Pa isti ti je obim i na 17kama zimskim, ako nije onda nesto ne valja... Pricali smo vec x puta na ovoj temi o tome, dozvoljeno odstupanje je do 3% max, ali najcesce proizvodjaci predlazu one do 1% odstupanja. Ja cuvam gume tu gdje mijenjam, 20KM. Ko bi ih vozao tamo ovamo.
To je vec 4.3% razlika na 245/35/R20, a na tim drugim 3.1% i ne vidim da su preporuka fabrike ali vidim da ljudi stavljaju... Ja bih pregledao ima li alternativnih (preporucenih) dimenzija koji su blize dimenzijama tih preporucenih 17" da su unutar 1.5-2%. Svakako si rekao da kupujes nove.
To jeste tacna fabricka 17-ka ali 20-ke bi trebale biti 255/30ZR20 na 9J i nazad 295/25ZR20 na 10J. https://www.wheel-size.com/size/mercedes/cls-class/2011/#region-eudm
17ke su definitivno fabricka dimenzija, te sam kupio ja kad sam ga uzeo za zime. Dosao je na ovim 20kama, i koliko sam vidio svi koriste ovu dimenziju na 20, nisam upratio nikog sa 255 i 295... Iskreno kontao sam da predjem na 19'', ali zao mi ovih, beton mu stoje
Jesu 17ke, ali ti si rekao da su sve fabricke dimenzije Tvoje 20ke odstupaju za procente sto sam naveo. Ove sto je XTRage naveo mu bolje odgovaraju po obimu pa kad budes uzimao nove bolje njih.
Iskreno nisam ni pogledao da li odstupa, jer za mog je 285 35 19 nazad, i kontao sam 275 35 20 je ta dimenzija... vidjet cemo, kad se bude kupovalo
Meni preporučene 215 55 16, a na autu 205 55 16. Je li veliko odstupanje? Ako sam dobro skontao kalkulator na ovoj stranici što je XT stavio, trebalo bi da je ok.
Na moj auto npr idu obe te dimenzije, ja vozim na 205,takve su došle, a vjerovatno za 215 trebaju šire felge. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Moze bit, zavisi, morat ce izmjerit felgu ili ako zna koliko je j. Te sto si poslao su u odnosu na sadasnje 1cm razlika naprijed, 2cm nazad. Ali opet zavisi kakve su felge, dozvoljava se 3cm od min do max sirine gume. Za 10j je to 255-285mm.