Gdje kupiti kvalitetnu stolicu?

Discussion in 'Generalna diskusija' started by electro_p0wer, Jul 17, 2016.

 1. electro_p0wer

  electro_p0wer Novi član

  Gdje se u Sarajevu može kupiti kvalitetna stolica za računar ,kupio sam 2 u Jysku Nimtofte i Skodsborg međutim pucaju mi nasloni za ruke na obje čineći stolice neiskoristivim a Jysk nema/ne želi prodati zamjenske :roll: ... Planiram sutra otići do salona namještaja po Novom Gradu i vidjeti šta se tu nudi , imate li vi neke preporuke?
   
 2. zoi

  zoi Veteran foruma

  Isti problem imam sa skodsborg iz jysk.ba tako da već odavno sjedim na kuhinjskoj...
   
 3. Ragnarok

  Ragnarok Aktivista

 4. Vedo

  Vedo Moderator

  ja u Pennyju ni saraf ne bi kupio. sta god sam kod njih uzeo (sem Bosch konvektora) ispostavilo se da je najvece kinesko smece.

  Sent from my SM-G935F using Tapatalk
   
 5. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ja sebi prije 10ak godina uzeo stolicu u Krivaji, i dan danas je koristim. Jedino spuzva pod guzicom je malo potonula, pa moram jastucic staviti. :D
   
 6. zoi

  zoi Veteran foruma

  Nakon ove iz jyska imam averziju prema ovim što im naslonjač za ruke drži ovaj dio za leđa, jer zbog napora puca vrlo lahko i vrlo često osim ako su u pitanju stolice od 500+ KM sa jakim debelim naslonjačima.
   
 7. Vedo

  Vedo Moderator

  Ja godinama koristim iz Yska stolice, klatim se konstantno na njima, i nikad nit jedna nije pukla (a imao sam u jednom periodu i 117 kg). Manje masite desnicom na tim stolicama pa nece tako lako pucat :p
   
 8. Lamagician

  Lamagician Komšija

  Pukla ko lubenica iy Jysk-a stolica...smece.
   
 9. adsubzero

  adsubzero Komšija

  I ja mogu potvrditi da su iz jyska smece. Uzeo stolicu koja je bila oko 160KM (snizena 50%) i vrlo brzo se razvalila, a zatim i pukla.
  Sreca nasao sam zamjenski dio, ali drzim 3 jastuka na kojim sjedim jer je strasno neudobna.
   
 10. Esh

  Esh HWB

  Za one koji eventualno nisu znali, nekad od prošle godine FEF.ba je distributer Herman Miller stolica, ali na žalost nemaju cjenovnik na sajtu. U SAD-u su ove stolice od 700 USD pa na više, pa to vjerovatno daje i neku sliku kako bi se to kod nas moglo kretati.. Ako neko dođe do cjenovnika ili informacija, javite..
   
 11. zoi

  zoi Veteran foruma

  Mi tražimo stolice za obične smrtnike ne za korporativne ljude :p
   
 12. Decerto

  Decerto Komšija

  stolica 1200 km :lol: :lol: :lol: . Pa za te pare bi ocekivao od nje da me rola do wca,i hladi *ajca u vrucim ljetnim danima.
   
 13. Qler

  Qler Veteran foruma

  Gledao sam ja u redu stolice i te su extra ali precjenjene... Na kraju smo u risu uzeli sada već oko 50 komada enjoy model, beton stolice cca 700KM u maloprodaji, ali mi na količinu popust dobili oko 550KM jedna. A u redu nam dali 20KM popusta po stolici na tu količinu, jos bili skuplji od ris-a....

  Poslano s moje Lumia 930
   
 14. Ragnarok

  Ragnarok Aktivista

  Pa ne košta te ništa da odeš i pogledaš stolicu koju sam naveo. Ja sam se iznenadio jer u poređenju sa YSK-om ova stolica je izmislila sjedenje.
  Tačno je da Penny prodaje kineski škart ali u nekim stvarima sigurno nisu ništa lošiji od YSK-a, Robota, FIS-a i drugih zvučnijih imena. Pa čak i Robot ima kvalitetnije stolice u ponudi od YSK-a.
   
 15. kio

  kio Komšija

  I ja sam kupio stolicu u YSK-u. Slaba kvaliteta a stolica je bila na popustu 100 i nesto KM. U dogledno vrijeme mislim mjenjati radni sto, a onda i stolicu. Kupiti nesto skuplje, ali da sam miran sto se tice ledja, i naslona.
   
 16. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  2 stolice kupio u YSK-u.. prva je toliko škripala da sam i sam ludio da sjednem na nju. Potom sam uzeo neku od 240km i to na sniženju, i evo i ova nakon malo više korištenja, počinje da škripi. Koža se guli, a one plastikice sa strane za šarafe su poispadale. Nikad više kod njih uzet stolicu.
   
 17. Esh

  Esh HWB

  Iz high-end serije, čisto da se zna da "ima", firma DM Creativa, stolice Steelcase..
   
 18. BiceBolje

  BiceBolje Komšija

  Ja sam svoje dvije "budžetne" kupio u FEF-u. Da, nema cjenovnika online, pa moraš otići tamo (radno vrijeme do 16...). Ima solidnog izbora ergonomskih stolica, ali nešto kvalitetnije i da imate podesive elemente očekujte od 600 KM pa na više. Herman Miller idu daleko iznad 1K. Čini mi se kao Beats kod slušalica? Možda. Nisam probao.
   
 19. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Mozda s razlikom da su Beats obicno smece od slusalica.
   
 20. Decerto

  Decerto Komšija