Formula 1 - The Neverending Thread

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Dog_Father, Mar 11, 2006.

1. zoi

zoi Veteran foruma

2021.godina je u pitanju, to je ono kad je haman krenuo sa 22.pozicije i završio na podijumu, čak mislim da je i pobjedio ali se ne sjećam tačno.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Eeee, jest jest, 2021. Pobijedio je tad. 10s ispred Verstappena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

I onda to englezi ubroje kao njegovu ponajbolju pobjedu :rolleyes:
    Jedna od, ako ne i najveca ikad setnja zbog predominantnog bolida.

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mislim svako ima neko milsljenje za tu trku i taj motor al ako postoji ogranicenje protoka goriva onda ne mozes odvrnut koliko hoces nego u granicama dozvoljenog protoka a taj merc je tad toliko letio da ne mogu da vjerujem da je protok bio legalan. Godinu ili dvije ranije kad je ferrari malo varao s tim protokom i ubacio namjernu potrosnju ulja radi povecanja snage nije tako letio ko taj merc tu utrku. Ja nikad nisam vidio nista slicno. Cak ni svemocni redbull proteklih hodina nije tako razvalio ko taj merc u Brazilu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

5. nFare

nFare Komšija

Schumacher Brazil 2006, Alonso Kina 2005 mi padaju na pamet, jednostavno imaš još dodatno dvije desetinke na samopouzdanje kad znaš da imaš odvrnutu mašinu

6. Haker

Haker Veteran foruma

Los McLaren na kiši. Valjda sutra bude suho

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kazu da imaju low downforce setup.

8. Stevie_Ray

Nema mi to smisla kad ni u jednom FP nisu koristili taj setup. Isli su na vise downforce-a.

Sent from my iPad using Tapatalk

9. Haker

Haker Veteran foruma

Pa na treninzima su bili najjaci u sektoru dva gdje treba downforce. Vidjet cemo kako prodje utrka, trebali bi biti jaki

Sent from my iPad using Tapatalk

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

11. Stevie_Ray

Ma ja al oni pricaju kako su zrtvovali kvale za low downforce setup za utrku, kao da nisu ostali isli na to isto. Pa logicno da ce svi podesit auto za suho jer se zna da nece bit kise za vrijeme utrke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. Haker

Haker Veteran foruma

Pa.dobro spa se i za suho podešava sa low Ili sa više downforcea, uvjek je kompromis. Možda su u petak vidjeli da mogu skinuti vise krila a da ostanu dovoljno brzi, vidjet ćemo

13. nFare

nFare Komšija

Ne znam da se u Belgiji ikad pobjeđivalo sa low downforce setupom, na ovoj stazi baš treba balans, brz si u prvom i trećem sektoru koji su puno kraći od drugog, još ako je kiša...

14. Haker

Haker Veteran foruma

Joj jesu usrali opet taktiku sa Landom

15. Haker

Haker Veteran foruma

Koja šteta što nije bilo još koji krug. Merc ubio taktikom i Russel voznjom

16. Stevie_Ray

Svaka cast Russell-u. Bio je hrabar sa strategijom, a Lando je u drugom stintu imao najsvjezije gume i opet je isao kad i ostali. Mislio sam mozda ce ic na 1 stop, al jok.

Lando opet usra start. Ima li ijedna utrka da je nekog uzeo u prvom krugu, vazda gubi 1-2-3 mjesta. McLaren lose kvale jucer i onda jos losija utrka. Piastri bio na trenutke veoma brz, a onda nista. Mozda je i mogao napast Mercedese na kraju ali je zafalilo krugova. Kad je prosao Leclerca izgledalo je da ima brzinu, bio je 5.4s iza Hamiltona tad, ja reko hajde bolan, kad ono 5.4-5.4-5.6-5.7-5.5, sigurno 3-4 kruga tako, e tu je definitivno izgubio sansu za borbu.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Babuka tužan nesto

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mislim da niko nije mogao predvidjeti ovakav rasplet.

19. Stevie_Ray

Jos jedan "dokaz" da F1 dugo nije bila ovako konkuretna. 3 teama se regularno bore za pobjede, barem u zadnje vrijeme, ali nije Ferrari tako daleko.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Još 10 utrka, definitivno konstruktori otvorena borba.