All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Evo kako izgleda

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Avgust a povratak bio nedjelja, zaglavio na granici i kućicama, a bilo je nesto loko voznje po gradu prije povraka. Inače taj prosjek brzine kod Peugeota je glupost.
    Zato sam ja napravio slike uključenja na autoput, i dolaska na lokaciju zajedno sa vremenom gdje se može preračunati brzina.

Last edited: Oct 16, 2024
  3. Qler

Qler Veteran foruma

E STARline sipa 5W30 229.52 ulje u moj motor... 8l, lagano, 50KM filter ulja kod njih, 34KM litar ulja... Kaže interval 20k, ja evo na malo preko 10k odradio servis jer sad će godina od prošlog. Nisam filter goriva jedino mijenjao, to ću sljedeći servis jer sam ga zamijenio prošli.

4. selvin

selvin Moderator

I koliko je racun? Je li 280 ili ipak blize 400 kao sto sam ti govorio? :)

5. dams82

dams82 Overclocker

Uh, mnogo deru.... Posebno jebeni filter ulja, duplo skuplji od Mann-a, tri puta skuplji od nekog prosječnog... Pošto im je onda za gorivo kad je zamjenski od 150-180....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

6. Qler

Qler Veteran foruma

Za gorivo je blizu 300KM ja mislim.

Ja sma donio filtere zraka i klime, njihovo ovo ulje i filter, sve kad saberem 605KM. Kod njih 430, ovi filteri 175..

7. Haker

Haker Veteran foruma

10l ulja 200-njak km filter ulja 20km
    Eto tu ja vidim problem sa tim, nema veze i kada imaš lovu, mozes otići negdje gdje imaju pečat da se vidi u knjižici da je servis urađen za značajno manju cifru

8. Qler

Qler Veteran foruma

A elektronska je knjizica, a sve mi zao da ja budem taj sto ce prekinuti jer ima svaki servis upisan. Dok mogu, ovako cu, kad ne budem mogao, onda cemo naci povoljnije.

selvin likes this.
  9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa kada je interval 20k, na 10 to sto radis radi sebe, uradi jeftino (sto ne znaci lose, mozes kvalitetno ulje i dijelove), onda na 20k kod njih da se upise u knjizicu ako vec mora, sto si lud :D
    Donesi im i filter ulja iduci put, tipa mann, da ne kukaju.

dams82 likes this.
  10. Qler

Qler Veteran foruma

Neće, kaže ulje i filter ulja mora njihov. A jebaji ga, 50KM tj razlike 20-30 nije neka ušteda na ovu cifru

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa to da, mislio sam da je reda preko 100KM

Qler likes this.
  12. dams82

dams82 Overclocker

Pa čovjek ti kaže ako prelaziš 10 godišnje i radiš na 10, a na 20 ide Mercedesov servis onda taj jedan uradiš mimo njih, a drugi kod njih svake dvije godine. Kvalitetna ulja 229.52 koštaju ispod 20KM po litri. To ti je 150KM manje samo na ulju i filteru ulja, a i usluga ti je jeftinija bar duplo. Džaba bacaš pare....

13. Haker

Haker Veteran foruma

On i selvo vole plaćati 500km zamjenu ulja, to im je fetiš :D

14. dams82

dams82 Overclocker

Donekle i razumijem, ono ne vjeruješ nikom pa plaćaš masno ovlašteni, ali zamjenu ulja brate možeš sam ili kod nekog frenda na kanalu, nije sveto pismo....

15. Qler

Qler Veteran foruma

Ma nije da ne vjerujem, ima majstora koji bi mi to odradio, koji mi je forda odrzavao, bez da se nasekiram, ali eto, imam neku garanciju kod ovih, imam neki papir da je odrzavano auto kako treba. Kontam sve do sad ima tu servisnu, zao mi da ja prekinem, ako mogu dodati tih 100njak KM extra...

mirseth likes this.
  16. dams82

dams82 Overclocker

Jebi me ako si išta skonto što ja napisa ranije.... I nije 100 nego 200KM....

17. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ma dzaba bacas pare. Ionako si preplatio prestarog merca. U redu,kontam,zelio si sebi ispuniti djecacki san i go for it. Al dok ti oćejfiš sa ionako prestarim mercom on ce biti starudija koju niko nece htjeti imao on servisnu ili ne.Mislim htjet ce ga neko ali ne za te pare.

Isto kao,prodajem konfu C2D i GTX 660, imam sve kutije od komponenti. Imao nemao isto je.

SamiRX-8 likes this.
  18. Qler

Qler Veteran foruma

Pa neki generalni plan je da ga ako ne budem morao ne prodajem. To su zelje i pozdravi, pa cemo vidjeti kako cemo... Da sam ga preplatio, vjerovatno, i sad pogledam po piku, ne spada cijena i ja jos ne mogu da vjerujem da im je to cijena. Kad sam ga kupio, taj dan, ja sam halalio pare, otici ce za koliko ode, kao i svako, ako se bude prodavao. Znam da je skup, znam da ne vrijedi realno, iako je trzisna cijena takva, ali jebaji ga, ne zalim sekunde. Kad god negdje odem, lijepo mi...

19. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Ja kolegu jedva odgovorio Octaviu staru 10 godina da ne vozi u ovlašteni, ok tu je održavana i kupljena nova, zna se porijeklo, ali zašto "bacati" pare kad svakako nije u garanciji. Opet svako radi sa svojim novcem šta hoće i tjt.

20. selvin

selvin Moderator

Pa i kod njih mora svake godine. 20k ili godina. Taj na 10k moze radit negdje drugo, ako je kao Haker i ostali sto se zale sto stranci ne rade mali servis 5 puta godisnje ako prelaze 50k.

I ja odrzavam zbog servisne i jer imam kakvu takvu sigurnost. Iskreno za 150KM vise godisnje mi se ne isplati ici negdje drugo. A za 3.5 godine koliko je kod mene to je 500KM. Pa valjda ga za tih 500KM vise prodam :)