Nije lose za dan posla, namjenro sam izostavio neke detalje da isprobam novu tehniku u substance panteru . Mislim da cu moci nadomjestit sve detalje koje nisam izmodelirao. Sljedi low poly pa 3ds max uvw ( najgori dio ), pa tek substance
Moze li tko reci samo zasto se ovi modeli rade, ono vjezbe radi samo ili se ovo moze negdje 'utopit'?
Low poly Naucena nove tehnika za teksture, mislim da cu u buduce sve vise i vise je koristit. Da tako je Nailis ide na market, mada je ovo napravljeno za vjezbu ali svejedno AAA je kvalitet pa moze otic
Primjena je višestruka. Potencijalni kupac je svako ko radi nesto sa 3D-om. Ne samo game developeri. Jedino ne znam kako tacno Rapi radi i koje fajlove nudi. Mozes pored 3D prodaje uraditi jpeg render, recimo u rez 5000x3000+, i prodavati ga na stock sajtovima zajedno sa ilustracijama i fotografijama. Tako ja radim sa scenama na kojima još vježbam. Prodali su se skoro svi koje sam postavio.
Hvala Nails, isprobao novu tehniku za teksture i eto ispade dobro Hm to mi nije palo na pamet da prodam ilustracije modela, moram malo to istrazit Ma koristi ko za sta hoce , vecinom za animacije igre ili prezentacije.
Stock prodaja nije vise zanimljiva. Barem ne za 2D radove jer je zarada opala radi pretplatnika na tim sajtovima. Pa za neki rad za koji bih prije dobio 3$, znam dobiti 20 centi itd. Ide se sada na kvantitet i masivan portafoli tako da se mislim ne vrijedi zayebavati. Dosta fotografa sada snima video klipove. To se nesto bolje placa itd.
Da ne otvaram novi topic od sada cu stavljati sve radove ovdje. Nesto iz " domace " proizvodnje M75 ili ti ga Kašikara Malo teksture doradjenje i scena usminkana
Chenowt Desert Patrol Vehicle hi poly ima jos jedno jedan dan posla da se doda jos par detalja, varovi na spojnicama, svjetla, mozda antena, kompeletna unutrasnjost je 1 naprema 1. Samo sam clay render bez sminkanja da sto prije predjem na low poly. BF4 nostalgija
Finito, mozda do sada najbolji texture job koji sam odradio ali sam dosta eksperimentisao sa ovim modelom, izbrisao sam 3 seta tekstura i krenuo isponova
U čemu si to radio texturu ? Završio sam "bombaču" pa ću texturu tj. boju raditi u substance painteru. Edit: Fino izgleda nema šta ali ja bih možda ipak samo random razbacao te fleke po buggiju. Možda se varam, nisam pro, amaterčina sam, ali eto, moje mišljenje.