Apple iPad

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by NAILS, Jan 27, 2010.

 1. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  [​IMG]

  [​IMG]

  Link: http://www.apple.com/ipad/
   
 2. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Re: Predstavljanje Apple tablet – iSlate (K48)

  Svijet se mijenja :lol: Treba onaj video iz roflmao linkat i ovdje :)
   
 3. Emx

  Emx Aktivista

  Re: Predstavljanje Apple tablet – iSlate (K48)

  Djasvi mi se pravo iPad. :)
   
 4. Esh

  Esh HWB  Propaganda 101.
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 5. Haker

  Haker Veteran foruma

  Rock star udara ponovo.

  Holding the internet in your hands :lol: :lol:
   
 6. Esh

  Esh HWB

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 7. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Ovo bas i ne zvuci sjajno.
  Procitao sam negdje da se neki EA developer zalio na slabe performanse procesora za igre.
   
 8. okanovicr

  okanovicr Novi član

  Apple je danas konačno predstavio svoju viziju tablet rješenja u okviru iPad uređaja koji se sastoji od 9.7-inčnog IPS ekrana osjetljivog na dodir uz multi-touch podršku.
  [​IMG]
  Apple je danas konačno predstavio svoju viziju tablet rješenja u okviru iPad uređaja koji se sastoji od 9.7-inčnog IPS ekrana osjetljivog na dodir uz multi-touch podršku.

  iPad je baziran na posebnom 1GHz A4 (PA Semi) čipu, dok se za pohranu podataka koristi flash memorija kapaciteta 16GB, 32GB ili 64GB. Debljina iPada je svega 1.27cm, a masa oko 680 grama.

  Apple je omogućio još i Wi-Fi podršku, Bluetooth, 3G (na posebnim modelima), dodao akcelerometar i kompas, te najavio autonomiju u trajanju od 10h.
  Dobra vijest da je da iPad ima mogućnosti prikazivanja video sadržaja u HD kvaliteti, odnosno pokretanja iPhone aplikacija. Očekivano, Apple je "zagazio" i na e-book tržište sa iBook inicijativom, odnosno mogućnošću nabavke knjiga preko kompanija HarperCollins, Simon&Schuster, Penguin, Macmillan i Hachette Book Group.

  Kupci u SAD-u će moći iskoristiti i "specijalne ponude" za mobilni Internet pristup od 15 dolara za paket sa ograničenjem od 250MB te 30 dolara za paket bez ograničenja.
  [​IMG]
  Preporučene cijene za modele bez 3G podrške sa kapacitetom od 16GB, 32GB i 64GB iznose 499, 599 i 699 dolara respektivno, dok će se modeli sa istim kapacitetom uz 3G podršku prodavati po cijeni od 629, 729 i 829 dolara. Modeli bez 3G podrške se u prodaji očekuju početkom aprila, dok se modeli sa 3G podrškom u prodaji očekuju početkom maja.

  Apple je uz iPad predstavio i odgovarajući iWork paket, odnosno Pages, Keynote i Numbers aplikacije koje dolaze sa optimiziranim interfejsom i multi-touch podrškom. Cijena pojedinačne aplikacije iznosi 10 dolara.
  [​IMG]
  Bez obzira na velika očekivanja, novi Apple gadget se ukratko može opisati kao iPhone sa velikim ekranom te definitivno ne donosi revoluciju kakvu su mnogi korisnici priželjkivali.
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 9. Esh

  Esh HWB

  USB port, rezolucija, flash podrksa, nedostatak kamere, multi-tasking?
   
 10. Haker

  Haker Veteran foruma

  Čisto sumnjam da će baterija držat 10h sa nekom zahtjevnijom aplikacijom, prije će bit 3-4.
   
 11. Ace_

  Ace_ Aktivista

 12. Vedo

  Vedo Moderator

  Kinezi lole:

  Kinezi prije tri mjeseca predstavili "klon" iPad-a

  Osim što slično izgleda, "P88" ima bolje karakteristike od iPad-a i jeftiniji je. Kineski tablet ima tri USB porta, podržava multitasking, ima hard disk sa 160 GB i uz malo hakiranja može pokrenuti OSX ili Android operativne programe.

  http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /100128120
   
 13. Esh

  Esh HWB

  Adodbe o iPadu:

   
 14. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  No Flash support, no multi-tasking i opet ce se milioni naloziti... Bolji onaj kinober gore. Cek, ni USB port nema? :lol:
   
 15. Tir Anasazi

  Tir Anasazi Komšija

  Morat ce praviti varijantu sa USB portom, ako nista zbog univerzalnih ponjaca koji su planirani za EU trziste.Vec su to najavili za iPhone. Smo sto ce to vjerovatno biti miniUSB kao kod mobilnih uredjaja, a ne standardni USB port.

  Ovo za flash jeste veliko sr..e, jos to nisu rjesili sa Adobe-om i kako stvari stoje i nece. Ne znam postoji li kakva alternativa tome?
   
 16. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Cak i da imam viska love, cekao bih verziju sa kamerom (odn. dvije), jer je nedostatak iste neoprostiv. Ne moze me niko uvjeriti da se pored flash memorije ne moze ugurati jos jedan 1.8" 5200rpm HDD unutra.
   
 17. ReNNo

  ReNNo Overclocker

  Zaista ne znam kome treba poboljšani iphone u ovako velikim dimenzijama.
  Ja ne vidim svrhu za ovo.

  Ali amerikanci će se opet naložiti.
   
 18. jeretik

  jeretik Komšija

  A majka mu stara, stvarno ne kontam kako to iko hoce i moze koristit za internet bez flasha. Mislim, pola sajtova ne radi... ne razumijem.

  Isto tako, kako kucati po tome? Koja mu je svrha? Neprakticno je da polozis na sto i kucas - onda ne vidis dobro sadrzaj na ekranu. Isto tako, nagnut se na to skroz je nezdravo za ledja i kicmu. Ispade da je sprava dizajnirana za lezeceg polozaja - podupres nogama i ozezi. iPhone je bio bolji i prakticniji uredjaj, a ovo mi je bas nekako da ne zna cojek sta bi s tim. Tona stvar se mogla s tim napravit da bude prava revolucija, ali ne.
   
 19. h2o

  h2o Aktivista

 20. Reznor

  Reznor Komšija

  Na Apple-ovoj startpage :
  iPad, our most advanced technology in a magical and revolutionary device :lol: :lol: