Mobilni internet - najbolja opcija

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Tesla, Mar 14, 2013.

?

Izaberi najisplativiju opciju mobilnog interneta u BiH

Poll closed Mar 24, 2013.
  1. BH Telecom postpaid

5 vote(s)
    38.5%
  2. BH Telecom prepaid

4 vote(s)
    30.8%
  3. HT Eronet postpaid

1 vote(s)
    7.7%
  4. HT Eronet prepaid

3 vote(s)
    23.1%
  5. m:tel Prepaid

0 vote(s)
    0.0%
  6. m:tel postpaid

0 vote(s)
    0.0%
  1. metallac

metallac Aktivista

Re: Mobilni internet - najbolja opcija mart 2013

Ja sam uvijek nekako imao mišljenje da je Eronet najgori u BiH sto se tice ponude, ali kada detaljno pogledam i uporedim ponudu ispanu najbolji. Super 15 za 15 KM + PDv dobiješ 80 min prema svima, 80 poruka prema svima i neograničen net ( doduše usporen posle potrođenih 50 MB). Pošto meni treba internet zbog komunikacije ( viber i whats app) najpovoljniji mi ispane na kraju eronet. Cijena poziva prema svima 0,18 KM. Bh telecom na mini 15 je dosta skuplji, a mtel ne nudi nikako internet na pretplati od 15 KM.

2. kvaju

kvaju Komšija

Taj internet sto uspori, zna li netko koliko spor bude?
    Ako moze da izmjeri.
    Ja sam jos na full tarifi, i ne vidim bolju opciju za sada.

3. selvin

selvin Moderator

Uzmes u telecomu na akciji 200% vise i bude mini 15 dosta povoljniji od tog super 15. Na 2 godine imas 50% jeftinije poruke i pozive + 100MB internet.

4. Mujka

Mujka Komšija

Kad je to na akciji 200%

5. selvin

selvin Moderator

Sad je to stalno koliko ja znam. Prije je bilo u 2 navrata po 1 mjesec trajalo. Ja sam na tome od avgusta pretprosle godine i super mi dodje. Ne znam sta cu u avgustu kad mi istekne :D Nisam nikad potrosio 100MB interneta, jer svugdje ima wireless ovo samo po potrebi, a sto se tice racuna uvijek sam tu negdje oko minimalnog, osim kad saljem kredit, ili humanitarni brojevi i slicno, to ne ide u popust.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Ja placam onih 6KM 250MB interneta, i dalje padne brzina na 64kbps... meni taman nekako bude mjesec dana.. bhtelecom, 30KM pretplata...

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

"akcija" traje stalno,samo na salteru kazes da hoces to da potpises
    ako potpises na 12 mjeseci,pozivi i poruke su ti jeftinji 25% i 50 MB neta a na 24 mjeseca 50% jeftiniji i vise interenta

8. Almir

Almir Komšija

ppl tražim malo više mob neta 500-1gb za mjesec šta je najpovoljnije..i nova neka ponuda mnet m flat šta je to?

9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Mnet ti je dobar za usb stick ili sim card 3g modem kad uzimas i ako ti stalno treba.

Ako imaš pretplatu uzmeš msurf to ti je najpovoljnija opcija ( dio na punoj 3g brzini, preko toga isdn speed) + što svaki noviji telefon može raditi kao ap

10. metallac

metallac Aktivista

Moze li se uzeti ovaj msurf ako si na Ultri odnosno dopunama. Kod njih na sajtu pise da moze, a na netu neko kaze moze, neko ne moze. Ko je na dopuni za 2,50 KM extra stvar jer moze koristiti chat servise mjesec dana(whatsapp npr.)!

11. Mujka

Mujka Komšija

i ja bi ovo tako volio al... vjerovatno ne moze steta

12. Tesla

Tesla Aktivista

Mene je tako iznervirao Eronet. Sada je najljepsa ili sl tarifa umjesto hej full. Da, hej savrsena se zove, hem sto se osjecam feminizirano dok je koristim, hem je moras dopuniti u tacan sat i datum 30 dana nakon dopune i jos ne mozes dopuniti za govorne pozive. Bacio sam je i uzeo i altivirao ultra smart. Kakva su vasa iskustva. A i ja cu morati provjeriti ima li m Surf za ultru jer mi se ne prelazi na pretplatu.

13. kvaju

kvaju Komšija

Ja jos ne vidim bolju opciju od eronet full tarife za mene :) ne prelazim ni na sta drugo. Vidim kartice sa aktiviranom tom tarifom po piku dobro skupe.

14. Tesla

Tesla Aktivista

Nervira me sto moram napuniti bas tad i tad i ne mogu dopunjavati kredit za pozive. Ta tarifa je sto se neta tice sasvim ok.

15. kvaju

kvaju Komšija

Pa za pozive ako potrosis mozes nadoplatiti 'sa strane' i zovi, doduse neznam po kojoj tarifi onda naplacuju.

16. Tesla

Tesla Aktivista

Ne mozes. Tako bar kaze gospodja u BBI.

17. kvaju

kvaju Komšija

Full tarifa daje 500 sms, mb i min, prema eronet mrezi.
    Ako ces zvati 061, 036 ili 033 skida ti tu lovu od tog racuna sa strane *101# provjera.
    Ne slusaj nikog u eronetu pojma nemaju. Kad potrosis full tarifu skida sa strane ti tu lovu.

18. Tesla

Tesla Aktivista

E pa onda su radi glupace u BBI izgubili musteriju jer sam doslovno nakon razgovora otvorio telefon polomio karticu na pola bacio je u prvu kantu.

19. metallac

metallac Aktivista

Ja sam na savrsenoj 20 KM aktivirao bonus i posle 22 dana potrosio besplatne minute. Dopunio par markica i nastavio zvati i tada ti skida 0,21 KM za minut. Poruke sam i dalje iz bonusa koristio. I mislim isto da nije tačno da se mora tad i tad ponovo aktivirati. Bas cu probati. Koliko ja znam sada kada mi 10.06. istekne bonus, ja mogu dopunjati po 2-9 KM i trositi ili npr 20.06 uplatiti 10 ili 20 KM da aktiviram bonus. Pa nije ovo pretplata pa da te uslovi da moras tad i tad to i to.

20. Tesla

Tesla Aktivista

U 2 navrata sam isao u BBI. Gospodja koja tamo radi mi je rekla kao i nekoj svojoj prijateljici koja je bila u redu prije mene da je to tako. Onako jaranski joj rece. Ujutro fino dok budes pila kaficu jer je to bilo u petak, kaze u 10 sati ukucaj ovaj bon. Ni prije ni poslije ???. Ja kontam, ja zajebane igre....
    Isto se i meni desilo. Potrosio sam minute ali mi ostali interneta i poruka dosta. Sta ce mi telefon kontam ako ne mogu zvati. Dobro, sreca pa sam potegao ovo pitanje sada i ovdje. Sve mi je jasno ali mi malo krivo sto ljudi koji prodaju uslugu ne znaju nacin na koji funkcionise ista.