BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Samir_

Samir_ Novi član

Za sve one kojima je promaklo: https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2024/12/obavijest-o-izmjenama-i-dopunama-u-ponudi-moja-tv/

Od 1. februara 2025. godine primjenjivat će se novi, izmijenjeni uslovi u Cjenovniku usluga Moja TV i Moja webTV.

Izmjene u ponudi Moja TV paketa podrazumijevaju:

• uvođenje dodatnog FilmBox paketa (13 TV kanala različitih žanrova) po cijeni od 5 KM (sa PDV-om) mjesečno bez obzira na broj dana korištenja,
    • uvođenje dodatnog Arena Sport Premium paketa (Arena Sport Premium SD i HD TV kanali) po cijeni od 5 KM (sa PDV-om),
    • za korisnike Moja TV Basic, Moja TV Phone, Moja TV Net/Full S i Moja TV Biz paketa isključenje Arena Sport Premium TV kanala iz osnovnog paketa usluga uz zadržavanje Arena Sport 1, Arena Sport 2, Arena Sport 3, Arena Sport 4, Arena Sport 5, Arena Sport 6, Arena eSport, Arena Fight
    • povlačenje Arena Sport Premium TV kanala u HD formatu iz dodatnog HD paketa uz uključivanje ovih kanala u Arena Sport Premium paket,
    • unaprjeđenje Moja TV Net M i Moja TV Full M paketa u smislu uključivanja FilmBox i Arena Sport Premium paketa,
    • unaprjeđenje Moja TV Net L i Moja TV Full L paketa u smislu uključivanja FilmBox i Arena Sport Premium paketa i povećanja pristupne brzine sa 200/20 Mbps na 300/30 Mbps,
    • sniženje cijene dodatne usluge Opcija „Veća Internet brzina:
      • Mjesečna naknada (KM sa PDV-om):
        • Internet opcija 500: 70,00 50,00 KM (sa PDV-om)
        • Internet opcija 1000: 120,00 100,00 KM (sa PDV-om)
    • povećanje cijene za dodatni TV paket Pink E sa 2,00 KM na 3,50 KM (sa PDV-om),
    • od 01.02.2025. korisnicima paketa Moja TV Basic, Moja TV Phone, Moja TV Net S/M/L, Moja TV Full S/M/L koji zaključe ugovor sa obaveznim trajanjem dodjeljuje se 5% popusta na cijenu mjesečne naknade u trajanju od 24 mjeseca.

2. selvin

selvin Moderator

Znaci ko je na S paketu ima downgrade zbog Arena premiuma. Ko je na M ili L ima upgrade. Ja sam trenutno na L-u, ali vjerovatno cu se prebaciti na M, istekao mi je ugovor prije mjesec, ne treba mi vise hbo, dosadio mi je, imam stremio sad, a i brzina 100/10 mi je ok.

3. Samir_

Samir_ Novi član

Ja mislim da ce ici i korekcija cijena od 1.2.2025. godine jer tako i piše na kraju saopštenja.

Novi Cjenovnik usluga Moja TV i Moja web TV i detaljne informacije o svim izmjenama bit će dostupne 1. februara 2025. godine na web stranici i svim prodajnim mjestima.

Za dodatne informacije ili pitanja, pozovite nas besplatno na 1444.

4. selvin

selvin Moderator

Nece se mijenjati cijene mojatv paketa, to misle na ove promjene cijena iznad za dodatne pakete i usluge. A prije je popust bio cca 8% na 24 mjeseca, sad je 5%, eto to ce update-ovat u cjenovniku :)

5. Reznor

Reznor Overclocker

Je li ovo mojawebtv sad se dodatno plaća 9.99 KM umjesto dosadašnjih 1 KM aktivacije? Kod mene je MojaTV Net S pa ne vidim u tabeli svoj paket. Sport ne pratim pa mi Arene ne znače ništa. Ovaj web može biti nekad zgodan preko app da se gleda TV.

6. selvin

selvin Moderator

Ne, ovo je za ove navedene usluge (netflat, prepaid, postpaid, webtv prepaid), tj. ako koristis moja web tv bez moja tv usluge. Nije ni dosad bilo 1KM, vec 5 ili vise, zavisno od paketa i usluge koje koristis.

Reznor likes this.
  7. iPlay

iPlay Komšija

a ftp 253? :D

8. nivla

nivla Komšija

bilo ne ponovilo se

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sam na Moja tv net s i fakticki me tjeraju na M paket,koji je skuplji nekih 8-10 KM od mog trenutnog. U principu,u odnosu na ovaj sada paket,dobijem brzi DL i Arene u HDu,koje su mi sada bile u SDu,jer nisam dokupljivao HD paket.
    Tjeraju ljude na vise pakete,ko god prati sport,biti ce primoran prebaciti se a i ja jedino sto gledam na tvu je sport.
    Ne znam da li se moze raskinut ugovor pa onda ponovo potpisati novi sa 5% popusta,pa bi me izaslo negdje oko 55 KM mjesecno,sto bi bilo prihvatljivo.
    Inace ovako 5-8-10 KM vise ne zvuci previse ali svako je digao po 5-6-8- KM cijenu usluga i na par usluga se nabere godisnje fina svota vise da se plati. A kada treba platu malo podici,kuku lele,eno 20 dana kukaju i ne silaze sa medija a svi ti sto kukaju prvi dizu cijene svojih usluga.

10. selvin

selvin Moderator

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma vec sam ja pod ugovorom,jos godinu otprilike...ali ne znam hoce li biti ona opcija raskida ugovora,mada ako ne povecavaju cijenu mozda i nece,iako drasticno mijenjaju pakete pa samim time izbacivanjem necega mijenjaju i ugovor. Ali u nasoj pravnoj anarhiji,sve je moguce.

Vidjeti cu jos,moram sracunati sve i ako predjem na veci paket,uzeti novi ugovor na 24 mjeseca, sa popustom...valjda ova opcija moze.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Uh koja je kuknjava bila kad je telemach poskupio 2km a telecom bio u nebesima, kako ćeš sad 8km preživjeti

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

zoi likes this.
  13. ECeh

ECeh Novi član

Evo jucer opet aktivirao paket mojatv net go. Kutija od BHT udaljeno oko 200m od kuce, ne zele da dovedu kabal preko stuba koji je u mom, niti zele da dovedu blize meni, kaze nije to nasa obaveza. Doslovno moram kroz avliju od komsije kopat, pa pored puta, pa onda do svoje kuce 150 m da dovedem bakrenu zicu od BHT. Telemacha nema. Brzina je uzasno, paket kosta 50 KM, ali nemam druge alternative radi alarma i kamera.
    Prikljucka taksa se placa 35 KM. Legende, znaci platim 35 KM sto mi prikljuce.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Šta očekuješ od firme koja naplaćuje prelazak sa pretplate na Ultru? Njima plata ista, priključio ti ne priključio. To je ta mana državnih firmi.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nudio sam ti prosli put da mi ti placas tu razliku . Jesi li prihvatio ? Nisi.
    Sta se sada opet javljas ???
    Imas nesto pametno da napises ili ?

16. Haker

Haker Veteran foruma

Nisam to upratio stvarno, nema problema sendaj račun izmiriti ću ti sve troškove svaki mjesec i ostaviti za dzeparca jos.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  17. Zer0

Zer0 Aktivista

Pozdrav, da li neko zna da li je moguce vratiti kupljen artikal u BH Telecom-u. Pise na site-u da ima pravo povrata 15 dana za isporuku na adresu.

Ako se nalog napravi u poslovnici (sto nije isto kao webshop) pa onda oni isporuce brzom postom u roku 3 dana (sto je u sustini opet kupovina na daljinu), da li vrijedi to za povrat?
    Ako se neko predomisli i zeli vratiti artikal koji nije ni upaljen, jer ne odgovara laptop fizicki zbog velicine i tezine osobi kojoj je kupljen.

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja se ne zajebavam legendo...posto si ti glavni seronja ovdje na forumu i raja ti ne spusta,jer nece da "kvari atmosferu",ja nemam tih problema "sa atmosferom" . Svako malo se kacis i kenjas ...pa evo,poslati cu ti broj racuna u poruku a ti sracunaj koliko je to markica mjesecno ( tih 5-8 KM beznacajnih) i eto uplatis mi razliku,ja cu ti naravno biti zahvalan. Mozda si ti dobrica,pomazes svima,volis ljude ali los ti "marketing" jbga
    Ako si saglasan,javi i odmah saljem racun...hoces li u RF ili Unicredit ?

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Trebalo bi da vrijedi. Za pocetak nazovi 1444 pa pitam,mada tu ocekuj svakakv odgovor ili nazovi 3 puta 1444 i pitaj isto pitanje,mada ce stu garant dobiti tri razlicita odgovora. A onda otidji u fizicku poslovnicu pa pitaj za svaki slucaj. Ako nije ni otvoren,mislim da ne bi trebalo biti problema.

20. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

to bi bilo super kad bi moglo proci. ja znam da je otprilike taj neki period 7 do 15 dana ukoliko je uredjaj u kvaru ili ima neki odredjeni kvar pa ima pravo povrata.

generalno nama fali ta opcija povrata uredjaja ako ti ne odgovara. ja prosle godine kad sam uzimao novi mobilni, bas mi je dugo trebalo da se odlucim izmedju oneplus i google pixela. uzeo sam oneplus i nikako mi njihov os nije legao, ali srecom pa sam uspio naci lika s kojim sam se zamjenio za pixel. iako sam napravio neki downgrade i izgubio para, nije bilo drugog nacina jer oneplus ne bih nikad uspio prodati.