Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

 1. iPlay

  iPlay Komšija

  Konačno sam riješio svoj slučaj. Pitao sam Servis da mi kao zamjenski daju 27"UltraSharp U2724D bez doplate, i odobrili su. :)

  Monitor sam preuzeo danas i odličan je. Nije 32" ali sam na kraju ipak napravio kompromis kad pogledam sve druge aspekte.
  Black IPS display, 120Hz, fabrički kalibrisan (100% sRGB, 100% BT.709, 98% Display P3, 98% DCI-P3, Delta E < 2 (average)), USB Hub - prvi dojam stvarno je razlika i odličan je. Na kraju kada podvučem crtu, izašao me 710 KM. :D
   
  Last edited: Mar 1, 2024
 2. iPlay

  iPlay Komšija

  Mali feedback U2724D

  Prvi dojam, stvarno je razlika u panelu u odnosu na G seriju i odličan je.

  Moj primjerak nema IPS Bleed, a Glow (kao i svaki IPS) ima malo ali ni blizu u mjeri koju je imao G3223D. U radu mi apsolutno ne smeta, a mat premaz displaya ove U serije je po meni mjera. G serija opet sa druge strane (G3223D i G2732D) imaju deblji mat premaz/foliju zbog manje refleksije, ali je u display nekako teže gledati (napornije za oči) kada ne igrate igre.
  Display kod ove U srije ima malo refleksije, ali je zato oštar i čist prikaz slike, nebitno da li je tekst, video ili igrica. Color temperature i gray uniformity su odlični. Rubovi okolo samog panela su sa svih strana tanki i super je za konfiguraciju dva monitora jedan pored drugog.

  UFO test je pokazao mrvicu ghostinga, ali Fast mode opcija to dodatno smanji tako da je meni lično izgleda top. (Više Ghostinga ima M27Q Gaming monitor prema recenziji koju je radio Hardware unboxed).
  Sinoć sam sa ekipom igrao par sati COD-a tj. DMZ-a i sve je bilo fluidno bez tearing. Razlika između 165Hz i 120Hz postoji, ali stvarno nije toliko uočljivao kao između 60Hz i 120Hz. Podržava VRR / AMD FreeSync, a prema komentarima na Reddit podržava i G-Sync (u laptopu mi je GTX 1650 4G pa ću probati kada stignem).

  S tim da je ovo UltraSharp serija, a ne Gaming Serija, više nego sam zadovoljan kako se ponaša u FPS naslovu.

  PS. Ima i model U2724DE sa Thunderbolt-om, LAN portom, podrškom za punjenje laptopa preko monitora do 90W a isti se možete koristiti i kao HUB za spajanj više monitora na njega. Paneli su im isti, ali je zbog tih dodatnih stvari i malo skuplji.

  Evo jedna slikica

  [​IMG]
   
  ECeh, Picoooka and zippoo like this.
 3. selvin

  selvin Moderator

  To je top monitor.

  Btw. Mi na poslu imamo P seriju sa E slovom. Koristimo ih kao dockove. Podrzavaju i chaining i onda u laptop ustekas samo jedan usb-c kabal i to je to. Odlicna stvar za malo doplate.

  Sent from my SM-F711B using Tapatalk
   
  iPlay likes this.
 4. iPlay

  iPlay Komšija

  Ja na poslu imam u kombinaciji dva S2721DS ali su spojeni sa mini hdmi direktno na grafiku/workstation.
  Isto su dosta dobri monitori što se tiče sRGB pokrivenosti, color temperature i gray uniformity koje su mi prve stvari na šta obraćam pažnju. Mogu se naći za nekih 500-600 KM, ali su samo 75Hz.