Detekcija mogućeg problema

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 11, 2020.

 1. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  Poznati uploader :D
   
  nivla likes this.
 2. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Svaki post koji bude imao detalje o piratskim verzijama bilo čega će biti obrisan.
   
 3. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Meni MS nikada nije dao da uradim download Win7 sa njihovog sajta, iako imam originalni ključ i hologram na laptopu. Nakon unosa key-a samo me laganini šutne proizvođaču laptopa i naravno neda download (jer key nije kupljen iz njihovog storea), što mi je prilično retardirano. Tražim jbeni download, a ne neki support, assistance i sl. Windows 10 se skida sa MS sajta bez problema i bez ključa i ne kontam zašto to ne može i sa Win7. I onda tražim neki lijevi iso i radim jbene update pola dana.
   
 4. Mujka

  Mujka Komšija

  https://www.heidoc.net/joomla/techn...icrosoft-windows-and-office-iso-download-tool
   
 5. nivla

  nivla Komšija

  posljednji microsoft iso fajl za windows 7 je windows 7 service pack 1 koji je izasao davne 2011 i poslije toga su se mogli instalirati samo pojedinacni update-i
  oni imaju waik preko kojeg mozes integrisati update koji je izasao poslije toga direktno u .wim fajl ali to se pokazalo da ne radi bas na svakoj mašini i vjerovatno to i jeste razlog zašto nisu nikad izdali SP2
  integracija se mogla uraditi i preko ntlite te windows update downloadera, ali rezultati su opet bili da ne mozes tako kreiran iso fajl instalirati na svaku masinu
  sedmica je vec prestar OS i osim ako nemas bas nesto specificno i za sta ne postoji noviji driver glupo je isti instalirati danas, ne radi dobro ni na SSDu
   
 6. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Pa nedavno sam imao hp sa intel i3 cpu, amd grafika 5000 serija čini mi se, i nema drivera za HDMI za windows 10 (u device manager ave čisto bez ikakvih !? ali slike na tv nema niti imam uređaja imam u Audio device, niti se čuje beep kad tv prikopčam na laptop). Sve ostalo radi super, ali čovjek spaja laptop na tv i gleda filmove. Nisam imao alternative. Mnogo je takvih starijih uređaja gdje je čovjek primoran instalirati Win7... Prva tura updatea preko 120 komada, preko 1,3GB... Par sati se vrti... Nije problem naci Win7 .iso, problem je naći sa što novijim update-ima, da se izbjegne dugotrajno skidanje i instaliranje update-a preko Windows update-a.

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
 7. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Iskoristiti cu ovu temu za pitanje.

  USB stick mi je nakon koristenja u jednom laptopu postao "write protected". Znaci ne mogu brisati niti pisati na isti.

  Format stika ne pomaze. Zna li neko fazon da iskljucim tu zastitu?
   
 8. Ragnarok

  Ragnarok Komšija

  Može biti da ti je enkriptovan na laptopu u kojem si ga koristio. Da bi skinuo protekciju treba ti isti uređaj koji je zaključao stik, jer je samo na njemu ključ za dekripciju.
  Formatiranje stika možeš pokušati preko alata koji rade na Linux platformi, oni često mogu zaobići zaštitu i formatirati.
  Ako ne možeš formatirati stik postoji mogućnost da je čip u USB stiku oštećen i da ga nećeš moći formatirati i vratiti u funkciju.

  Da pogodim, stik si ti ili neki drugi korisnik samo iščupao iz USB porta a da nije odjavljen prije toga? Na taj način može doći do kratkog spoja na pinovima koji još uvijek čitaju/pišu neke podatke u pozadini te oštetiti čip. Nisu Microsoftfovi inžinjeri bez razloga implemtirali tu opciju još od Win XP-a koja je ostala aktivna i danas.

  Svakako sretno.
   
 9. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Da je ostecen valjda nebi radio nikako? Mogu ja pristupiti sadrzaju i kopirati sa njega, ali ne na njega.
  Imam taj laptop pa cu vidjeti, nego mozda postoji program za skidanje zastite.
   
 10. Tyger

  Tyger Aktivista

  Ako je write protected može biti da je memorija oštećena (isto kao kod SSD-a kada se wear level poveća) pa radi zaštite podataka ne možeš više pisati na njega.
   
  NeTRa1der likes this.
 11. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Moguce, jer nije uspio kopirati sav sadrzaj, u jednom trenutku je prekinuo. Nije nesto narocito star, mozda 3 godine, Kingston DataTraveler USB 3.0.
   
 12. Tyger

  Tyger Aktivista

  99% da je do memorije onda