Apsolutno, na nivou najboljih Sony ekskluziva. Ovakve nam igre trebaju. Sent from my iPad using Tapatalk
Ja bih pricekao patcheve. 2-3 patcha makar. Nek se stabilizira, i onda UZIVAT! Hocu da rijese geometry pop-in, da je draw distance veci. Da mi je da to vidim u patch notes i zaigracu. Taman zavrsio GoW:Ragnarok. Mozda nastavim RDR1 na PC jer sam ga bio poceo prije Ragnaroka, ali nesto me ne vuce toliko. Izgleda bolje sa modom (Overhaul Project).
Gledam testove za ovaj Indiana Jones, za PC 8GB grafickog rama je dovoljan tek za 1080p low teksture i shadows. Sve ostale postavke mozes staviti na ultra, nikakvog efekta nema na FPS. Sto rece ovaj lik, RTX 5060 ce biti DOA ako bude imala 8GB rama.
Naravno, znalo se da ce kad-tad doc vrijeme da je 10GB VRAM malo. Ipak, spustis malo teksture i opet je to ok. Osim ako mislis igrat u 4k sa tom karticom, e 10GB i 4k, nemoguca misija. RTX3080 10GB je bila odlicna kartica kad je izasla, odlicna cijena, a nije bilo nijedne igre koja bi zasitila 10GB ni u 4k. Ali danas je RTX3080 ocajan deal. (Ocajan deal je otkako je RTX4070 izasla zapravo, jer nova kosta tek nesto vise od polovne RTX3080, a ima 12GB VRAM i mnogo nizu potrosnju, plus FG.)
Situacija je da 6700 xt ima preko 60 fps i ok 1% lows, dok na istim postavkama i rezoluciji rtx 3080 je totalno neigriva. Niko nije spominjao 4k a i taj 4k bi bio dostizan sa dlss i frame generation da ima dovoljno vrama. Ovako, zbog nvidijine škrtosti, dobijemo elektronski otpad. Jesu ako gledaš na papiru. U praksi je ok ako imaš dovoljno vrama.
Pa ako nemam dovoljno vrama onda nije ni u praksi haha Ja sa 6Gb mogu zaboraviti npr. Mislim svakako slabo igram i nemam kad, ali ono sto igram mi je i vise nego dovoljno bilo. Indiana djeljuje kao igra koji bi mi se mogla svidjeti pa sam pogledao sys req i razocarao se. Ne da mi se jos raditi totalni upgrade svega jer u mom slucaju je sto bi se reklo "neisplativo".
Mozda bi se mogao provuc sa 6GB VRAM ako koristis DLSS u 1080p, da dobijes render resoluciju tipa 720p. Moooozda. Sta imas, RTX2060?
Evo odigrah uvod. Na series x odlično igra radi, sad kad skontas da cijela konzola kosta kao grafička karta koja bi mogla pokrenuti ovo, zapravo karta je puno skuplja Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Konzola ima vecinu postavki ispod low na PC. Ipak, igra i tad odlicno izgleda i Series X renderuje 1800p i ima stabilnih 60fps. To je fantasticno. Zahtjevi za graficku nisu visoki sto se performansi tice, visoki su sto starije kartice otpadaju. Ovo se moze igrat fino i sa RTX3050 8GB. Da ta kartica ima recimo 12GB VRAM, moglo bi se sve odvrnut na high/ultra pa cak i teksture (naravno u 1080p).
Ma daj. Igra izgleda prosjecno, da je uloženo truda u pc port ovo bi 1080 gurala. @Reventon 60fps veća je reza od 1080p Sent from my SM-S911B using Tapatalk