To je normalna evolucija. Jos malo i citavo auto ce ti biti ekran, i vani i unutra. Ne rade oni auta za vas koji ce kupiti deset godina staro auto, oni nemaju od takvih ni centa.
Infotainment i treba da se prilagodjava novim generacijama. Dovoljno sam star da se sjecam kada se gledalo da li auto ima prozore na struju, ili kada je dosla navigacija glavno bilo ima li navigaciju, tako da sada vjerovatno dolaze generacije koje ce gledati ima li i koliko tableta
Nama je bio fazon gledati na koliko kmh je auto gravirano i po tome smo vagali auta. Uz to sam se divio svakom Mercedesu koji je imao drvene detalje.
Pa nije problem infotainment ali daj malo to uklopi u dizajn,da lici na nesto. Evo ovaj holografski prikaz mi ljepse izgleda nego ogroman tablet na konzoli. A kako dobro dizajniraju i rade,govori pad prodatih primjeraka iz godine u godinu.
Hhaa ovo u devedesetim i pocetkom 2000. Tada i nije bilo nista digitalno u autima,mada su premiumi i tada imali sve sisteme sigurnosti koje imaju i danas.
Mislim da je dizajn stvarno vrlo subjektivna stavka. Pitaj neko dijete sta mu je ljepse i sve ce ti se samo reci.
Pa razumijem ja da treba ici naprijed i prilagodjavati se i novim kupcima i gledati da se proda,ali sve se to moze i sa malo vise ukusa i kvaliteta. Jedno ne iskljucuje drugo,samo je pitanje pohlepe proizvodjaca i vizije. Evropski proizvodjaci su nespremno docekali ovaj prelaz a paradoks je da je EU najvise gurala elektro i ekologiju. Evo danas citam,VW grupacija je u vecim govnima nego su i mogli zamisliti,ugrozeno je 300 000 radnih mjesta u Njemackoj.
Kvalitet je druga tematika, a ponavljam ti, o ukusima se ne raspravlja. Sto je tebi ruzno, nekome je lijepo i obrnuto. Pitaj ljepsu polovinu sta bi prije na onom primjeru mazde sto popljuva
Ja licno ne bi odbio ni ovu prvu,bio sam se zagrijao za jednu karavanku . A ova ispod je spolja ekstra lijepa a iznutraa bi bila ljepsa da je taj tv manji...vidis koliko je neproporcionalno. Ali to je elektricni model,tako da to ide sada u paru,3lektro i sto vise televizora u autu
De ba ljudi, najmanji je problem tablet. Veci su problem motori koji crkavaju ne mogu 100k nabrat ili baterije kod el auta. Uopste pouzdanost auta nikad gora.
I ovo bi trebalo biti dozvoljeno? Ovi svi display u novim vozili su gori za sigurnost nego koristenje mobitel. (Tale, kad ce suzeti Alfu, da i ona bude najbolje vozilo)
Znaš šta, vremena se mijenjaju, očigledno ti ne znaš šta je best buy. Da platiš malo a dobiš puno. Octavia jeste best buy limuzina. Evo recimo kada pogledaš listu vidjet ćeš da je to više auta o kojima pričamo, Kia Sportage,Toyota Rav, Peugeot 3008, Dacia duster, Volvo, Qaskai itd,. Zasigurno to nije BMW X, Audi Q ili Merc GLC jer je to za one sa dubljim džepom. https://www.buyacar.co.uk/guides/best-used-suv/