Mobilni internet - najbolja opcija

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Tesla, Mar 14, 2013.

?

Izaberi najisplativiju opciju mobilnog interneta u BiH

Poll closed Mar 24, 2013.
  1. BH Telecom postpaid

5 vote(s)
    38.5%
  2. BH Telecom prepaid

4 vote(s)
    30.8%
  3. HT Eronet postpaid

1 vote(s)
    7.7%
  4. HT Eronet prepaid

3 vote(s)
    23.1%
  5. m:tel Prepaid

0 vote(s)
    0.0%
  6. m:tel postpaid

0 vote(s)
    0.0%
  1. kvaju

kvaju Komšija

Kolege uzimaju masovno ove smartfon androide sada, hoce viber i whatsapp, svaki dan bar jedan, kolega haj mi napravi viber nece mi internet nikako isao sam u eronet i oni neznaju podesit. (Jbni apn neznaju stavit).

2. Tesla

Tesla Aktivista

Ma razumijem. Nisam znao da je tako crna situacija zaista. Ganjat cu onda negdje ovaj FULl iako su vidim 50-60 KM. Jer prkjucer sam uzeo Ultra broj i aktivirao SMART Ultra i dopunio odmah 5 KM, haj rekoh neka ima.

Jutros prelistao flipboard u tramvaju i pojelo mi 7 KM. E neces rekoh vise BHT-u feninga dati pa makar. ULTRA STUPID a ne ULTRA SMART tarifa je trebaju zvati. Pljacka zaista. Takvih problema nisam imao na EONETU. A onoj teti cu se nagovoriti u ERONETU pravo. Cak mi dodje da snimim razgovor i posaljem njihovoj upravi da vide ko im sve radi na pultovima ( ali gdje ces nekome hljeb ukidati, ne ide ni to ),

Hvala drugovi, dilema rijesena.

3. irhadkul

irhadkul Komšija

4. kvaju

kvaju Komšija

Da izgleda super, ne vidim cjene za pozive? I pozive prema drugim mrezama.

5. irhadkul

irhadkul Komšija

Moze mi u mob dvije kartice tako da mi i ne znaci cijene poziva.Sutra cu provjeriti pa javim i vama sta je

6. metallac

metallac Aktivista

A kako cijene postave 10 KM 500 mb, a za 22 KM 3 GB. Znaci nigdje veze za 2x vise para dobijas 6x vise interneta. Stalno nesto moraju ciganiti, zasto nisu dali 1 GB za 10 KM, 2 GB za 15 KM i 3 GB za 20 KM?

7. irhadkul

irhadkul Komšija

Ma ne znam ni ja vjeruj,a jos nisam otisao da pitam sta je i kako, jer poznavajuci njih ovo mi nesto nerealno(ako gledam ostale palete)

8. kvaju

kvaju Komšija

Da u te 22km dobijes bar povoljne razgovore i nesto sms-a to je taman.

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

a kako se aktivira na pretplati (bh telekom) to ukljucenje interneta,mislim na ono ,2.5 KM da ima 200 MB i flatrate poslije na maloj brzini ?

10. anel007

anel007 Komšija

odes na salter i aktiviras, za 200MB trebas potpisati ugovor na 2 godine za 200% akciju a bez toga je 100MB + flat na manjoj brzini

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

cekaj,ja sam cuo da ima nesto,za 2.5 KM odredjeni MB i kada se to potrosi,imas malu brzinu ali neograniceno

a sada,ovo sto govoris za akciju 200% vise,ja vec koristim tu akciju i ugovor imam na godinu dana i 50 MB besplatno u sklopu akcije
    da li mi je i sada ovdje,kada potrosim 50 MB,flat rate sa malom brinom ?

12. anel007

anel007 Komšija

ja sam malo pobrkao kolicinu protka, uglavnom to za 2.5 KM mjesecno ti je mSurf paket (osnovni) koji dolazi sa 50 MB protoka i kad to potrosis smanje ti brzinu na 64 Kb/s ali mozes nastaviti surfati neograniceno, sa 200% akcijom se taj iznos poveca sa 50 na 100 MB

13. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nisam potpisao 200% ugovor, medjutim probio sam 50MB limit a sve i dalje ide punom brzinom. Nisam dobio ni onaj SMS da sam probio limit.

Na njihovom sajtu vidim da i dalje stoji mSurf Active 50MB, a ja nisam mijenjao paket. Ne kontam.

Je li se jos nekom desilo ovo? Najgore sto ne kontam, ako je i povecan koliko je povecan. Ili je bug sto me nisu prebacili na nizu brzinu.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

ma neki bug sigurno i ako ti tamo pise,onda je do njih
    btw.provjeri racun,ako ne obracunava,onda se nemas sta brinuti

i ja planiram uzeti ovaj m surf 50 MB,a on se aktivira od 1. u mjesecu je li a ne trenutno kada se podnese zahtjev ?

15. Vedo

Vedo Moderator

Od 1.

16. anel007

anel007 Komšija

za 2.5 KM dobijes 50 MB prometa po full brzini i kad to potrosis smanje ti brzinu na haman 64 KB/s ali ne naplacuju dalje prekoracenje niti nesto slicno, znaci 2.5 KM + PDV i surfaj koliko ti volja

ako uzmes ponudu 200% na to (haman uz ugovor na 2 godine) dobijes 100 MB prometa i kad potrosis isto ti je kao i ovo sto sam napisao iznad, uz jos neke pogodnosti koje ova ponuda donosi ali ti to zavisi od pretplate na kojoj si

i da moze se koristiti za sto god hoces samo ne znam sto ce ti net za navigaciju, jedino ako ne koristis nesto sto prati stanje na putevima ili slicno mada i to nesto ne vjerujem da radi kod nas (znam da waze ne radi jer ga ne koristi haman pa niko u komplet drzavi)

17. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

ima li neka opcija za mobilni internet a da nisam na pretplati ?

18. AggressoR

AggressoR Komšija

Zar ne dobijes 500 mb za 2.5 km? Ja imam taj paket I tek kad preletim 500 MB, brzina mi se smanji I to samo nekad.
    Edit: ipak moja greska, 6 KM je 250 mb I ako potpises ugovor na 1 ili 2 godine onda dobijas 500 MB.
    (ne znam ni koji paket imam dok ne pogleda racun)

19. anel007

anel007 Komšija

ukratko internet koristis za sve sto ti treba, nemas tu nekih ogranicenja i ne ne treba ti nikakva pretplata da bi korisito wifi, ne treba ti cak sim kartica u telefonu da bi koristio wifi (vecinom) :smt003

20. AdoSA

AdoSA Komšija

Ja imam taj paket. Kada ispucam taj dozvoljeni promet bez problema koristim:

Tapatalk
    Tekstualno dopisivanje (viber, whatsapp itd.)
    Facebook app (tekstualni dio)

Surfanje netom kao i učitavanje bilo kakvih slika ide podosta sporije