Znači glavni kriticizam je da su developeri većinski žene! Apsolutno nema smisla, tipično youtube alt-right, rekla kazala, mahalsko moji "izvori" mi kažu izdrkavanje pinđurka... Kao da radi za Kurir ili Avaz Ekspres...
Vecina danasnjih roditelja uvijek misle da su upravu kod odgoja svoje djece i nedao Bog da se uputi kakav savjet ili nedaj Boze kakva kritika, to je nepojmljivo. Zato danasnje drustvo propada, a ne zbog gays i transvesita, nego zbog roditelja koji su u sve 100% sigurni, pa nam u drustvo izbacuju neodgojene debile naucene da mrze drugacije.
Igra a ne igrica, Ubisoft quad A nije pasijans, nemoj da te cuju braca Guillemot. AC nema timetravel, nego je glorifikovani VR/AR koristeci DNA dalekog potomka gdje prolazis kroz iste highlighte kao tvoj predak skoro svaka veca devijacija je desync. Istina, Yasuke je historijska ličnost, misionar. Korišten maltene kao dvorska luda i showpiece Shoguna. Samuraj? ne budi smiješan, nema zapisa gdje to izricito piše. Prodan i poslan kuci nakon godinu dana, bio u borbi jednom nikad u životu nije drzao katanu, a u traileru tamani ronine i samuraje kao da su rođeni jučer. Svaki AC do ovoga je imao native protagonistu iz regiona. AC Shadows female role je tu bas dobro potrefio gameplay izbor sa Naoe, nikakvih prigovora tu jer deff da samuraji ne napadaju iz 'sjene' sa 20kila armora i moguce da je ona main role sa više screentimea, mada po trailerima se to ne bi reklo. Što prejudiciram da je lezbača ingame? 1. Zato sto je Atsu VA lezba i radikalni ljevičar (i 'glumi' vecinom ono što jeste IRL inače tesko da bi glumila šta drugo). Trailer daje hint girlboss karaktera gdje ide head-on na neprijatelje sa dual katanama umjesto da playstyle bude izricito ninja/shinobi i long distance, jer solo yolo žensko od 40 kila nema šta tu da radi. 2. Zato što sam igrao dovoljno Sony slop igara da prepoznam šablon i šta slijedi, meni dosta Sony cinematic igara da mogu komotno uzeti pauzu od deceniju. Primjeri: spiderman 1 -> spiderman 2 (zaobišao u širokom luku), horizon 1 ->horizon 2 (dlc da ne govorim), gow2018 -> ragnarok, tlou1 -> tlou2 . U svim ovih nastavcima je wokeness odvrnut eksponencijalno. Casual gameri se konacno bude ~7-10 godina kasnije. Concord, Suicide Squad, Alan Wake2, Saints row su dokaz tome. SBI i Hit Detection stamp of approval ne ide im na ruku više pa su poceli da kriju direktno ucesce osim ako ne provjeriš endcredits.
A savjet dolazi od nekog ko nema djece? Nemas pojma uopste sta je odgoj. To sto si odgajan, ne znaci implicitno da znas odgajat. Zamisli ja tebe savjetujem kako da igras igrice? Ne znam uopste sta si se uhvatio teme kritikovanja odgoja djece i "prije su nas znali odgajat" paradigme. Tema su igre, to ti ide i zavrsi pricu.
Time travel je samo teorija, koja u opste ne podrzava putovanje u proslost, tako da je apsolutno irelevantno da li mi kao igraci igramo igru u proslosti kroz Animus DNK citanje predakovih memorija ili prodjes kroz neki portal da bi otisao nazad. Yasuke nije mogao biti dvorska luda Shoguna, kada u doba o kojem pricamo 1581-1582, Japan tehnicki u opste nije imao Shoguna. Oda Nobunaga vladar Oda klana, najmocniji covjek u to doba, osoba kojoj je Yasuke sluzio, nije bio Shogun, on je bio daimyo (veliki gospodar), obicno titula koju su imali mocni ljudi u sluzbi Shoguna. Ali, Nobunaga je svrgnuo svog Shoguna Ashikaga Yoshiaki jos 1573, kada ga je istjerao u prognanistvo iz Kyota (ime i znaci glavni grad) i tim cinom raspustio Ashigaga Shogunate. Ashikaga Yoshiaki je zivio u izbjeglistvu sve do 1588, kada je dosao u Kyoto i tehnicki predao svoju titulu Shoguna. Mada se u istoriji to smatra 1573. Ovo je vise bilo za publiku. Najveca titula koju je Oda Nobunaga drzao, i koja mu je dodjeljena od Japanskog cara 1576 je bila titula 'Udaijin' (ministar desne strane). To je treca politicka pozicija po vaznosti u tom Japanskom periodu, odmah iza 1. Daijo-daijin (glavni ministar) 2. Sadaiji (Ministar Lijeve Strane) 3. Udaijin (Ministar Desne Strane) 4. Sadaijin (Ministar Centra). Mada te funkcije nisu imale nikakvu vlast, tako da je Oda Nabunaga kao najmocniji daimyo bio u sustini vladar, ali ne i Shougun (mora biti proglasen od cara, sto on nikad niej bio). Japan dobija iduceg Shoguna tek 1603 kada Car daje titulu Togugawa Leyasu. Znaci Japan je bio bez Shoguna u periodu od 1573-1603. Yasuke se smatra samurajem od 1581 do smrti Nabunage 1982, zato sto je Oda Nobunaga mu dodjelio privatne odaje, dao mu stipendiju (novcanu naknadu), i povremeno imao je cast da nosi Nobunaga-ine licne maceve. Diskutabilno je koje oruzje Yasuke koristio. Negdje se spominje Sayamaki, negdje Wakizashi (Samuraji na ratnom polju su svejedno veoma rijetko koristili katanu. Njihov izbor je u vecini slucaja bio luk i strijela + koplje). To su sve casti koje su bile dodjeljivane samurajima u to doba. O Ghost of Yotei i tvojim 'lezbaca' teorijama glavnog protagoniste nema potrebe ni diskutovati. Trac je blaga rijec. Yolo zensko, a vamo Jin Sakai samostalno pobi pola Mongolske invazicione sile. Ali eto ona je nerealisticna.
"It takes a village to raise a child", osim kod nas gdje roditelji sve znaju i umiju. Uhvatio sam se odgoja djece zato sto se implicira da ce drustvo propast radi gays, transvestita itd., dok ce to vise biti radi lose odgojenih novih generacija. Te mlade generacije vec mozemo vidjeti na elektricnim romobilima kako taru i terorisu ljude po trotoarima vec godinama, a da ih za to nije ni sekunda briga. Ni njih a ni njihovih roditelja. Ja sam zavrsio na ovu temu.
ppl ako može savjet kako da se ponašam , ja sam prespavao u igrama cca 15-20g nisam ništa igrao. Mene je ovo pregazilo kad vidim igrice po 100-200gb i sl, sada ima dosta više vremena koje nisam imao u tom periodu pa bi jedan dio tog slobodnog vremena odvojio na igre... Imam pitanje kako funkcioniše ovo sa steamom, da li je podložan haku, išao bi na tu lega verziju, planiram da kupujem, ne da mi se zezati sa krakovima i sl ako bi skino neku verziju i sa torrenta kako se ponaša steam. da li bude akcija na steamu po pitanju igara... ako ja ovo kupim da li mogu ostati bez akaunta, igara i sl, ugl kakva su iskustva... nabacio sam sada par free igara, ali bi kasnije prebacio na novi nvme od 2tb, da li moram ponovo download ili postoji neki nači da to prebacim sa jednog nvme na dugi veći koji će biti samo za igre. Nadam se da nisam otišao off..
Steam ti je najsigurnija platforma. Ne dijeli podatke svog racuna i nemas brige. Kupovina je sigurna, mada nije najjeftinija. Bude snizenja, mislim da ce sljedeca biti za Haloween. Mozes prebacivati sadrzaj Steam foldera na drugi disk, samo u postavkama podesi novu lokaciju kad budes mijenjao. Vjerovatno ces morati uraditi reinstall ali neces morati komplet skidati igru.
Desetak godina kasno, al hajd bolje ikad nego nikad. Ne vidim neka grafička pobljšanja, mada bi to u biti morao biti kompletan remaster ...
Ja sam je ponovo pokušao igrati ali nakon RDR2 bas izgleda staro Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Likovi su ostali isti, ali vidim neke pozadinske efekte da su kao bolji npr kad kiša pada ili odsjaj sunca. Prešao sam i to baš nakon RDR2, u kojem je prologue i cijeli story bolje isplaniran. U RDR iako sam prešao RDR2 bio mi je početak malo čudan dok sam skontao ko se s kim druži Posebno odjednom kad nakon intro-a kao John odeš u Fort Mercer i začudiš se ko je sad Bill i zašto su ga upucali, i što je uopšte išao tamo, pa se probudiš na ranču Tu mi je RDR2 baš sjeo, jer baš objasni priču iz početka samog dok se malo uhodaš. Početak u Colteru podsjeća na Django Unchained.
Ma bas sramota teska za PC port nakon 14 godina bez ijednog bitnog poboljsanja...samo se mozemo nadati da ce novi GTA biti dobar, R* se bas pokvario...
Linux korisnicima su baš zakomplikovali život s GTA Online i anticheatom, posebno jer su ljudi platili za igru i ovi kažu šta nas briga ili kako bi Bake rekao "Ja, i?" https://www.gamingonlinux.com/2024/...cheat-breaks-online-play-on-steam-deck-linux/
Stize Red Dead Redemption na PC 29. Oktobra https://www.rockstargames.com/newsw...-and-undead-nightmare-coming-to-pc-october-29
Mene malo MMO groznica ufatila. Izasao f2p Thrones of Liberty mmorpg. Izasao je on jos prosle godine u Koreji, ali tek sada je dobio world release.Veoma zabavan. UE5 engine pa i na PS5 izgleda bas extra, hem dobro i gura. Jedino kad sa frames imam problem kad se 300 ljudi skupi da ubijemo 1 bossa, e onda ponekad frames padnu u single digits imam osjecaj, ali ok, ne smeta da ponekad u takoj situaciji se desi. Pored toga sve smooth sailing. Igram nakav hybrid healer/dps build. Cisto da mogu raju heal ako zagusti posto nemamo cistog healera u grupi. Grind za sada nije los. Dosao do 50 (max) lvl samo prateci main story. Taman kad zavrsis main story tu stignes i do 50. Za sad se u veliko drzim PvE, iako imam osjecaj da je PvP veoma popularan. Imao sam i PvP duela slucajno kad dodjem u neku zonu da farmam, pa onda pop up nakav PvP event. Sinoc sam naklepao desetoricu u open dungeonu kad je dok sam farmao mobs za neki materijal, se pojavio PvP event. Ubi me lik na kraju jer sam agro i mobs na sebe, pa nisam mogao sustain toliki pritisak. Sa rajom sam u nekom random Guild (klan) za sad, ali kontamo svoj otvoriti, i bit ce baziran samo na PvE sadrzaju. Sto se tice P2W aspekta... to predpostavljam da ima uticaja na PvP dio, a sto se tice PvE gdje se ja sa rajom drzim, nama svejedno. Igra ima 'auction house' gdje igraci prodaju opremu koja im padne, a placa se naravno sa currency koji se moze uzet samo sa pravim parama. Tako da wallet warriors mogu postati OP sa swipe to win. Mada to je tako u svim MMORPG danas. Uglavnom ko uziva u MMORPG zanru, topla preporuka.