Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. Picoooka

Picoooka Aktivista

Inace ova burn in garancija je veoma upitna ne samo za nas region nego i za puno bolje uredjena trzista.Izgleda za alienware ni u Sloveniji ne vazi garancija za zamjenu displeja u slucaju izgaranja.Uglavnom ako nije navedeno na garantnom listu ne podlijeze reklamaciji.

2. dmr

dmr Veteran foruma

Ja ni ne mislim na burn in. LG ima ovo pomijeranja slike lijevo desno. gore dole s vremena na vrijeme, imaju visak pixela sa svih strana pofino pomjeri cijeli prikaz, pametno :D
    Jedino sto osjetim na ovom OLEDU je da je malo manji od prethodnog 27". Ovaj je 26,5" i osjeti se da je text sitniji u odnosu na prosli, s druge strane dobije se veca gustina pixela :D

Last edited: Sep 16, 2023
  3. selvin

selvin Moderator

Na 2k rezoluciji primjetis razliku u velicini piksela na 0.5" manjoj dijagonali? :D

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

4. dmr

dmr Veteran foruma

Pa to je gotovo 1,5cm manja dijagonala, osjeti se :D Vjerovatno su ovaj 1,5cm do 27" ostavili za pomjeranje slike da ne dodje do burn ina :D

5. selvin

selvin Moderator

Mojne srat. [​IMG]

6. dmr

dmr Veteran foruma

Ozbiljno :D

7. selvin

selvin Moderator

Hajd neki supervid imas vjerovatno :D Vidis da je razlika 2 ppi... U mikronima se mjeri razlika u velicini piksela :)

8. dmr

dmr Veteran foruma

Pa mozda bas suprotno sto mi malo slabi vid :D. Nekako mi je text na 27" vec bio na granici, sad je jos malo manji :D Evo poredjenje, crveni 26,5 :D

9. dmr

dmr Veteran foruma

Bice da je do problema sa subpixel layautom. Evo sad stavio Mac Type za windows i progledah :D. Slike prije i poslije.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa imas i na svakom windowsu,podesavanje izgleda slova za svaki monitor i podesis po onome sto tebi odgovara.
    Ja recimo uvijek malo boldujem slova da mi je lakse citati i jos ponesto i bude mi ok.
    Kod mene 24" FHD monitor

11. dmr

dmr Veteran foruma

zippoo likes this.