Spavao sam u starom stanu na moj san madracu, i odlicno je bilo, predobar madrac, oko 300KM, sada u novom stanu sam na sofi, jer volim na tvrdom da spavam, jednostavno mi vise godi.
U neboderima na Otoci ima firma Nobil. Isao tamo jedne prilike sa drugom da gledamo madrace... ima madraca od najnize do najvise kvalitete, kao i primjere sa unutrasnjim presjekom svakog modela. Mozes otici tamo i provjeriti ako ti je blizu...
Kod mene je obicni Nobil, tvrd i materijal je takav da na njemu klizi posteljina Meni odgovara zbog tezine, imam oko 98 Kg, a supruga sigurno 72 (visoka je dosta). Kod Dine je, bar tako mislim, najbolji. Ima vunu sa one zimske strane-zakon. Spoiler Otac je ribar i sam koristi vunu, a meni je kupio prostirku za auto. Neka zena je to isplela, meni super odgovara, jer se ljeti ne znojim i zimi nije hladno za prostatu :wink:
Sad znamo što si "malo udaren" Ja spavam dobro i nemam problema, smori me posao tako da mi je san takav da čak i položaj rijetko mijenjam. Običan krevet bez madraca vuna.
Ja spavam na kaucu godinama i nemam nikakvih problema ni sa snom,ni sa umorom...kauc je poprilicno tvrd ali ne pretvrd,ne volim osjecaj kao da dasci spavam A jastuk je tanak i mekan,ja ne mogu spavati ako je jastuk debeo a posebno ako je tvrd...naounio sam jedan memorijskom spuzvom i probao spavati...ma nema sanse,kao da na betonu spavam
Spavam na fotelji na razvlacenje vec 7 - 8 god , iako imam i lezaj koji se razvlaci ali mi je mrsko. Koristim dva jastuka jer volim visocije jastuke a nikako da se nakanim da kupim dobar jastuk . Sve u svemu ciganija teska :smt005
Ma nije ciganija uopste :wink: Dok je moja sestra imala pravi krevet i vecu sobu, ja sam spavao u 6 m2 na kauc/sofi godinama. Kada sam se ozenio, pa dijete, poceo sam rjesavati neka slicna pitanja/problematiku. Memorijska pjena je termo-senzibilna, pa sto je hladnija soba, jastuk je tvrdji (na -1 i vise mozes nekom glavu razbiti sa njim )
ja sam na dvosjedu na razvlacenje,u rijetkim situacijama i na fotelji na razvlacenje,a kako sam i rekao,spavam bez jastuka :mrgreen:
Raja, trazim madrac.. http://jysk.ba/spavaca-soba/madraci/mad ... -dreamzone ovaj sam usmekao.. e sad pored jyska i njihovih 7 zona udobnosti, 28 cm i 25 godina garancije, imal bolje u drzavi? il da ne trazim dalje.
gledam nobil i vidim ima finih, mada poskup pofino. Jel iko zna kad su im akcije, iliti neki sajamski cjenovnici. Neko rece da bude pocetkom godine/
9 stoja haha a ja svoj platio 130 eura i jos mislio nije bas ni jeftin Gledaj nobil dodjes kod Vekija na kafu i cevap kod Rapija i u Biloj usput odes direkt u Nobil vidit madrace mozda su jeftiniji a domace
Ja sam oko 600KM platio svoj u NoBilu, prije cca 4 godine i nisam se pokajao. Stella 160x200 pa eto vidi koja mu je cijena, ne sjećam se tacno...
Trazi u YYSK-u najskuplji Dreamzone madrac, ja kad sam gledao, kostao je oko 1300KM u dimenziji 180x200. Madrac otkida. Ali nahvatat crni petkak pa uzet za 650 bi bio pun pogodak.
Isao danas ovo je fakat jedan od boljih.. http://jysk.ba/spavaca-soba/madraci/mad ... -wellpur-0 trenutno na akciji 700 - 10% danas vip, 630 km. Bio u nobilu, mojsan, andrijasevic danas sve obisao, lezao, buraz ovakav madrac kod njih 1300++ bez da ce ikad biti ikakvih popusta, stim da je samo u jysk garancija 25 godina, a vamo 5, 3, 2 (kako sam nabrojao). Jysk deff
http://www.home24.de/smood-shop/ Ja se usrecio, dva komada 90x200 i krevet ubodoh za 700. Nisam ni znao sta je madrac dok na ovo cudo nisam legao.
Da dignem temu iz mrtvih, ledja me bole haos u zadnje vrijeme i kad lezim na madracu imam osjecaj kao da sam na nekoj kosini, da nije ravan... nemam pojma sta je zena kaze da je njoj OK... u glavnom, odlucio sam da uzmem na rate madrac i sad ne znam Nobil ili MojSan... Dormeo i to ne bih, jer nekako ova dva mi djeluju dosta kvalitetniji. Sad sam na Nobil madracu i bi oje dobar do prije mozda godinu dana i od tada imam problema... Ja sam na nekih cca 100kg navukao sad u Coroni a zena je tu u 65-70 (koliko ja znam ).... Ima li neko neki savjet, preporuku? Na sta da obratim paznju? Mislim da mi odgovara čvršći madrac, da ne volim da upadnem, a opet ne znam sta je bolje za ledja...