Imaš parking od fakulteta tjelesnog odgoja, ne placa se a poprilicno je velik https://i.imgur.com/5Jxm40a.png Edit: vidim priča se o potrošnji , meni corsa C 1.2 uzme 8-9 litara po gradu
Ovo crijevo što se pruža ispod kućišta akumulatora, pa sve do iza motora i kućišta filtera zraka...o čemu se konkretno radi, odnosno koja je njegova funkcija?
Dovodi svjez vazduh do filtera zraka jer nije zdravo za motor da "diše" zrak iz motornog prostora. Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
Danas sam malo gledao ispod haube, i primjetio sam da je dio tog crijeva koje se nalazi ispod kućišta filtera zraka jako labavo. Kao da samo visi. Kada sam krenuo kući sa posla, u toku vožnje sam primjetio malo bučniji rad motora, a nakon pokretanja vozila upalila se narandžasta kontrolna lampica motora i obavijest na "Antipollution Faulty". Pretpostavljam da je sve ovo navedeno povezano....
http://www.speedhunters.com/2020/02/half-cylinders-twice-fun-m5-powered-836csl/ Ako postoji perfektno auto onda je to ovo.
Prvi put sam vidio BMW 850 ispred RK Sarajke 1997 godine, tada sam i prvi put vidio da neko auto ima 300km/h brzinomjer.
To auto samo po sebi je posebno ali sta je ovaj japanac uradio sa rednim sestakom i sjajno odmjerenim i smislenim modovima je epik. Fabricki V12 je tu bio blesav izbor po meni, a ovako sa sestakom je perfektan.
Moj jaran je imao crnog 850Ci davno, to je nekad pocetkom 2000-ih bilo.. znam da se zezao, kad da kontakt na BC pise ŽIVJELI!
Evo jedan foto iz fabrike. Dnevno samo jedan Werk stanca preko 1000kom dnevno i to samo trojke i četvorke se ovdje prave.
Fabrika u Minhenu odmah do olimpijskog tornja tu je i sjedište BMW. Ne smijem snimati. Ima i staza unutar firme gdje testiraju nova auta nije to loš poso haha.
Pa jesil' to dosao na razgovor za testnog vozaca Reci znam ja jednog, ima 200h u Assetto Corsi, i to na đojstiku.
Sve spremno malo je osvježiti Za mjesec lagano ovo odradit samo još nisam svjećice. 130k auto ima na satu sumnjam da su ikad mjenjane. Hoću li preventivno odraditi ili da čekam još? Zgodno bi bilo da ne moram sad to Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sinoć u Salzburg sipao dizel 1.08€ a vidio sam i 1.06€ dakle benzin čini mi se 1.15€ dakle gorivo nam skuplje nego u Austriji hahaha ja države i qrca.
Ima i kod nas dizela po 1.88km po nekim zabacenim pumpama u Krajini a prije 10ak dana kad sam isao u Mađarasku vidio sam regularno kraj ceste oko Dervente 1,96km.