HS kablovski internet

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by GV, Oct 12, 2008.

1. rijads

rijads Aktivista

Evo i ja sam zvao jucer za full 3 paket, i danas mi javili da sutra dolaze, nadam se da im je cvrsta konekcija, i da cu moci skidati sa rs 100kb/s.
    EDIT evo prikljucili su mi, zadovoljan sam sad za sad.

2. Benq

Benq Komšija

Imam jedno pitanje , izgubio sam zivce danas sa ovim "inzinjerima" iz HS-a
    Dok je bio standardni nacin konektovanja preko PPPoE ruter mi je radio odlicno , medjutim kako su prebacili na DHCP nacin konektovanja vise ne mogu preko rutera na net , podesim ruter umjesto PPPoE prebacim na DHCP Client i naravno WAN IP Automaticaly , ali odbija da primi IP adresu od modema , tj dobije je na trenutak i odmah izgubi , da napomenem i to da i kad dobije IP adresu ne dobije DNS servere pa to izgleda ovako:
    IP: 192.168.100.11
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default gateway: 192.168.100.1
    DNS serveri nista jer ih modem nije ni dodijelio , medjutim iskljucim kabal iz rutera i spojim direkt u svoj racunar i net bez problema dodje , uzmem laptop od komsije i krenem da ga prikopcam na modem , nema sanse samo pise Limited or no conectivity , znaci ne moze ni jedan vise komp samo moj. Zovem danas HS i pitam da me mozda nije vezao MAC adresom , on kaze da je samo modem vezan MAC-om i da ne vidi razloga zasto se ne bi mogao neki drugi racunar nakacit na moj modem (u pitanju je direktna veza modem-racunar).
    Ljudi sta mi je cinit ? Posto vec danima ne mogu dobiti nikog pametnijeg iz HS-a da mi ovu misteriju otkrije..

3. h2o

h2o Aktivista

Mozda pomogne jedan reset na factory default?

EDIT: BTW koji je router?

4. Benq

Benq Komšija

Druze i to sam radio , cak i firmware novi stavljao , i bez uspjeha svaki put ista stvar...
    Ruter je Trendnet TEW-432BRP H/W:C1.1R
    Sad ga trenutno koristim kao switch...

5. h2o

h2o Aktivista

Hehe, imam isti model routera i istog ISP-a i nemam nikakvih problema. Tako da je najvjerovatnije da nesto nije dobro podeseno.

6. Benq

Benq Komšija

Ajd ako ti nije problem ovdje ili na PM mi posalji tacne postavke koje si napravio da vidim jesam li i u cemu pogrijesio ili je fakat do njih ?

7. h2o

h2o Aktivista

8. Benq

Benq Komšija

Sve je tako i kod mene , drugacije i ne moze , al odbija IP adresu , ponasa se isto kao da sam korisnik GNet-a pa svaki put kad mjenjam komp da prijavim novu mac adresu, ali ocito da to ovdje nije slucaj..

EDIT: Evo rijeseno je danas napokon :D , resetovali mi postavke na svom serveru i sad sve fercera :)

9. Gogeta

Gogeta Aktivista

Sta je ovo niko ne komentarise povecanje brzine sa 1Mbit/s na 3Mbit/s na full 3 paketu 8)

10. GW

GW Moderator

Možda zato što nisu objavili da su promijenili brzine. Enivej, evo kod mene situacije:
    Modem se mora restartovati da bi brzina promijenila.

Na digitalnu su dodali HBO Adria i HBO Comedy.

11. Moncho

Moncho Komšija

kod mene jos uvijek stara brzina, i nakon resetiranja modema.

EDIT. Radi evo i meni 3mbps :)

12. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

A je li prije bio na full 3 fair use?

13. Moncho

Moncho Komšija

uvijek je bio FLATRATE!

14. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

Znaci sada su samo podigli na 3mbit brzinu. Nista morat ce se ovo zaganjat, ovo je vec beton ponuda HS-a.

15. Piroman

Piroman Komšija

Pitanje: Ima li iko kakvu informaciju zasto ovi iz HS-a kopaju i postavljaju "kablove" iza nekih zgrada na AP-u!?

16. GW

GW Moderator

1. Šta su ti "kablovi"? Jesu to kablovi? Ili možda neke anti-tenkovske mine ili nešto?
    2. ISP negdje postavlja kablove. Zašto? Hmm, ček da zovnem Hawking-a pa da nam on to odgonetne. Ipak moraš biti genije da ovo prokužiš.

17. Piroman

Piroman Komšija

Nisam znao da je i ovaj topic prešao u " bitchin' " kategoriju! :roll:
    Zamolio bi te da svoje komplekse riješavaš odgovarajući "tako" na druge postove, ali ne na moj, hvala!

18. GW

GW Moderator

Nemam ja nikakve komplekse nego si ti nepismen i postavljaš glupa pitanja.

19. Emx

Emx Aktivista

20. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Obratiti pažnju na lokaciju servera. :mrgreen: