puta mjesecno i realno ne moram paziti jel idem 80 ili 140
    medjutim kad vozim 130-140 potrosnja bude oko 5-6 l dok na 80 bude 3.3-3.5 litara(kako kad) i ko vozi svaki dan sa-ze-sa to mu je nekih 130km dnevno pa na 20-22 dana bude solidna usteda na 2600-3000km mjesecno(130-150l), a realno putovanje traje max 10 minuta duze, na 3.5l prosjeka ode mu 105l goriva