Mobilni internet - najbolja opcija

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Tesla, Mar 14, 2013.

?

Izaberi najisplativiju opciju mobilnog interneta u BiH

Poll closed Mar 24, 2013.
  1. BH Telecom postpaid

5 vote(s)
    38.5%
  2. BH Telecom prepaid

4 vote(s)
    30.8%
  3. HT Eronet postpaid

1 vote(s)
    7.7%
  4. HT Eronet prepaid

3 vote(s)
    23.1%
  5. m:tel Prepaid

0 vote(s)
    0.0%
  6. m:tel postpaid

0 vote(s)
    0.0%
  1. bhd

bhd Veteran foruma

ma ovo 250mb savrseno :D

2. anel007

anel007 Komšija

stanje nakon sto telecom smanji brzinu na onom paketu od 2.5 KM, naravno i sa ovakvim stanjem se uretno moze koristiti tapatalk, chat servisis i slicno ali bilo sta sa vise slika je misaona imenica:

3. black

black Komšija

Zar je vremenski ogranicen paket , ja sam mislio kad se potrosi ona kolicina da nema nikako.

4. anel007

anel007 Komšija

kako mislis vremenski, paket je 50 (100 MB uz 200% akciju) za 2.5 KM, nakon sto to potrosis imas neogranicenu kolicinu podataka da preneses ali uz mizerne brzine downloada (nesto na razini haman i goroj od birvaktilskog dial up-a) :)

5. black

black Komšija

Ja sam mislio da se radi o Ultri.
    M:tel mi ne izgleda lose , Moj Mix 30 60 min , 100 SMS i 2GB prometa.Ako se prenese broj 20% popusta na pretplatu dok traje ugovor.Znaci ovo gore zapravo 24 KM ispadne.

6. Aladdin

Aladdin Aktivista

Kriminalno, smanje brzinu na 64 Kbit/s. A dovoljno je i za VoIP, barem Skype i Viber rade. :D

Ova opcija za 13 KM na Ultri nije loša.

7. anel007

anel007 Komšija

^ ja licno nikad nisam testirao radi li razgovor na viberu kad smanje ovu brzinu ali nebi trebalo da radi :mrgreen: , elem za kuckanje poruka, koristenje navigacije i slicne ne zahtjevne stvari i ova smanjena brzina je dovoljna

a ultru vise ne bih uzeo, niti bilo kakvu prepaid karticu, nema teoretske sanse :mrgreen:

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma nema teorije da radi. Ne mozes bukvalno nista vise od textinga ili tapatalka, bilo sta sto ima slike ili neku multimediju prekrizi.

9. black

black Komšija

Probao sam ja EDGE znaci oko 64Kbps , zvuk je uzasan.Bez 3G-a nista od Viber-a.

10. metallac

metallac Aktivista

Izgleda da si zaboravio na tih 30 KM dodati pdv 17% :) ?

A eronet za 25 KM + pdv 150 min, 150 sms i 2 GB flat ;)

Ja silom prilika mtel koristim 200 min, 100 sms i 500 mb flat net plaćam 35+ pdv, cim mi istekne ugovor vjerovatno na eromet prelazim. Za manje para dobijam tri puta vise neta, 50 por, "gubim" 50 min ali ipak mislim da je eronet bolji. Nema nikakve najavr da ce mtel dizati bonuse na pretplati?

11. kvaju

kvaju Komšija

Da uduplali su ove internet limite na predplati na eronetu ovaj tjedan

12. Reznor

Reznor Overclocker

Samo da javim da sam uzeo (napokon) ovaj Studentski postpaid paket Kombinuj Student (Flat) od m:tela.
    Prvi utisci su odlični. Ostalo mi je nepotrošenog kredita sa FREND i to mi se također uračunalo. Inicijalno sam dobio 400 MB interneta (FLAT) uz brzinu kako mi se čini 0,75 MB/s (sudeći prema downloadu sa play store), odnosno Speedtest kaže 4.01 Mbps.
    Dalje, pošto mi je preteklo kredita, dobio sam također super ponudu 1000 SMS i 1 GB interneta tako da sad imam 1341 MB (ovo od 400 MB što je ostalo plus novih 1 GB :D ) za 5 KM i traje 15 dana, ali meni piše do 15.05., valjda zbog ugovora.
    Što se interneta tiče, super ide, stalno je ikonica H+, u nekim situacijama sam imao bržu konekciju nego kolega na Ultri.

Jedino što me sad malo buni je što kaže inicijalni bonus internet traje 30 dana od dana aktivacije nakon čega korisnik dokupljuje dodatni bonus prema važećoj tarifi, sad valjda ću s novim mjesecom dobiti novih 400 MB, a ako ne bude tako, raskidam ugovor, pa prelazim na Ultra Student, m:tel sam uzeo samo iz razloga što je nudio tih 150 MB više :D

Evo koga zanima šta sve ulazi, također pored studentskog paketa tu su još i Kombinuj 10,20,30 i NET paketi.
    http://www.mtel.ba/student-tarifa
    UPDATE: Inicijalno 400 MB je samo prvi mjesec. Idući mjesec se uzme neki od paketa, 30 dana je 10 KM + PDV (500 MB FLAT).
    Inače svaki mjesec se dobije 15 KM (+PDV) kredita, za tih 11,70 KM sa PDV koliko je pretplata, dakle, tu je to negdje s Ultra Student.

13. Pionir

Pionir Overclocker

Moze li mala pomoc oko razumijevanja termina koji se ovdje koriste, usluga i mogucnosti telefona.

Kojim redom ide kvalitet ovih E, H+, 3G ? Ovo se kod mene pali, ako sam dobro upratio E je najlosije ?!

Sta od ovog mi imamo na Eronet, BHTelecom i Halo :

HSDPA
    HSUPA
    LTE
    CDMA
    EDGE
    GPRS
    GSM
    HSPA+
    UMTS

14. Aladdin

Aladdin Aktivista

Kod nas je H+ maksimum, imaju ga svr tri mreže. Moje je iskustvo da BH Mobile ima najbolju H+ pokrivenost.

15. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Ima li sta od LTE kod Telekoma?

16. Aladdin

Aladdin Aktivista

Možda neko interno testiranje, za raju ništa. :D

17. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

LTE kad se pusti licenca od strane raka, tj kad bht oslobodi spektar analogne televizije

18. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Znači kad nam se televizija zacrni u junu stiže LTE. Super. :)

19. Aladdin

Aladdin Aktivista

Ne baš... :D

20. adsubzero

adsubzero Komšija

Zna li iko moze li se koristiti 3g u roamingu i kako bi to funkcionisalo na student plus paketu? Ide li to dodatno ili?