Kupovina klima uredjaja

Discussion in 'Generalna diskusija' started by russ-co, May 27, 2008.

 1. Qler

  Qler Veteran foruma

  Brate dvoje djece, sta mislis da je to onako, evo vam kasika i jedne gace sedmicno :D

  usput i meni su sve ove masine najlosija je A++ i susilica je inverter kondenzacijska, sve je kupovano da bude sto energetski efikasnije. Prije djece masina je radila par puta sedmicno.. od kako su prve pelene dosle, to je dnevno bar jedna.. Ko ima djecu, zna kako je, ko nema, ko zivi sam, moze stediti...
   
  dams82 likes this.
 2. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Ma s djecom i bez djece dva razlicita svijeta. Ja dok sam sam bio mogao sam od zraka samo zivjeti :D
   
 3. nivla

  nivla Aktivista

  moji sjednu da jedu, ne svidja se boja tanjira(ima crni i bijeli) das mu drugi tanjir onda i ovaj drugi hoce, onda vidi da je kod mene velika viljuska pa nece malom koju je vec isprljao, onda kaze hoce kasiku, pa ima casu za cokoladno mlijeko i jogurt svaku posebno pa hoce slamku, i ja nakon vecere imam pola masine za sudje puno, usput ako se koji ukapa dok jede nekad bude a nekad ne bude belaj jer su ih u vrticu naucili cim se uflekaju da ide presvlacenje itd, da ne govorim da znaju uporedo piti i jogurt i cokoladno mlijeko i vodu(3 razlicite case puta 2)
  eh sad tu ide da su nesto mladji od faze kad ja nista nisam imao i bio zeljan svega pa im ne zelim uskracivati stvari koje im mogu priustiti
  u pricu s tanjirima i bojama jos se cesto uvedu i zdjele i veci tanjiri
   
 4. dams82

  dams82 Komšija

  Nije druže nikom mrsko saprat nego ima toga dosta, a i ne možeš ba oprat lako ručno kao kad mašina opere na visokoj temperaturi, posebno stakleno, to se sjaji, a ručno vazda neke mrlje ostaju. Pere ba i šerpe i tepsije, jesi gledao na reklamama za tablete , bez prethodnog ribanja.
  A veša ima vazda, radnog, paradnog, peškira, kuhinjskih krpa, donjeg veša i čarapa sila, ako jedan dan se ne uključi već je hrpa pored korpe
  Sve u svemu ode ovo u off-topic...

  Sent from my SM-G990B using Tapatalk
   
 5. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

  Saprati i oprati nije bi priblizno isto.

  Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
   
  dams82 likes this.
 6. zippoo

  zippoo Veteran foruma

  Poenta je da ne moze i milonja i dragonja .
  Sada po vasim upisima je sve to na najvisoj mogucoj nozi da se zivi a to jbga kosta.Kosta svih tih uredjaja,struje,deterdzenata itd itd :D
  U principu,svi mi to sve imamo ali evo kod vas nekih sudja i vesa kao da hotel imate :D

  Razumijem ja sve i sa djecom i bez i normalno je da nije isto bez djece i da ce se vise prljati sve ali iz napisanog vidim da neki idu u ekstreme .Valjda je sada takvo vrijeme.
  Da ne offtopicarimo vise,vratite se na klime :D
   
 7. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ja jos nisam imao potrebu da palim klime da griju. U stanu bude ugodnih +21-23c, cak i kad je evo sad napolju +1 samo. Temperatura se drzi zahvaljujuci cijevima gradskog grijanja koje prolaze kroz stan u 4 prostorije (iskljucio gradsko grijanje ima i 10 godina, nema radijatora), plus stolarija dobro dihtuje a i stan je uvucen i izmedju druga 2 stana.
   
  zippoo likes this.
 8. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Tebi ne treba grijanje.

  Daikin FTXF60D sinoć radio fine defroste na -2 i ovoj magluštini. Vrijeme je bljak za klimu. Da hoće koji ozbiljniji minus sa suhim zrakom.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 9. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  U koju kategoriju spada ta tvoja klima? One nama poznate mjere "9" "12" "18"
   
 10. dams82

  dams82 Komšija

  haman 21 minimalno,ali se vodi 24 naravno.
   
 11. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  22K btu. Ali je navode pod 24, kako kolega reče. Masivna mašina, 50 kg vanjska, 15 unutrašnja. Dvoredni izmjenjivač, mnogo plina, isti kompresor kao i u mnogo skupljim modelima Daikina, tipa Perfera.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  Last edited: Nov 25, 2022 at 11:34 PM
  dams82 likes this.