Apple iPhone - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Jan 10, 2007.

 1. MisterYES

  MisterYES Novi član

  iPhone je ovog vikenda prodan u 500.000 primjeraka.
   
 2. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

 3. Esh

  Esh HWB

  pa dobro, ne mislim da je neko iznenadjenje da apple uzima toliko novca s iphonea.. identicna stvar je i sa ipodima.
   
 4. ming

  ming Veteran foruma

  Dokle god bude Apple botova mogu prolaziti. Sreca pa nije samo Jabukovacha na trzistu inace bi kupovali konfiguracije po 3k€ :lol:
   
 5. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Eee ali u tom slucaju ne bi bilo djece koja bi kupovali komp za igre i internet, vec ko pljune ogromne pare u komp, zaradio bi ga i otplatio mukotrpnim radom i bio dobar u onome sto radi. Ovako samo sjede, googlaju i vicu "eee da mi je". :mrgreen:
   
 6. MisterYES

  MisterYES Novi član

 7. syss

  syss Veteran foruma

  reci ti nama bahmute... nismo mi ni svjesni kako apple zapravo globalno utječe na ljude.

  dobro kod nas utječe samo u obliku dužih kredita, i dalje googlamo i vičemo kako smo siromašni :D
   
 8. MisterYES

  MisterYES Novi član

  Bezveze je samo kad se neko sjeti da prica o stvarima tipa te Nokie, kad je vec proshao voz.
  Svi su pametni "poslije bitke" govoriti kako neshto nevalja...a neznaju svoje djelo predstaviti na pravi nacin i prije, pa reci da je bolje.
  Uvijek se nadje neko ljubomoran na neciji uspjeh, ili da kad neko napravi ma kakav progres, da na takvog baca drvlje i kamenje (pogotovo smo mi balkanci takvi) da vazda kontamo kako bi sâmi mogli to bolje uraditi 100x itd...
  Tu svaka cast Appleu, ako je toliko bolja ta Nokia, ona im marketing ocito sucks opasno...shto neznaci da je iPhone remek djelo i da je savrsen, te da nepostoji u tehnickom smislu bolji uredjaj...ali nije to ni poenta...uvijek je bilo boljih playera od iPod-a u teh. smislu, ali su takvi skoro po pravilu onda i skuplji, i ruzniji...
  ...samo mada recimo nisam siguran da surfanje pod broj 1 bas na toj Nokiji ide bolje.
  Onda recimo shta ako sam toliko fasciniran coverflow nacinom listanja kroz svoje albume? Za nekoga takvog je to dovoljan razlog da sve druge "nedostatke" zaboravi?
  Shta ako mi je upravo onakav i samo onakav wide screen jedina solucija? itd...postoje ipak neke slatke stvari koje samo iPhone ima nacin kako to radi na njemu je ono shto ga prodaje...
  Uostalom, Nokia je Nokia, rade samo mobitele. Da oni urade komp ala Mac s druge strane onda bi to bila druga stvar.
   
 9. Tir Anasazi

  Tir Anasazi Komšija

  Evo i kod nas krenulo
   
 10. vnm_

  vnm_ Komšija

  pa radila je Nokia CRT monitore...kriticni su bili :)
   
 11. ming

  ming Veteran foruma

  Evo bot se javio, poslali ga iz štaba.
   
 12. monK

  monK Komšija

  Ja sam mislio da će biti bolji od Trinity...

  Sad, kad sam vidio opcije, šta ima - šta nema...Ma, nemre primirisat, oprostite na neskromnosti...

  Šalim se, solidan je iPhone, al' ja lično mobilni Word ne dam nikome...To je baš ono što mi je trebalo u žiivotu...
   
 13. monK

  monK Komšija

  Najnovija vijest iz Apple-a, iPhone izlazi u više verzija.

  [​IMG]
   
 14. XTRage

  XTRage Veteran foruma

 15. Loki

  Loki Komšija


  Ma lol, neko nema pametnijeg posla... :D
   
 16. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

 17. monK

  monK Komšija

 18. MisterYES

  MisterYES Novi član

  Nekontam jeli to valjda balkanski mentalitet; "nemam ga=pljujem ga" ili sta vec...nacitao sam se istih i gorih kritika na sam OS X i Macove josh prije, od svakojakih bjelosvjetskih "experata" i pametnjakovica, a imao sam se prilike u dugogodishnjoj praksi uvjeriti i istestirati sâm stoje li te njihove teze, i blago receno je u pitanju nebo/zemlja prica.

  ...stoga ipak o iPhoneu par komentara od ozbiljnijih/referentnijih izvora (nego sto je site na kojem ima psovki i vulgarnosti vise nego svega ostalog);

  “I’m closing in on 30 days as an iPhone user and am still impressed,” reveals Bob LeVitus (Houston Chronicle) - "after living with this review unit for almost a month, I can’t imagine living without one. So when the review unit goes back to Apple, I’m buying one.”

  “Apple’s iPhone could emerge as the most successful product introduction of the 21st century, new research suggests.” Conducted by Lightspeed Research, “the research findings are staggering,”

  “iPhone buyers have no regrets,” says Edward C. Baig (USA Today) The study found that “90% of 200 owners said they were ‘extremely’ or ‘very’ satisfied with their phone. And 85% said they are ‘extremely’ or ‘very’ likely to recommend the device to others.”

  Calling its user interface “simplicity itself,” Bob LeVitus (Houston Chronicle) praises iPhone. “It’s easier to use than any phone before it, and it introduces a fantastic new feature known as “Visual Voicemail,” which lets you browse through all of your voice messages on screen and listen to them in any order.”

  “Steve Jobs has said, repeatedly, that this is the best iPod that Apple has ever made, and it is. It’s also the best phone that anybody has ever made,” says Lev Gossman (Time).

  Itd, itd...sigurno se nije rodio taj ko ce ugoditi masi, iPhone nije perfektan ni idelan, ali je 100% blize ovome u pozitivnim kritikama nego onome cime ga se tezi ocrniti.

  Licno mi je dovoljno samo to sta znam da radi na OS X (ma kakve ver. i ma lkoliko bila "bugovita") te da sa surfanje koristi Safari, pa da mi nijedan drugi tel. nemoze uci u ozbiljniji izbor, kad bih bio u prilici da biram naravno :)
   
 19. syss

  syss Veteran foruma

  i onda nakon toga prijeđemo preko bare :D
   
 20. monK

  monK Komšija

  MisterYES, molit ću lijepo da kritike ne uzimate odveć lično. Ovdje samo pričamo o glupim tehnološkim uređajima.

  iPhone, ovakav kakav jeste, je sasvim solidan mobitel u poređenju sa tipičnim modelima ove vrste. Slabo se on po čemu razlikuje od mase drugih modela slične kategorije koja pretenduje da bude označena kao "smartphone", iliti ono što računari postaju. Neke opcije su mu unikatne, druge opet nema. Znači realno > sredina.

  Problem sa iPhoneom, odnosno sa Appleom generalno, jeste agresivan marketing iza kojeg, ubijeđen sam, stoji čitav niz psihologa, naučnika, tržišnih stručnjaka koji znaju šta i kako treba uraditi da se upali ono "Ja želim" u ljudskoj glavi, tako da mi ovo sve više liči na jednu vrstu eksperimenta nad ljudima.

  Nema sumnje, oni to stvarno rade fenomenalno, no kako imaš osobe podložne marketinškim trikovima, isto tako imaš i ove druge, s tim da obje vrste, i za i protiv, bez obzira na namjere, su neka vrsta saučesnika u kreiranju tog hypea. Da li Apple, ili Vista, ili ATI, ili nVidia...nebitno...

  Apple se ipak ističe...

  Hell'em, iPhone bih volio imati (s tim da volim imati i Word), ali mi se PRIJE SVEGA ne sviđa OVAJ detalj


  'ajde sad, a volio bih, objasni mi da može i drugačije i da je ovaj argument plod anti-apple propagande. Čitajući po netu, ne nađoh demanti za ovakav sistem odadiranja.