All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Ejh, zadnjih dana Sarajevo poluprazno, drzavne institucije spojile Bajram, raspust, i dosta ljudi na godisnjem, nije realna slika :D

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

2. nivla

nivla Komšija

ali nije ni 5-6l kosto ovdje pisu, prosjecna brzina 21kmh, a zna biti i 15-17kmh, onda ovo lagano ide na 10-11l, guzvi je na iznenadjenje bilo, ne znam zasto ali vozao sam se od petlje do ilidze i 20 min juce, sto je puno ali bilo sve auto za autom, nije bolje bilo ni u jednom od povrataka kad je guzva nastala na alipasinom i trajala do cengic vile

3. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Ma salim se malo, po potrosnji se vidi da je to smor voznja, ali generalno je Sarajevo uzas, pogotovo sad kako prugu rade pa je desna traka na glavnoj uvijek zagusena autobusima.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja se licno ne bi slozio s tim da mi samo izbrise takvu gresku obzirom da je vezano za turbinu. Zasto nisi insistirao da ti istrazi i kaze tacno zasto je izbacilo tu gresku?
    Nema veze nakon izvjesnog vremena ces sigurno saznati novcanikom.[/QUOTE]

Rekao je isto ovo kao i Reventon, kratke relacije, treba motor propuhati, sad cu na more pa bit će prilike da garež očisti, dizne je provjerio, korekcije minimalne.

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

To je to, posto je u istom danu nije se ulje do kraja hladilo, inace bi bilo i malo vise.
    Ko kaze 5L odmah samar :D

Qler likes this.
  6. dmr

dmr Veteran foruma

ne znate vozit dizele, sigurno ih vozite ko benzince :D

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Evo ga prvi kandidat :D

8. Haker

Haker Veteran foruma

Sad će nam objasniti kako se dizel vozi

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Sve i da ih voze ko benzince ne bi toliko progutali. Problem je sto ih ne voze vec sjede u njima i gledaju kroz prozor dok motor radi i klima hladi i ne mrdaju s mjesta.

Ja sam davno odustao od tog. Imamo i mi u malom gradu te neke spice kad saobracaj ne funkcionise. Volim sjest na skuter i cak i kad pada kiša i odvest se gdje treba preskociti ili provuci se kroz kolonu nego u autu biti zarobljen u koloni koja ne miče.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dams82 likes this.
  10. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam u fazonu da vozim obilaznicom pola sata duže, nego da čekam u koloni 15 minuta. Potrošnja goriva je skoro pa ista, a osjećaj slobode neprocjenjiv...

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

11. Haker

Haker Veteran foruma

To svakako ako imaš izbor. U Sarajevu ga nema, taj grad je katastrofa i gužva je gotovo uvijek, nekad veća nekad manja.

dams82 likes this.
  12. dams82

dams82 Overclocker

Ma znam, naravno ako postoji mogućnost.

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Haker likes this.
  13. nivla

nivla Komšija

ima i sarajevo tih zaobilaznih ruta, ali opet zapnes jer se u nekom trenutku moras ukljuciti na glavnu ulicu, posebno ako ides ka centru ilidze, zapnes poslije petlje kod brace mujic i rijetko se desi da nije guzva, sad su jos zatvorili i rade onaj most prema obiju tako da je bas katastrofa jer su iskljucili semafore kod brajlovica, brze kroz lukavicu pa na vojkovice i onda hrasnicu mozes doci nego s energoinvesta kad zaguzva

14. Haker

Haker Veteran foruma

Moj drug vozari Konjic - mostarsko raskršće i dođe prije na posao nego Sarajlije :D

15. Ragnarok

Ragnarok Komšija

A gdje mu je firma, na Ilidzi? U tom slucaju sigurno prije dodje :)

16. Haker

Haker Veteran foruma

Evo šećercu ništa. Neko se naslonio na prednji branik i pogurao hladnjak i sve iza na motor pa pravio vibracije. Sredili to, motor dobar :D

dams82 likes this.
  17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Smilovao vam se, ovaj put :D

18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

@dino73n
    Preporučuješ li kakav aditiv za čišćenje PD injektora na ovom 1.9 BXE. Ili samo prži i vozi.

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Liqui Moly diesel spulung i to ne sipat u rezervoar nego ga spojiti direktno.Dva crijeva koja idu na tandem pumpu skinuti sa filtera goriva i gurnuti u limenku nek na nju radi motor a na dvije konekcije koje su ostale na filteru poslije skidanja crijeva staviti bajpas da gorivo moze kruziti jer u rezervoaru ima el pumpa za gorivo koja bi napravila poplavu ako se ne postavi bajpas.Znaci upaliti i pustiti da radi na leru jedno vrijeme i onda ga i turirati do maks obrtaja pa cak i voziti na to ako je konzerva lijepo obezbjedjena da se ne prevrne ili spadne.Obratiti paznju da se ne potrosi sve do zadnje kapi jer ce povuci zrak pa onda pegla upaliti.Majstor ce lako upaliti i ako povuce zraka ali obicni covjek ce se napatiti.

Haker likes this.
  20. dmr

dmr Veteran foruma

sta se desava, kakvi su simptomi prljavih injektora?