Formula 1 - The Neverending Thread

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Dog_Father, Mar 11, 2006.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Pa druže, ti fino objasni zašto su vozači prije bili sposobniji :D

Meni nije bitno kako odgovaraju novinarima, te gluposti rijetko gledam u svim sportovima. Interesuje me umijeće na terenu.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja se jedino ne sjecam ovog Friesachera, ostali su poznati.

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sjecam se svih, Friesachera jer je prakticno iz komsiluka.
    Sad je grid manji i nema jordan/minardi fenjerasa, zato i ima par manje vozackih taraba ali tadasnjih najboljih 15 nije nimalo losije od danasnjih najboljih 15.

Imas ti i danas pored sargenta jos strolla, zhou-a i plus ove sto su se mentalno iskljucili (ricciardo, bottas, perez, magnussen), 6-7 vozaca koji su na pogresnom mjestu.
    Alboni i Tsunode ovog svijeta su ekvivalent tadasnjih glockova, sato-a, wurzova, delarossi, liuzzija...

Stevie_Ray likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Ja ipak mislim da je kvaliteta danas generalno na većoj razini. Kao u svakom sportu level raste u svakom aspektu od timova do vozača, isto kao kada porediš stare sportiste sa novim u bilo kojem sportu.

A ima do toga što su nama ta vremena iz 2000-ih ostala u lijepom sjećanju ali kada upališ prosječnu utrku iz tog vremena vidiš koliko ih je bilo super dosadnih gdje se gotovo ništa ne desi cijelu utrku. Danas gotovo svaka lom, pa neka je i radi drs-a da ga nema bilo bi gore sigurno

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. zoi

zoi Veteran foruma

Jest ove sezone lom. Bilo je prije uspavanki na pretek, a bilo ih je i ove sezone.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Bilo je kad max kruza ali opet iza njega lom. Normalno da ima staza gdje su ponekad uspavanke ali generalno mnogo rjeđe

7. nFare

nFare Komšija

Hajd da se dopunim, pod sposobniji mislim svestraniji, danas su strategije dosta komplikovanije, veći izbor guma, utrke samim tim više haotične. Puno je veći psihološki pritisak, socijalne mreže itd.

@Haker fali ti Mazzaccane na listi :D

zoi likes this.
  8. Haker

Haker Veteran foruma

Ide spa mogao bi biti lom, posebno jer im je vrijeme katastrofa.[​IMG]

9. zoi

zoi Veteran foruma

10 mjesta penalty i završit će na podijumu.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Možda 2023, ove godine se neće baš prošetati

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Pa do sedmog mjesta ce lako. Ovo dalje ce se morat oznojiti. A uzet ce i bar dvojicu jakih.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Trecu godinu zaredom uzimaju kaznu na Spa, takticki.
    2022. se prosetao do pobjede sa 14. na startu, tad su bolidom bili bas daleko ispred.

13. Haker

Haker Veteran foruma

I prošle godine su imali problem na spa, bolid je toliko čvrsto podešen i blizu zemlje da gube na eau rouge pa motaju podići bolid od zemlje pa onda gube downforce, taj problem imaju i na bumpy stazama i zato ne mogu jahati rubnike.
    Prošle godine su toliko bili dominantni da su i sa tim pobjeđivali, obe ćemo vidjeti.

Svakako je kišan vikend, tamo kiša mjesecima pada

Kad bi opet McLaren 1-2 to bi bio wet dream :D

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Bio sam jednom u aprilu na stazi, pokisnuo ko guzica.
    Trenutna prognoza je mokra subota i suha nedjelja.

15. AggressoR

AggressoR Aktivista

Ako ne udari u nekoga.

16. Stevie_Ray

Bice on dobar i ove godine, jer vidjeli smo sta bude kad ugrade novi motor, Merc je tako letio jedne godine u Brazilu, 2022 ako se ne varam.

17. nFare

nFare Komšija

Ide DNF za McLaren, malo da se Piastri i Noris pokače :D

18. Stevie_Ray

Nece, u dobrim su odnosima. Ne bori se Piastri za titulu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Onaj Brazil i onaj Merc ce meni zauvjek ostati misterija,ja cak mislim da je 2021 u pitanju. Hamo je letio po stazi kao da ostali stoje. Tu je nesto bilo nelegalno 100%

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

20. Haker

Haker Veteran foruma

Svjez motor, odvrnuli ga do kraja jer je bio pred kraj sezone. Razlika izmedju modova je ogromna.