BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Eto kao da mi nismo znali da je optika superiorna bakru :rolleyes: Samo što to ide puževim korakom. Svake dvije godine kad istekne ugovor sa telemachom, odem do Telekoma i kažu mi bakrena parica možete dobiti 5 mbs ili tako neku smiješnu brzinu. Već tri četri ugovora minimalno tako radim. Ne očekujem do kraja ove decenije da dobijem optiku. Brze autoput prave nego što ovi šire optičku mrežu.

2. dams82

dams82 Overclocker

Vala baš,slabo šire mrežu skroz,evo ja bih se prebacio da imam mogućnost na optičku mrežu bht,tv ne gledam skoro nikako,imam duo paket samo zbog interneta jer ne mogu na TM imati samo internet. ili bi uzeo moja tv paket,ovako nemam alternativu uopće...Nije ono ni daleko,ali njima je daleko kad je 50 metara jer neće da razvlače...

zoi likes this.
  3. Haker

Haker Veteran foruma

Ma sreća pa imamo telemach, zamisli da si samo spao na telecom. A sto se tice interneta ja sam zadovoljan, stabilan sve radi ok.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

zoi and dams82 like this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

U Tuzli ne znam da su provukli metar optike ove godine, pogotovo mjesta van strogog centra. A sumnjam i da imaju servere da podrze neko znatno vece opterecenje. Ostali su nekako u 2010-toj.

dams82 likes this.
  5. nivla

nivla Komšija

imaju oni servere, samo su u onaj vmware cloud ulozili bruku love, pitanje jel se 2% koristi

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pokusaj vidjeti sa ostatkom stanara u zgradi /ulazu da li su zainteresovani za optiku i BHT pa ako jesu,moze se podnijeti zahtjev da se uvede ako ima dovoljan broj zainteresovanih za prikljucak.
    Ovako je brat radio prije neke 3 godine u svojoj zgradi...isto bila dosla optika do zgrade ali nije bilo spojeno.

Mada je poznato kod Telekoma da je svaka direkcija firma u firmi i ono sto jedni rade,ne znace da ce i drugi ali ako bi se izvrsio malo pritisak,cak i da nece,morali bi.

7. ibran

ibran Aktivista

Kod nas u Bihaću je dosta pokriveno optikom, što od BHTelekoma što od Misneta, neznam dali su drugi ulagali u optičku infrastrukturu od operatera u gradu.
    Ja sam na optici već duži niz godina, dosta je stabilno jeste bio jedan problem sa ruterom došli i zamijenili nove podržavaju i 5 GhZ mrežu.
    Što nisu nastavili sa optičkom infrastrukturom, vjerovatno ih je usporila instalacija 5G infrastrukture.
    Ostajem vjeran BHTelekomu.

Last edited: Dec 10, 2024
    Reventon and zoi like this.
  8. zoi

zoi Veteran foruma

Drago mi je da makar negdje mogu većinski uživati u tim blagodatima. Ne ulažu oni još uvijek u 5G niti će još koju godinu jer RAK nije sve riješio. Ide unapređenje 4G mreže jer je ovo sad preopterećeno.

9. nivla

nivla Komšija

ceka rak da konkurencija sustigne pa ce regulisati sve oko 5g, i za 4g je tako bilo, ko kroz maglu i to se cekalo podugo dok ostali sustignu

10. zoi

zoi Veteran foruma

Šta će konkurencija stići?

Za 4G zna se šta se čekalo.

11. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Ma sve OK ;). ADSL za smrtnike i jeste krenuo 2006. godine. Bilo je njega i ranije (od 2003. godine) sa "Cito" paketima, paprene cijene koja je čak i firmama bila skupa. Tek 2006. se krenulo sa normalnim paketima (1G, 3G, 9G). :)

12. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam 2006 plaćao 60km ne mogu se sjetiti cini mi se da je limit 10gb bio Pa kada su povećali na 20 šok :D
    Uglavnom losa iskustva sa telecomom

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sam z aoko 40 KM imao 3G paket
    Ali u ono vrijeme ,kada su stranice bile manje a multimedia tek u pokusaju,moglo se izgurati i sa tim.
    Jesu bili skupi ali to je tada bila revolucionarna tehnologija i brzine,jer je konkurencija bila wireless smece,koje vise nije radilo nego je radilo a za 30-40 KM si mogao dobiti 256 Kbps brzine.
    Sjecam se j akada sam uveo ADSL,medju prvim u gradu,internet klub jedan i ja...brzina bila 1Mbps...ludnica

Iz ove perspektive je smijesno ali onda je bilo top.
    Jos su kod mene parice uvijek bile solidne,pa nisam imao vecih problema.
    Moje iskustvo sa uslugama bhta nije lose uopste ,sta god da sam koristio.
    Evo sada optika,vrh.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Ja se sjećam kad je logosoft dao brzine 10 Mbs. Mi svi sanjali o tome i nadali se da se logosoft proširi na ostatak BiH da imamo takve brzine. Brzine došle do 500 Mbs a logosoft i dalje pokriva nekoliko ulica u Sarajevu :D

15. Samir_

Samir_ Novi član

16. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja sam izgurao sa 3GB samo prvi mjesec, i to kad sam negdje pred kraj tog mjeseca dobio adsl. Svaki mjesec poslije toga sam prelazio limit, znali su racuni i doci do 100 maraka. To je bilo 2008-2009, pa su onda nekad podigli cini mi se na 6 ili 8 giga. Poslije toga preko moja tv 2010te ili 2011 prelazim na nerealni flat internet.

Nevjerovatno ove stvari zvuce danas kad smo toliko navikli vec da imamo flat internet, 4G brzine, pa i evo i volte je odnedavno kod nas dostupan, pozivi se dosta brze uspostavljaju, cistiji zvuk.

17. bhd

bhd Veteran foruma

a sjecamol se free zone ? :)

18. nivla

nivla Komšija

o da, ne ponovilo se, mada bilo je uploada kad se doslo kroz posao i druge kanale do boljih linkova

19. zoi

zoi Veteran foruma

freezona je bilo zlatno doba za pirateriju u BiH. Još kad na onaj ftp server stave instant stvari kad se pojave, to dan danas ne možeš tako dobiti.

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Uh, sta je proslo preko tog servera sve.
    Tad je to bio pravi pogodak.