Kod mene je Ikea madrac sa oprugama + Dormeo nadmadrac od memory pjene. Idealna kombinacija, mogu i po zelji skinut nadmadrac ljeti kad su vrucine.
Stigao MojSan Cooler. Prvi dojam odlican. Na starom madracu sam imao 4cm nadmadrac od memory pjene kojeg nisam planirao koristiti na ovom novom. Pa sam bio malo pod strahom da ce mi ovaj biti pretvrd bez nadmadraca medjutim taman je. Sveukupni osjecaj je da je ovaj madrac tvrdji jer osjetim da ne propadnem u njeg a opet sama povrsina je dovoljna mekana da je udoban za lezanje. Vidjecu kako ce bit u jutro kad se probudim a svakako ce trebam mjesec dva da vidim jesam li stvarno pogodio. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja zadnjih 7 dana spavam na kaucu starom 50 godina,sa oprugama . Kao na vodi...kakvi fensi madraci i kur-palci
Trebao bi se ponoviti sa madracem, a iskreno ne znam koji da uzmem. Sta uzeti, ima li neka preporuka? Isao sam probati ove u JYSK, ali nikako mi ne leze, previse su mekani. MojSan mi se cini veoma korektan, covjek koji radi stvarno zna o cemu prica. Dormeo ima najduzu garanciju, ali nisu mi nesto izlozbeni modeli. Vitapur mi je nekako katastrofa, bas je los izbor. A ovaj NoBil nisam stigao obici. Ako neko ima iskustvo iz prve ruke, volio bi da cujem.
Od mene preporuka za MojSan. Ja sam kupio Cooler,premium model. Nisam se pokajao sekunde. Ima dvije tvrdoce pa si okrenes onu koja ti bolje paše. Koristim ga od kraja februara,nisam nikad lijepse spavao nego sad. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Još jedan glas za MojSan, bh. proizvodnja i stvarno se vidi da se ulaže u sve nivoe biznisa (prodavači su im odlični - ljubazni i dobro informisani). JYSK je veće smeće nego IKEA, a ni IKEA nije neka sreća. Dormeo i Vitapur su teška top-shop sranja - to ne može valjati čim su na cjelogodišnjim sniženjima. Nobil isto nije loš, ali MojSan mi se više svidio - birao tako što sam otišao u salon, rekao sales repu da mi sakrije sve cijene da ne bih bio pristrasan ka ovim skupljim, i vidi čuda - najviše mi odgovarao drugi najjeftiniji u tom trenutku Taj sam i kupio (https://www.mojsan.ba/shop/product/529/erato), i evo peta mu godina, i super se drži (stim da nismo teška kategorija, ako si malo teži - možda gledati ipak neki heavy-duty model ). Slično iskustvo i kod drugih članova porodice.
Ljetos je kupljen i kod mene tako neki model,bio 440 KM...nisam ja kupio pa ne znam tacno ali ja spavam na njemu :S Na prvu mi je bio tvrd,jer sam na njega presao sa jednog mekseg i taj meksi mi je bio top. Sada sa ovim madracom,ni nakon 2 mjeseca ne mogu naci pravi polozaj jastuka da mi odgovara,cesto se probudim sa bolovima u vratu. Ja volim da je jastuk nizi i da stoji u vodoravnom polozaju a sada nemam takvog...ako ko ima preporuku za kakav dobar jastuk ali meksi ,od vlakana ili perja a ne oni od memori pjene,to ja ne mogu koristiti.