Folding@home

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Moncho, Aug 2, 2008.

1. artemis

artemis Komšija

Dobro,ali nema potrebe da za svaki završeni javljaš ovdje :)

2. JasonH

JasonH Aktivista

Ma ovaj je bio veliki , pa reko samo da kazem da sam zavrsio .. sada ide jedan mali i tak .. cujemo se btw
    jel moze sada neko staviti onu listu :mrgreen: ko ima kolko bodova , cisto informativno

3. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Imam par jarana jedan ima 8800 GTX i C2D
    a jedan ati 4850 I C2d
    pitaju mogu li u nas tim

5. Vedo

Vedo Moderator

Normalno da mogu

6. Esh

Esh HWB

Nek se registruju na forum radi lakseg pracenje, a ovdje imaju i sve upute za instalaciju i prikljucenje tima. Keep folding!

7. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Prikljucujem se i ja sutra via PS3... :smt006

8. GW

GW Moderator

Jedno pitanje na brzinu. Da li se ovi WU-i koje ne stignem uraditi na vrijeme (zbog ovih rokova) propali ili se ipak smjeste u bazu? Nisu mi bitni bodovi, nego me zanima da li fulanje roka znači da je uzalud bačeno vrijeme na računanje.

9. Esh

Esh HWB

Nakon sto prodje limit za predaju, ni oni, a ni ti, nemas koristi od materijala. Ovo se ne radi da bi se nekog natjeralo da radi vishe i na vrijeme, vec da bi se uveo neki red i kontrola jer bi u suprotnom bilo nemoguce zavrsiti obradu bilo kojeg dijela u nekom razumnom periodu.

10. Esh

Esh HWB

Pa red je bio drug :) Taman da kompenziras par dana tokom kojih cu ja biti off.

11. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

No problem. Samo da podesim ovaj router jer sam do jucer rucno prespajao kablove od modema svaki put kad mi treba PSN. :smt005
    EDIT: Ukljucio sam se u tim kao "Molecule Hero". :mrgreen:

12. zoi

zoi Veteran foruma

ne znam koji je vrag ovog Foldingu,ali sad mi dalo neku jedinicu od 500k i uradi jedan postotak i po 40 minuta writing checkpoint files radi.0% 40min checkpoints,1% 40min checkpointfiles -.- ima neko rijesenje za ovo?

13. GW

GW Moderator

Meni 8.8.2008 zadnji validni work unit. Ovo ostalo palo u vodu. Ovi rokovi su smiješni. Računar radi praktično cijeli dan svaki dan i opet na stigne završiti. Probat ću smp klijent, da vidim kako se ponaša.

14. Esh

Esh HWB

Skini FahMon, podesi i imat ces bolji uvid u rokove za predaju.

15. GW

GW Moderator

Probaću i to.

16. Moncho

Moncho Komšija

ono sto sam upratio jeste da GPU (2-3 dana) clienti imaju zaista malo vremena da odrade svoj posao, dok CPU client dobije i po mjesec dana da radi jedan projekat.

17. nFare

nFare Komšija

GPU-i su monsteri, samelju jednu za tri sata samo tako :D

18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja odradjuem ko lud ove WU jbote kako sam klokao ovaj C2D na 3.7 i oc GPU-a na 10 mjestu sam za 2 dana..
    Koliko daje poena ovaj WU...kod mene se ono govno pocne penjat do 8000 int/s

19. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Hajmo procitati sve teme u ovoj sekciji foruma, pa nece biti tih njubovskih pitanja.

20. perke

perke Aktivista

opusteno Tale, nije ovo nikakvo takmicenje :)
    ovde je najbitnije ciji ce cpu/gpu prije riknuti tj. najduze ostati :smt003 ko prezivi taj je pravi HWB hadzija :smt003