To cemo jos vidjet. I meni se ucinilo da je samo skrenuo da bi se na ponovljenoj snimci vidjelo volan cak bio malo u desno. A kao da ga je Perez dotaknuo u zadnji lijevi tocak i da mu je se bolid sam zakrenuo u lijevo. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Na snimku Sainz ne skrece uopste, tako staza ide, perez isto samo drzi pravac i ako le Sainz ispred njega. Verst i Mclarena pod istragom, Verst valjda preticao pod VSC a McLaren nesto oko boxa. Ali se digla polemika koliko se zadnja ploca na krilu savija kod McLaren bez drs-a. Ploca koja otvara drs (drs ploca) se i bez drs-a iskrivi kao da imaju drs otvoren. Prvo usavrsili savijanje prednjeg krila, sad izgleda i zadnjeg.
Sainz je skrenuo u Pereza. Mada je ovi racing Inc i porez je kao mutav pravo išao milimetar od točkova Sent from my SM-S911B using Tapatalk
https://dubz.co/c/732e8f Eto snimak, obrati paznju na kretanje Lec ispred, Sainz samo prati idealnu liniju. Perez je iza, ni u jednom momentu nije pokusao skrenuti nego je samo isao pravo.
Krivina ide u Desnio, Sainz je ispred tebe na desnoj strani, nema sanse da prodjes. Ima ako ides na kontakt.
To je drugi par rukava neovisan o incidentu. Ovo svakako i jeste racing Inc. Koliko su se dugo utrkivali točak uz točak prvo pia i lec kasnije ova dva pravo je čudo da nije ranije došlo do ovoga. Ako ništa Lec je sve započeo jer je porezu uletio kao kamikaza na već izgubljenoj poziciji. Kako god vožnja godine Piastri Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sjetimo se kako je Alpine bio objavio da Piastri vozi “iduce godine” za njih. Sent from my iPhone using Tapatalk
Tu je webber odradio odličan posao, on mu je manager. Vjerovatno je negdje i ubacio da nema no2 vozača. Kako god McLaren ima top vozače Sent from my SM-S911B using Tapatalk
McLaren jedan od rijetkih timova da tradicionačno nemaju jak status prvog vozača. Koji peh je Noris, vozi sezonu života a pored sebe ima Piastrija, ubi ga i šakama i nogama. Za Pereza i Sainza, ne znam šta bi rekao, oba kao drugorazredni vozači, ko djeca. Sainz je sebe sam kompromitovao što je ušao duboko na kočenju pored Leclerca, kao da ga napadne, niđe veze, da je samo išao odbrambeno i kočio prije da uspori Pereza. Ovdje se tačno vide te nijanse kad si materijal za prvaka ili ne.
Piastri sad samo 32 boda iza Norrisa. Mozda ima vece sanse za titulu nego Norris. Ako se jos vise priblizi, nema sanse da bude ikakvih team ordera u McLarenu. Onda ce se obojica borit za titulu, i sudeci po trendu, moj tip je Piastri. Ovo naravno samo pod uvjetom da Verstappen i dalje bude oko 5.-6. mjesta. Jer ako oni poprave formu, ne stize ga niko. BTW, na temu WCC, izgleda da ce i Ferrari uskoro prestic RB.
Piastri definitivno treba biti prvi vozac. Sad je i pitanje i sta ce biti sa zadnjim krilom McLarena i FIA-u. RB je za slicno morao doraditi bolid i ispraviti slicnu stvar.
Piastri ima odličnu sezonu, ali definitivno nije na razini norisa ne znam u sta gledate Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Piastri se kasno probudio. Ako iduce sezone starta sa ovom formom, bice definitivno ispred Norrisa. Sent from my iPhone using Tapatalk