Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Sport, automobili, fitness' started by Juka, Apr 29, 2010.

 1. Haker

  Haker Veteran foruma

  A skočile su cijene novih bajkova posebno kako su prešli na 29"
  Ja mislim da se može ubost dobar bajk polovno i sa ulaganjem od 200km dobiješ kao nov bicikl.
  Ja sam 2013. naletio na ktm sa XT i slx opremom bajk 2012. godište koštao 1200 eura ja ga platio 800km :D uložio 100km u servis i evo i danas ga vozim nisam šarafa zategnuo osim mijenjanja guma i pakni.
  Mada sada je vjerovatno istegnut lanac, kaseta, u pogonu nešto kvrcka, ne znam da li sve to srediti ili novi tražiti. Tako ti je kad bošnjo zapusti :D

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk
   
 2. nFare

  nFare Komšija

  Može se naći dobar bajk polovan samo je to mukotrpan proces, ja sam svoj Treking iz klase od 600€ kupio za 200 i uložio ca 50€ u dijelove, i skoro tri godine vozim kvalitetan bicikl bez mana, s tim da sam jedno mjesec dana svakodnevno prevrtao oglase.
   
 3. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

 4. nFare

  nFare Komšija

  Eto ga Stevens Beton :), 46" ram, jel to neki M?
   
 5. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  18 inča RAM a tockovi 27.5 kontam pasat će.
   
 6. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Evo pazario. Bajk je super bas ocuvan haman ko nov i pase. Jedine zamjerke malo prednji disk struze od pakne malo je u jednu stranu previse ne znam kako to rijesiti i volan mi je malo nizak. Volio bih ga podici ne znam kako to ide pa bujrum ko zna neka javi a dok uganjam vremena i volje...
   
 7. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Nema vise oglasa pa ne vidim kako izgleda. Elem disk je ili kriv ili klijesta nisu centrirana. Zavrti tocak pa dobro gledaj da li disk šeta lijevo-desno. Ako je puno zamjeni ga. Ako nije onda probaj centrirati klijesta. Malo popustiš da se mogu pomjerati lijevo-desno. Zatim stisneš kocnicu, cuvas i onda stegnes. Tako centriras.

  Cesto se disk iskrivi kada se vozi bajk koj ije sastavljen sam oza izloga, kojem kliješta nisu centrirana pa kada kocis, savija disk u stranu. Tada se i pakne nepravilno trose.
   
  forzamilan likes this.
 8. nFare

  nFare Komšija

  Male su tolerancije kod disk kočnica, poremeti se to i kod skidanja točka. A za guvernalu ti samo treba imbus šestica na vrhu i distanceri i nadati se da imaš prostora da pomjeriš lulu.
  Generalno ti je youtube sad kao enciklopedija za sve oko bajka.
   
  forzamilan likes this.