Igre 2024

Discussion in 'Igre i konzole' started by Haker, Jan 13, 2024.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Dzaba kad ce ti se u toku igre nametati npc likovi iz geylord klana, a neces imati mogucnosti da ih dotuces toljagom na licu mjesta :D

igor.g and Haker like this.
  2. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Pa ako djete upali igricu koja je namjenjana za 17-18+ publiku, i ima takav rejting... to onda nije do devs nego do loseg roditelja koji pusta djetetu da igra igrice koje nisu namjenjene za djecu.

3. Haker

Haker Veteran foruma

Jest do roditelja je pa mu se dijete vrati iz škole da ga zovu ono i td. Srećom ne kod nas još uvijek. Plus ko je kontrolisao tebe sta igraš sa 14, 15, 16 kada su najosjetljivije godine.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Haker

Haker Veteran foruma

Evo i ovaj bullshit remake dobio i to 80 eura za ovaj filmic od igre
    Pa barem da prerade neki klasik, a ne igru koja već ima dobru grafiku i moderne kontrole [​IMG]

5. Patton2410

Bogami moji roditelji, iako su udovoljavali i meni i bratu sve dok se pridrzavamo pravila su nas znali i u tim godinama nas kaznjavati sa oduzimanjem prava. Djeca najvise kupe vrijednosti od svojih roditelja. Tu se svi temelji postavljaju. Meni su moji roditelji toliko utkali neke vrijednosti da i dan danas npr. kad vidim neke ljude koji su kucni prijatelji mojih roditelja ja im se obracam sa 'teta' i 'cika' taj i taj. Kad bi se islo u goste, ili bi gosti dolazili tacno si znao sta smijes a sta ne. Nisi se smjeo ubacivati u pricu odraslih. Drugim rijecima nisi smio biti previse primjecen. Danas kad ides kod ljudi sa djecom ili ti dolaze, to je cirkus. Ne mozes od djece doci do rijeci sto je krivica roditelja jer su mu dopustili takvo ponasanje.

6. monK

monK Komšija

sa mojih 14-15 se rokalo po gradu, trčalo se po snajperskim raskrsnicama dok smo išli u školu, krala se struja od nultih prioriteta da bi se slušao radio - išlo se po vodu poslije ponoći na -20

svega jaro moj, od metala do rapa - odlično vrijeme i puno bolji grad i puno bolji ljudi u gradu od današnjih "politički nekorektnih" nejebica što se izdrkavaju po youtubeu, od japana pa do souk bunara

haj da ne psujem dalje - ali smeta ljudima lik crnac u video igri - jebem ti život i ovakav svijet - i treba sve da izgori

Last edited: Oct 2, 2024
  7. selvin

selvin Moderator

Offtopic: To "nisi smio biti primjecen" je pogresan odgoj na više razina. Ako malo bolje razmislis shvatit ces koje posljedice je to imalo na tvoje ponasanje kasnije.

Iskreno, nisam ljubitelj pametovanja o odgoju djece od strane ljudi koji nemaju djece. "Joj kako bih ga ja vaspitao" i ostale bajke. Pogotovo volim kad takvi isti dobiju dijete i odgoje najnevaspitanije dijete u društvu. "Gledao ja kako mene moji vaspitaju" nije iskustvo i nece nikad bit.

Mali ontopic na sadrzaj igre: Vremena kad smo mi bili djeca i sad, su nebo i zemlja. Odgajati dijete u ovom okruzenju i okruzenju 80tih, 90tih pa i kasnije je totalno drugacije, cak i da nije bilo rata. A pogotovo sto ga je bilo, pa smo bili "izoliraniji" nego sto smo trebali bit. Sad nek nam je Bog na pomoci u zastiti djece od svega sto ih ceka na bespućima interneta.

Ali bolje da se ne ide dalje u offtopic ni sa djecom ni sa konkretnim sadrzajem igre i diskusijama koje ona izaziva.

aNaToMiC ! and Haker like this.
  8. monK

monK Komšija

Pa i nije pogrešan odgoj. Čovjek odrastao u disciplinovanoj porodici gdje su ga učili da poštuje starije. Šta je tačno tu problem i na kojoj tačno razini?

9. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Mogu oni romane pisati, na kraju se svede na isto, cisti fasizam. Svima sve smeta, i ono sto ne utice na njih, svejedno smeta. Ne valjaju ni crnci, ni trandze, ni pederi, ni nabildane cure, ni muskarci koji glume zenske likove. Sve je plus i minus, izmedju nema nista. Debilana za koju ce trebati jos nekoliko decenija da se prevazidje. Drugima se diktira i javni i privatni zivot da bi se neki vukojeb osjecao bolje.

monK likes this.
  10. Patton2410

To garant neka knjiga negdje rekla da je pogresan nacin. Vala ja svojim roditeljima mogu samo reci hvala sto su me odgojili u normalnog insana, a ne nekog ko mrzi sve sto je drugacije. Elem nejse.

New World, igra iz 2020 cini mi se, ce biti relaunched uskoro. Mislim 15og oktobra. Ovaj put dolazi i na konzole. Predprosle sedmice bila open beta na PS5 i probala se, i svidila mi se pravo. U 3 dana koliko je bila beta utuklo se 10 sati na nju, i to sam samo se drzao PvE dijela. A cujem od prijatelja koji su igrali prije i na PCu da je PvP jos bolji. Tako da bi se ovo moglo uzeti.

Last edited: Oct 2, 2024
  11. selvin

selvin Moderator

Gdje pise da je problem disciplina i postovanje starijih molim te? Problem je u onom sto sam quote-ao konkretno. Procitaj opet da se ne ponavljam. Stoji pod navodnicima lijepo.

Ali vodimo dvije offtopic diskusije u temi za igre. Ja sam se osvnrnuo na vaspitanje za djecu, a ne ulazim u te vase lgbtiq+ rasprave jer im nije mjesto ovdje.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Fašizam ali u suprotnom smjeru.
    Čovječanstvo je hiljadama godina sasvim normalno funkcionisalo sa dva spola, sada treba da ti neko nabija pod nos nesto sto nije normalno.
    Eto koliko ima fašista kao što ti kažeš da je svaki woke projekat apsolutno propao, od diznija, holivuda pa dalje.

Ja predviđam da ce ovaj crnac lagano biti uklonjen iz igre i da će ga zamjeniti jedan fin mali Japanac.

13. Patton2410

Protagonist u igricama smije biti samo muskarac, koji je naravno bijelac, koji nije gay, i nedo Bog da pokaze bilo kakvu slabost.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Me druže, Lara Croft mi odmah padne na pamet.
    Crnac u feudalnom Japanu sa rep muzikom je ravno vrijeđanju inteligencije. Meni ne smeta da se razumijemo samo gledam i ne vjerujem.

Da su stavili japanku sada ne bi niko ništa spominjao.

15. Patton2410

Crnac koji je istorijska licnost, a ne produkt necije maste. Rap muzika u igrici koja ima time travel. Od kud znas kad i hoce li ta rap muzika se u opste cuti u igrici ili je samo na traileru.

Druze da se ne lazemo bilo bi isto, mozda malo manje mrznje, ali daleko da je nebi bilo. Cuj zena samuraj. Eto prvi komentar nakon tvog Komentara 'jao gledam AC shadows glavni lik crnac'

Na to Igor odgovara 'Ima zato lezbaca u Ghost spinoffu'... gdje je naravno u Ghost of Yotei zena protogonist, i to je sve sto znamo. Ne znamo ni je li 'lezbaca' niti nije li, ali eto odmah se hejta samo sto je zena.

.

16. Haker

Haker Veteran foruma

Igoru je i krevet woke, on definitivno sve hejta. Ja nisam Igor, generalno mi je svejedno svakako ove igre ne igram, ali kada sam vidio crnca i rep muziku, i ovu bljuvotinu u dragon age, e to mi smeta. Kada igram ninje u feudalnom Japanu hoću da igram sa Japancem, ovdje je cijelom svijetu jasno sto su stavili crnca i odbilo im se o glavu. Sad da mogu promjenili bi lika iste sekunde ali to je ogroman posao sa velikim odgodama i ko zna koliko love. A nema sumnje da će rep izbaciti.

17. monK

monK Komšija

Aj da se malo forumski šamaramo, nismo odavno pa se vraćam na tvoj originalni post.

Ovo "nisi smio biti primijećen" je pogrešan odgoj, je upravo TVOJE poseravanje na to kako se njegovi roditelji odgojili njega, a to što "nije smio biti primijećen" je, Pattone ispravi me ako griješim, momenat kada dođi ljudi u goste a on kao klinjo mora biti fin i tih, da ne pravi belaja po kući i da ne skače gostima po glavi. I drugi primjer koji govori da se mora s poštovanjem obraćati starijim ljudima.

Znači na to sve ti kažeš

18. monK

monK Komšija

Kolonijalna priča - dovezli ga talijani kao roba i prodali ga kao roba:
    https://www.tokyoweekender.com/art_...e/yasuke-african-samurai-japan/#660296eb3e424
    https://time.com/6039381/yasuke-black-samurai-true-story/
    https://www.britannica.com/biography/Yasuke
    https://en.wikipedia.org/wiki/Yasuke

U ovom slučaju se može uvrijediti samo nepostojeća inteligencija.

I btw uopšte nije rijedak lik u raznim stripovima, animama, muzici i igrama. I tek sad nakon raznih vikinga, rimljana, pički materina u 159 nastavku nekog hiperkomercijalnog hiperdebilnog serijala - smeta, jer je lik to što jeste.

19. Haker

Haker Veteran foruma

Vrijeme ce pokazati da li je ovo istina ali definitivno ima smisla.

20. selvin

selvin Moderator

Ne znam sto 3x quote-as isti post ali ok. Da, jeste pogresan odgoj da dijete bude neprimjetno, 100% pogresno. Siguran sam i 100% da ni ti ni Patton nemate djece, jasno iz komenara iz aviona. Kad budete imali znat cete aBd. Sretno!

Pelikan likes this.