Kvalitetan zrak

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Stihoklepac, Feb 21, 2019.

?

Da li mislite da će se u vašoj sredini popraviti kvaliteta vazduha u narednih 24 mjeseca?

 1. Da

  1 vote(s)
  2.9%
 2. Ne

  32 vote(s)
  94.1%
 3. Nisam siguran

  1 vote(s)
  2.9%
 1. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Kad se sjetim one slike na portalima, u centru Sarajeva pred zgradom covjeku dosla drva da lozi. Ne znam kako im se isplati, u Tuzli je centralno jeftinije nego da kupis drva i ugalj za sezonu, a gdje je jos vrijeme utroseno na lozenje.

  Sve se to da rijesiti ali nece politicar da naljuti glasaca, a ne zeli ni da daje novac za utopljavanje jer ima "pametnija" posla na koje ce trositi novac.
   
 2. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Mi smo sebi iskucili gradsko u Ze., jer je svaku godinu bilo nepouzdano. Kad je radilo bilo je super, ali obicno su se havarije desavale po 5-6 puta u sezoni i to kad su najvece hladnoce. Dosli, izrezali i odnjeli radijare. Mi uzeli 2 inverter Beko klime ima i 5-6 godina i ne mozemo biti sretniji. Platili ih po 800km svaku, i isplatile se u prve 3-4 sezone, jer grijanje smo placali preko 700km godisnje. Ovako extra struje dodje kad se grijemo zimi od 20-60km. 60km (mozda par puta da je bilo toliko extra kad klime rade citavo ovo vrijeme koliko ih imamo) ako rade obje duzi period u mjesecu jer su mazije. Ovako grijes kad treba i zagrije kad 2 rade i na -20. Jos ljeti rashlada u onim paklenim danima.

  Sad prave tu novu toplanu u Zenici. Hoce li to sta popraviti Boga pitaj, ali mi se svejedno ne planiramo prikljucivat. Jos su ukinuli harac na to sto ti njima morao placat da njihove cijevi prolaze kroz tvoj stan kad se iskljucis.
   
 3. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Struja je svakako najbolja opcija ili toplotne pumpe ko ima novca.
   
 4. Mujka

  Mujka Komšija

  Jest al kad bi dobijali struju iz obnovljivih izvora
  Ovako za 1kw ode xx kg uglja...

  Sent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk
   
 5. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Nema veze, lakse je staviti filter na jedan blok termoelektrane nego na 1000 kuca. A termoelektrane su nam neizbjezne svakako jer finansiraju rudnike.
   
 6. Mujka

  Mujka Komšija

  To jest

  Sent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk
   
 7. exwizzard

  exwizzard Aktivista

  SpookyMoO likes this.