Folding@home

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Moncho, Aug 2, 2008.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Hurma, ja to ne radim zbog nekakvih poena. :p

2. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Pa onda nemoj foldat. Bez poena nisi folder (=ne doprinosis napretku covjecanstva) :mrgreen:

3. Looney

Looney Komšija

@Stevie

Mislim da od nje i nema neke fajde :lol:
    Za sada doprinosim sa CPUom do boljih vremena :D

4. Stevie_Ray

Ccc, naravno da nema smisla foldat ako ne dovrsis ono sto zapocnes u datom roku. Poeni, kao posljedica toga, me ne zanimaju, na to mislim.

@Looney: kako ba nema nista od HD3200? :D Moze taj GPU vise od tog Athlona. :p

5. GW

GW Moderator

Rokovi za CPU folding su smiješni. Meni svaki oko 40 dana, a završim za 2-3 dana.

6. Stevie_Ray

Koji CPU, koji klijent, kolika velicina te zapadne?

7. GW

GW Moderator

8. Stevie_Ray

Ma znam da je CPU klijent :D, nego da li je SMP ili standardni?

Dobijas puno vece velicine nego ja. :( :lol:

Kewl, imas i certifikat. :D

9. GW

GW Moderator

CPU klijent se odnosi na single core, dakle standardni. Te veličine gledam u logu. U trayu oduzmi po 3 nule.

10. Stevie_Ray

Aha, tu je to onda negje.

11. Esh

Esh HWB

Evo vratio se i Shime pa da prebacimo u brzinu vishe :) Keep folding!

12. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Pored PS3, ukljucio sam i 3850-tku da radi folding. Medjutim, posto mi je regularna verzija pravila probleme (moze biti i do starijih drivera), prebacio sam se na Console varijantu. Sad me interesuje, postoji li neki parametar (i gdje se upisuje) da se komp gasi nakon sto zavrsi trenutni WU? Zafaljujem... :)

13. Esh

Esh HWB

Ovdje su ti navedeni parametri koje mozes koristiti s console verzijom (koji su ti Catalyst driveri instalirani uopce?) pa mislim da imas opciju samo da koristis -pause parametar da prekine sa preuzimanjem novih jedinica nakon zavrsetka obrade trenutne jedinice, no i bez mogucnosti iskljucivanja PC-a kao na PS3.

Parametri se inace upisuju u shortcut za FAH (Target polje iza putanje napraviti razmak te dodati -flag_po_zelji.

14. Moncho

Moncho Komšija

zaostajes plaho, morat ces da radis pravo dobro, jesi li ugrabio jednu 4870x2 ispod tezge ? :smt003

15. Stevie_Ray

Kako se prijavljuje ovo sto se uradi, ja sam uradio jedan WU od 5000000, krenuo je automatski od 1500000, a nigdje u personal statisticts ne pise da sam nesto uradio.

16. Moncho

Moncho Komšija

polahko leci ce to na tvoj konta, nije instant refresovanje rezultata :), malkice kasni, po par sati. Sto se tice slanja rezultata, sve sam client odradi posao, tvoje je samo pobriniti se da ima aktivnu internet konekciju na raspolaganjju i to je to.

17. Stevie_Ray

A ako nema aktivnu konekciju u trenutku kad se zavrsi aktualni WU? Nisam bas vjecito online. :/

18. GW

GW Moderator

Onda će čekati dok se ne konektuješ.

19. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

@Enis - trenutno sam na 8.4 Catalystu, a mislio sam preci na svjezi kad budem uskoro radio reinstall sistema.
    @Stevie - mislim da ce FAH klijent automatski poslati zavrseni WU ako nije "ostario" automatski kada upalis folding slijedeci put. Druga opcija, idi na net preko routera. :mrgreen:

20. Stevie_Ray

Aha, kapiram. Hvala na objasnjenju. :)