BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. selvin

selvin Moderator

2. NaLe!

NaLe! Aktivista

Prokopali do ulaza mi u zgradu prije godinu dana, položili alkaten cijevi i tako i stoji. :D Načekat ćeš se zajedno sa mnom.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Moguce da sam pisajuci o moja tv pomislio na uvodjenje ADSLa...on je tada od 2006. krenuo.
    Ali svejedno koristim to od uvodjenja...uz 2-3 godine kod konkurencije.

A upravo ti modeli od Samsunga iz A10 serije su najprodavaniji...A14 na olxu polovan oko 200 KM evo vec 2 godine hahaha
    Samo se reciklira i vrti u krug i ljudi to kupuju,jos kada mi kaze,dobar telefon,tacno vidis da nikada nista dobro nije uzeo u ruke ali nazalost,to je realnost BiH gradjana...gdje je kupovna moc gradjazna za nov telefon tako oko 300-350 KM i zato se taj skart najvise i prodaje.
    Ili oni A03,A05 i tako to...to je jos slabije od A13,A14,A15

mfa_secure likes this.
  4. nivla

nivla Komšija

ja sam dobio info da bi mogao u 2025 taj novi opticki prsten oko moje zgrade, dakle cca 2028 bi najranije mogli dobiti upotrebnu dozvolu za isti, u hrasnici kad sam zivio trebalo im je cca 4 godine da novu infrastrukturu koju su doveli do moje kuce pocnu koristiti jer nisu mogli izganjati upotrebnu, dakle juli 2013 doveli sve do kuce, septembar 2017 pustili u rad

sto se samsung a serija tice opcenito imam lose misljenje o tome kako za pare dobijes los uredjaj, ali onoliki lag interfejsa kao na a14 nema ni cubot note s

5. selvin

selvin Moderator

Zato telemachu ne trebaju dozvole. Prokopaju pola Stupina vikendom, TXTV prijavi. Dodje inspekcija u ponedjeljak, kao nisu nikog zatekli, i pojeo vuk magarca. Sta mislite kako su radili ekspanziju tako brzo. Da drzavna firma nesto tako uradi, razvlacili bi ih po svim medijskim kanalima a mozda i po sudovima.

6. nivla

nivla Komšija

moze i telekom to uraditi preko tendera da im druga firma to odradi, npr sad u zgradama eplan umjesto parica pruza utp kabl kroz zgradu do stana, telekom platio firmi da zamijeni paricu, ovi dosli i postavili novi kabl s kojim mogu na tom spratu opsluziti 4 korisnika u slucaju da je problem sa unutrasnjim instalacijama u zgradi

telemah kao i logosoft samo poloze za vikend
    kao razlog otkazivanja usluge logosoftu sam sad naveo da usluga ne radi kako treba kad pada kisa i snijeg, dakle negdje im oko ostrva voda pokvasi kablove i parametri parice padnu sa 15-19 db na nois marginu na 6-10 i pocnu pucati errori i padati konekcija, o interfejsu na stbu ne bih govorio jos su mi arris dali, ne radi saltanje kanala sa njihovim daljinskim dok ne pritisnes ok, problem rijesio tako sto sam uzeo daljinski od arrisa koji dodje uz moja tv stb
    trenutno sam na telemahu za internet i rano je da sudim kakvi su, jer jebo provajdera kod kojeg kad grmi trebas iskopcat hdmi kabl iz tva da ti ga ne spali

7. selvin

selvin Moderator

Bravo, preko tendera. A za tender moraju imati svu dokumentaciju i sve dozvole. Kakvo kopanje napamet i bakraci. To samo moze kod telemacha. Pa txtv probao isto i ubila ih inspekcija. Ovi plate i boli ih.

zoi likes this.
  8. zoi

zoi Veteran foruma

Pa telemach se godinama ilegalno širio preko bandera od elektroprivrede i na kraju platili neku smiješnu cifru za to. Na tom primjeru vidiš da pravne države ima samo za običnog čovjeka.

selvin likes this.
  9. zippoo

zippoo Veteran foruma

TM je ocito najkorumpiranija firma u BiH i meni isto nije jasno kako im sav ovaj kriminal prolazi a rade to od kako su usli na trziste BiH.
    Kako to oni mogu potplatiti toliko institucija i ljudi a da niko drugi to ne moze isto ?
    Nesto drugo meni tu smrdi,jer mi je nevjerovatno sve ovo sto oni rade.
    Iskreno ,TM mi je najgadnija firma sto posluje u BiH,zbog svih tih gadosti koje rade a koje su i meni radili...da ne iznosim prljav ves,nije to tema.

10. DSA

DSA Aktivista

Sa aspekta krajnjeg potrošača su miljama ispred BHT. Znam vrlo dobro kakva je podrška kod otklanjanja kvarova kod jednih i drugih.

11. dams82

dams82 Overclocker

Nažalost tako je. Ja sam njihov korisnik otkako su došli u moj grad. To je nekih 10 godina, a bio sam i korisnik BHT. Tehnička podrška je miljama iznad na TM. U BHT sam morao povlačiti veze preko poznanstva da mi neko dođe otkloniti kvar, to je velika sramota za takav gigant, a uvijek bih rado koristio usluge domaćeg operatera da su bar približno isti....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

12. Qler

Qler Veteran foruma

Ja i starci smo ganjali veze, stele, poznanstva, nema sta nismo, da dobijemo jebeni modem i 4G internet za vikendiu. Nismo imali alternative. Ima BHT neki taj paket, negdje zarovljen na stranici, ni oni nisu znali da ga imaju. Od kako smo ih kontaktirali, ovako mislim 3 mjeseca su prosla dok su to na kraju starom donijeli na Maltu pa mi odnijeli na vikendicu.. Znaci debile moras zvati i moliti da ti uzmu pare. O supportu da ne pricam, to kod njih postoji samo na papiru. Plus, i ponuda usluga, ja za ekvivalent paketu koji imam na TM morao bi duplo vise da im platim, i kao nagradu za to imao bi samo 10 puta sporiji internet, jer kod mene nema optike, na zicu mogu samo plakat.

U glavnom, dok se nesto drasticno ne promijeni kod njih, nista od mene nece imati. I ovaj telefon imam iz navike, a evo gledam kad mi istekne ugovor da predjem na Novotel. Koci me samo ta pokrivenost signalom. Ali evo djecu sam prebacio sa ultre na ove, i bas pratim, nemaju nikakav problem gdje god smo bili... Pa cemo i to rijesiti.

13. Haker

Haker Veteran foruma

I oni mevaljaju, sta je bilo, poskupili ti paket 2km

Kada je u pitanju usluga telemach je iznad Balkana miljama.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

14. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Novi direktor BHT-a satra slikajuci se po lokalnim powerpoint prezentacijama, pardon konferencijama o digitalnoj transformaciji i ulaganjima.
    Ja posto znam kako to ide, sve i da hoce to da uradi treba jedno 2-3 godine da se vide prvi efekti, i treba neko dici zabranu sa zamjene kucnih instalacija po haustorima.
    Npr u mom haustoru nece sigurno za 5 godina uvesti optiku jer od 40 stanova, 35 su djuturumi kojima je in 5Mb dovoljno, a bez zahtjeva a vecim paketima nema promjene dok bas ne iscjede svaku marku is FTTC-a.
    Sto se tice TM je isto tako los kod mene jer za 2 godine nisu u stanju kablove popraviti u haustoru tako da packetloss je garantovan.

Cak razmisljam da je jednostavnije kupiti stan u zgradi sa optikom, nego se habati sa Sarajevo Stanom, BHT-om i TM-om.

15. DSA

DSA Aktivista

Stari direktori su se isto tako slikali a malo ili ništa uradili. Nema tu hljeba u tim velikim državnim sistema..osim za uhljebe

16. Reznor

Reznor Overclocker

Sve ide putem javnih konkursa, poziva, tendera, i to je ono zbog čega sve sporo ide.
    Telemachu i txtvu to ništa ne treba, oni samo dođu i završe, ne moraju pravdati ni opremu nešto posebno, je li naručeno po specifikacijama, tržišnoj vrijednosti i sl.
    Inspekcija dođe vidi aha ima sve, ok hvala doviđenja.
    Ako je u pitanju zahtjev, otvori se nalog i onda se čeka prvi slobodan radnik na terenu.
    Eh sad, problem je što jedini ko ovo trpi je papir, u praksi ne mora tako biti. Primjer javnog preduzeća za to je ViK, otvore nalog i stoji godinu dana dok ne nastane havarija, ne kaže se džaba možeš se žaliti vodovodu :D

Što se tiče generalno firme, prijavih se na mnoštvo intervjua za posao i svaki put šalji ili na ruke odnesi dokumente za svaki oglas, pa su na kraju skontali da za jednu upravu mogu spojiti konkurse i objave 9 pozicija u istom javnom konkursu na jednom oglasu.
    To je u jednu ruku dobro, jer eliminiše da se može prijaviti na određena radna mjesta svi i svako, pa onda imaš na istom mjestu i SSS i VSS radnike kao što je u privatnim firmama. Ovdje ima ipak neki redoslijed i za svako radno mjesto ima koeficijent plate.
    I to kako rekoh kao i zahtjevi zvuči dobro samo na papiru. Na intervju taman i da si najbolji ipak se gleda malo i opšti dojam, kao i čiji ti ono bješe :D
    Mislim da se najbolje prođe ako si pripravnik i kroz neku praksu, jer samo znanje očito nije presudno.
    A glavna direkcija je pravo fensi. Lift, sekjuriti, ima i neki ko muzej s starom telefonskom centralom u izlogu :D
    Radnici su ok i rade, ali mislim da je ovdje menadžment rak rana.
    Ne vjerujem da ću im se više i na jedan oglas prijaviti.

Da imam neke alternative bolje, prešlo bi se na nešto drugo, ali nije mi Telemach ništa naročito bolji, a skuplji. Isto i za mobilnu telefoniju, još vozim onaj student net paket, imam 10 GB neta i povoljnu roaming opciju, jedino haloo na bobe.
    Internet mi je relativno stabilan, ne puca veza, ali nije sad ni nešto posebno, kod online igara zna malo skočiti ping, bakar je to ipak. I to nakon što su popravljene instalacije u kući i van kuće, inače je konekcija bila katastrofa, jer su njihovi stručnjaci umjesto da zamjene staru telefonsku utičnicu samo navezali kabl i oblijepili izolirkom da ide iz zida i spojili produžetak splitterom, i onda ja stavim normalnu telefonsku utičnicu, čas posla.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sta tebe boli K za moje 2 KM ?

Uvedi optiku pa ces vidjeti da nije miljama ni iznad koga.
    Podrska je OK,sve ostalo je tesko kriminalna mahalaska firma.

18. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Sve je to tako kako ste napisali, TM to pobaca na crno uglavnom, mada su u mojoj mahali postavili svoje drvene stubove pa tako pružili coax. Ja sam zadovoljan, korisnička podrška je super uglavnom, mada se urijetko šta i desi. BHT sam zvao samo ako ja ne mogu otkloniti, a druga je priča kada zovem ove na 1322 što se tiče poslovnih korisnika, tu ipak rade ljudi koji poznaju materiju i s njima se lagano dogovorim da ne dangube ni oni ni ja.

Brat je renovirao stan, pa sam mu pružio komad optike i postavio kutiju da nema poslije kanalica, TXTV došao sutradan i zasplajsao samo, ekspeditivni su.

https://ibb.co/Zg3LPds
    https://ibb.co/31ZR6c1
    https://ibb.co/wsBr65J

zippoo likes this.
  19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Optika je nenadmasna,ko ima tehnicke mogucnosti.
    Ovdje ovi sa telemacha drame o korisnickoj podrsci a na optici ti to i ne treba.
    Evo kod mene 3-4 godine kako je optika,jos nije bila nijedna intervencija ili kvar ili problem. Jednostavno radi i to je to.
    Optika je superiorna u odnosu na sve drugo .

20. alensa

alensa Novi član

Kod moje zgrade su prokopali 2014 ili 2015 godine, iskopali, doveli kablove ali nisu spojili sa zgradom i dan danas nemam optike.

Last edited: Dec 10, 2024
    NaLe! likes this.