Nema mi nista gluplje kada zatamne nazad stakla gotovo skroz a neprijed prozirno. Po meni ili sve isto ili nazad sekundu vise zatamniti.
Nema ništa gluplje ko zatamni sva stakla da se ništa ne vidi, i trebalo je zakonom zabraniti. Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Meni je naprijed 30% a nazad 50% zatamnjeno.. prosli ford mi je bio vise nazad zatamnjen, a manje naprijed. Nije mi ovo iza odgovaralo, pogotovo po mraku kad trebas u rikverc... Ovo sad mi je mjera.
Dosta auta ima nazada crne prozore da se nista ne vidi, zatamnjeno je najmanje 80% pa me interesovalo da li se tu mijenjao zakon, za zadnje prozore. Ova sva popuarnija auta imaju napred folije koji su garantujem preko 30%. Ne kontam od koga se ljudi sakrivaju.
Kod mene je ovako na A4 B8, pozadi zatamnjeno skroz, cak i peta vrata (karavan), naprijed clear (vjerovatno ima blago zatamnjenje), naravno, fabricki sve.
Ne skrivam se ni od koga, meni je primarno bilo toplota i privatnost na proslom kad se desil da je zena nekoliko puta morala da doji dijete dok smo na putu ili negdje. Ovo je bilo najbrzi i najprakticniji nacin da uvijek ima privatnost
Nisam mislio za tebe vec overall auta koja imaju folije mimo zakona. Ako neko prevlaci robu sa pijace, ako ima specifican slucaj u porodici. Ok. Vec govorim za CC, A5, A7 itd.. isto bunker. Nisam klaustrofobican ali voziti se nazad u takvim autima je isto sanduk.
Pa nije zatamnjenje iznutra isto kao kad gledas spolja, kakav sanduk, sve se normalno vidi. Sent from my SM-F711B using Tapatalk
Kod mene su llumar nanoceramic folije i prezadovoljan sam. U autu je ljeti daleko hladnije, pogotovo ako auto ostavim na suncu, drasticna razlika. Ugodnije za voznju, sunce te nikada ne przi po rukama, klima na minimum. Ako zaboravis nesto na sjedistu, niko ti nece prozor razbiti jer ne vidi sta je unutra. U slucaju da se desi nezgoda, staklo nece letiti na sve strane. Meni najbitnije, sunce ne ubija plastike i kozu vozila, enterijer sacuvan. Odlicna stvar ko ima malo dijete zbog alergija na sunce, sjedalice i same privatnosti malisa. Naravno, auto ljepse izgleda.
No shit. Zavisi od postotka, naravno i je li tvornicko. Znas kako je ruzno sjedit nazad kada je preko 50%. Pogotovo nocu.
Sve je to super. Meni je to prelijepo. Isto kao kod Reznora. Ja govorim o folijama kao ogledalo. Jaran je imao na Šaranu zbog robe, drugi kolega na Vectri C, takvu kupio. Oba su imala problema sa policijom. Znaci zadnja klupa. Nikad nisam volio sjediti nazad kod njih. Te tvornicke, kao suncane naocale, su super. Nemam slika njihovih auta ali nesto ala ovo: https://i.ibb.co/8Nt9sh2/image.png Po zakonu moze nazad biti bilo sta ali mi nije jasno sta milicija onda s*ere. Ele, meni svejedno, ja cu vozit svoje auto, samo me zanimalo ima li promjene po zakonu. Da ne kupim auto i da ne moram mijenjati stakla.
Ne znam jesi li imao priliku sjediti u vozilu sa llumar folijama, evo kod mene nazad propusnost 20%, potpuno normalno je noću gledati sa zadnje klupe, gotovo kao čisto staklo. A te folije - ogledala, ne znam koliko je to u skladu sa zakonom… Sent from my iPhone using Tapatalk
Svakom njegovo, a ove jeftine folije ne treba ni komentarisati. I meni je u planu da uradim sva stakla s najblazom folijom, ne moze se vise voziti koliko przi po rukama edit: Ima li uopste neko da radi llumar u TK, davno sam ispao iz fazona