All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Dno dna

2. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

To je normalna evolucija. Jos malo i citavo auto ce ti biti ekran, i vani i unutra. Ne rade oni auta za vas koji ce kupiti deset godina staro auto, oni nemaju od takvih ni centa.

mobsterc likes this.
  3. Haker

Haker Veteran foruma

Kao da su ovi tableti dovoljni :D [​IMG]

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Infotainment i treba da se prilagodjava novim generacijama. Dovoljno sam star da se sjecam kada se gledalo da li auto ima prozore na struju, ili kada je dosla navigacija glavno bilo ima li navigaciju, tako da sada vjerovatno dolaze generacije koje ce gledati ima li i koliko tableta :D

5. zoi

zoi Veteran foruma

Nama je bio fazon gledati na koliko kmh je auto gravirano i po tome smo vagali auta. Uz to sam se divio svakom Mercedesu koji je imao drvene detalje.

EL NINO CFC likes this.
  6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa nije problem infotainment ali daj malo to uklopi u dizajn,da lici na nesto.
    Evo ovaj holografski prikaz mi ljepse izgleda nego ogroman tablet na konzoli.
    A kako dobro dizajniraju i rade,govori pad prodatih primjeraka iz godine u godinu.

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

I to svakako, ali kao bas manji, i kasnije se gledalo ali se vec saznalo da ne mora nista da znaci :D

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Hhaa ovo u devedesetim i pocetkom 2000.
    Tada i nije bilo nista digitalno u autima,mada su premiumi i tada imali sve sisteme sigurnosti koje imaju i danas.

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Mislim da je dizajn stvarno vrlo subjektivna stavka. Pitaj neko dijete sta mu je ljepse i sve ce ti se samo reci.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Djeca ne voze :D

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vozice... i tada ce birati ovaj novi dizajn, a ovo sto je tebi peak njima ce biti kao nama golf2

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa razumijem ja da treba ici naprijed i prilagodjavati se i novim kupcima i gledati da se proda,ali sve se to moze i sa malo vise ukusa i kvaliteta.
    Jedno ne iskljucuje drugo,samo je pitanje pohlepe proizvodjaca i vizije.
    Evropski proizvodjaci su nespremno docekali ovaj prelaz a paradoks je da je EU najvise gurala elektro i ekologiju.
    Evo danas citam,VW grupacija je u vecim govnima nego su i mogli zamisliti,ugrozeno je 300 000 radnih mjesta u Njemackoj.

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kvalitet je druga tematika, a ponavljam ti, o ukusima se ne raspravlja. Sto je tebi ruzno, nekome je lijepo i obrnuto.
    Pitaj ljepsu polovinu sta bi prije na onom primjeru mazde sto popljuva :D
    [​IMG][​IMG]

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja licno ne bi odbio ni ovu prvu,bio sam se zagrijao za jednu karavanku .
    A ova ispod je spolja ekstra lijepa a iznutraa bi bila ljepsa da je taj tv manji...vidis koliko je neproporcionalno.
    Ali to je elektricni model,tako da to ide sada u paru,3lektro i sto vise televizora u autu :D:D

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

To drugo i nije Mazda tako da pitanje nije validno :D

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

De ba ljudi, najmanji je problem tablet. Veci su problem motori koji crkavaju ne mogu 100k nabrat ili baterije kod el auta. Uopste pouzdanost auta nikad gora.

17. AggressoR

AggressoR Komšija

I ovo bi trebalo biti dozvoljeno?

Ovi svi display u novim vozili su gori za sigurnost nego koristenje mobitel.

(Tale, kad ce suzeti Alfu, da i ona bude najbolje vozilo)

18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Znaš šta, vremena se mijenjaju, očigledno ti ne znaš šta je best buy. Da platiš malo a dobiš puno. Octavia jeste best buy limuzina.
    Evo recimo kada pogledaš listu vidjet ćeš da je to više auta o kojima pričamo, Kia Sportage,Toyota Rav, Peugeot 3008, Dacia duster, Volvo, Qaskai itd,. Zasigurno to nije BMW X, Audi Q ili Merc GLC jer je to za one sa dubljim džepom.
    https://www.buyacar.co.uk/guides/best-used-suv/

19. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Alfa je postala najbolje vozilo kad ih je kupio Pežo :D

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Odoh odmah staviti znak MACKICE na vozilo i ubaciti 1.5 s uljnim zupcastim.

selvin likes this.