Kineski telefoni

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by selvin, Sep 19, 2013.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ima Mediateka sad i u 'brand' telefonima, znam da sam skoro vidio u nekom Sony-u.

Razlikuju se po cpu, po kvaliteti display-a (ne samo dijagonala/rezolucija), izradi i kameri. To su glavne razlike. :D Ali Xiaomi i Huawei izbacuju sve kvalitetnije uredjaje.

2. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Popravio se i mediatek u zadnje vrijeme. Ima i Kineza sa snapdragonom, i ovaj Xiaomi je jedan od njih. Kvalitet izrade je ono bas zadovoljavajuci, mozda i vise nego sam ocekivao, e sad vidit cemo kako podnosi vrijeme tj kakav ce biti nakon koristenja od recimo godinu dana.

S obzirom da ovaj model ima solidnu podrsku zajednice za custom rom-ove vjerujem da ce me sluziti barem 2 godine bez vecih problem i upravo ta podrska mi je bila glavni faktor da se odlucim za ovaj model.

Usput Mujka posto si ti vec testirao koji je rom najbolji i koji kernel jel neki maksuz ili taj koji dodje uz rom?

3. Mujka

Mujka Komšija

najbolji je cm 11 na xda a ja licno koristimo ovaj Xcelerate kernel i normala twrp 2.8.4.0

4. hamo pipa

hamo pipa Komšija

TWRP i root sam vec odradio. Nesto mi simpatican ovaj MIUI pa kontam malo ostati na njemu. Jel moze taj kernel na ovaj stock rom ili ide samo uz custom rom?

5. Mujka

Mujka Komšija

ne moze moze samo uz R16 cm11 al uskoro ce tj u pon izbacit podrsku i za r17

6. Mujka

Mujka Komšija

7. KingT

KingT Veteran foruma

8. NAILS

NAILS Moderator

Ti 2look proizvodi su obicno smeće. Nih uvaljuju oni pro4media sto su se ovdje pokusali reklamirati koji su maznuli brend od proizvodjaca diskova.

Oni su (2look) koliko se ja sjecam prije pravili neke djidje samo za djecu. Bas neki dan uzeo lik ako ne taj telefon. Znam da lici samsungu. Nesto mu se ekran odlijepio sa strane. Mislim da popušta digitajzer ili nesto trece. Ja to ne bih nosao ni djabe. Uzmi prije nesto polovno za te pare.

9. KingT

KingT Veteran foruma

Ma nisam sebi planirao ni uzimati, kontao uzeti mami za vibera i tako to.

Ima li kakvih kineza kod nas da iole valjaju do 250KM?

10. efo

efo Komšija

Xiaomi Redmi 1s, bilo ih je za 250km

11. Tensai

Tensai Komšija

Ima Huawei,jeftini a prilično dobri.

12. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Za Viber možeš naći novih WP telefona za stoju i po.

13. Pionir

Pionir Overclocker

14. NAILS

NAILS Moderator

Pogledaj moze li se negdje naci alcatel 995. Ja sam ga uzeo za 250KM sa gar. prije nekih godinu dana, i bio prezadovoljan. Sada ga sigurno mozes naci za 200KM ili nize. Jedino ako nije problem ekran od 4.3".

Nosao bih ga i sada da mi nije ispao.

15. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

King ako ti nije bitno sto telefon nema front cameru uzmi lumiju 630 ja je imam vec dugo i super telefoncic. Ja mislim da su nove 2 stoje.

16. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ako je za mamu i L520/530 će super poslužiti, a idu ispod 200.

17. kAcA

kAcA Aktivista

Na drugoj temi sam bas pitao za ovaj mob. i najvjerovatnije cu ga uzeti za sestru. Izadje oko 250KM samo valjda ne bude carine

18. Pionir

Pionir Overclocker

Ako bude nafake, javi molim te i ja zelim sebi da kupim.

Nemam sada lovu za taj telefon bas zbog carine, t.j. ako bi bio skuplji od tog iznosa.

Tamo na stranici podrska pise kako se telefon prestao proizvoditi i da treba provjeriti dostupnost (mislili su na opremu)...

Ja razmisljam, ako ne bude taj, mozda ovaj : http://www.gsmarena.com/redmi_2_with_2g ... -11147.php

Ima i ovo : Ukoliko lice iz BiH prima paket od pravnog lica iz inostranstva, na utvrđenu carinsku vrijednost obračunava se standardna stopa carine u skladu sa Carinskom tarifom BiH (5%, 10%, 15% - ovisno o vrsti robe) i PDV 17 %. U osnovicu za obračun uvoznih dažbina ulaze i svi zavisni troškovi nastali prilikom uvoza robe, poput transporta, osiguranja i sl...osim roba ne komercijalnog karaktera...Da bi pošiljka spadala u nekomercijalnu robu njena vrijednost ne smije preći 1.500,00 KM. GRESKA, CITAJ DALJE...

19. joyjoy

joyjoy Aktivista

Platio sam dodatnih 30% na svoj mob prošle godine ( 300+100 poštaru tipl kad je donio) to je neka orjentacija , sada (po današnjem kursu) bi taj mob koštao 365KM i plus tih 30%. btw obavezno idi na http://www.to2c.com/ i bez kutije(org ambalaže) možda prođeš bez carine ............. mada teško !!!

Došli su kinezi (xiaomi,zte... itd) na ekupi.ba , cijene su paprene tako i sa 30% jeftinije je , ovaj Xiaomi Redmi 2 sa 1GB rama je 415KM !

:roll:

edit (prave stranicu tj sređuju server i šteka nešto) http://www.ekupi.ba/Xiaomi-Redmi-2-Grey ... 2015_01_25

uskoro će ga biti , Mi4= 999KM :roll:

20. heroic

heroic Komšija

Malo si pogresno citirao taj zakon, u biti zakon je do 50KM nema carine, od 50 do 1500KM te carine po jedinstvenoj stopi 10% + PDV (28.7% + onih fiksnih troskova ima nekih 10KM), a preko toga se stopa odredjuje po artiklu i tako carini i PDV-ise i moras ici preko speditera (znaci carina + PDV + troskovi speditera).

S tim naravno da se moze desiti da dobijete na lutriji i ne carine vam proizvod, ja sam nedavno uredno dobio filtere koji su oko 100KM, sve oznaceno na koverti kako treba, vrijednost...itd, ali nisu mi nista carinili, nisam ni marke dodatno platio. Sa paketima je to jos rijedje, ali se desava, jednom sam dobio 2 procesora sa RAM memorijom i jos necim sitnim i ni marke nisu carinili (vrijednost cca 1000KM), samo onih 10KM platio, ali 10 paketa prije i 10 paketa nakon tog su me uredno carinili.