Modem-----------temperatura

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by pentium4-athlonxp, Oct 19, 2003.

 1. PAVLIS

  PAVLIS Novi član

  da ventilator za nas ti pomaze ako je temp 25-35celzijevih, no kad se ona digne iznad 40 nema tog vent koji ce te ohladit po ljetu. puhat ce samo topli zrak. covjeku jos i koristi taj top zrak jer odnosi paru koja se stvara znojenjem. ali procu na temp 60 nemoze nis pomoc
   
 2. PAVLIS

  PAVLIS Novi član

  ma kakva teorija dojdi sad kmeni doma ja cu ugasit svojih 6 chase fana pa ces mi vidjet temp proca :shock: .

  šala nemoras sada dolazit :D
   
 3. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista

  Malo si mi daleko, ali i kad pogasim moje ventilatore (5 komada u TT Xaser II kućištu) temperatura nije prelazila preko 48 stepeni, a sad ne prelazi ni 42. Po toj teoriji bez ventilatora bi meni trebala da skoči temperatura preko 60 stepeni (što je u mom slučaju nemoguće :) ), ali radi se o tome da temperatura raste do određene temperature i tu staje jer mu jednostavno cooler ne dozvoljava više. E sad što je kuler bolji, ta temperatura je niža....
   
 4. PAVLIS

  PAVLIS Novi član

  e to je sa tvojim culerom moj se vrti na 2000ok/min i on to nemoze ohladit sam. isto tako se sporo vrti od ovog covjeka koji je pokrenuo ovu temu i pito zakaj mu temp nakon nek vremena skoci na 60
  i tvoje je kuc veliko i prozracno a njegovo sigurno neko malo
   
 5. Xan

  Xan Aktivista

  PAVLIS, lupaš gluposti... nema teoretske šanse da se temperatura smanji za 20 °C ako ugradi par ventilatora...

  možda za 5°C, maximalno 8-9°C ali 20 nikako... nema šanse... nikakve :!:
   
 6. pentium4-athlonxp

  pentium4-athlonxp Aktivista

  Evo da se javim stavio sam novi kuler na procesor ali jos uvijek je aluminijski blok ispod. Kuler se vrti na 4600-5200 u toj razmjeri. Ali ponovo kad upalim racunar temp se sad zna spustiti i do 35c i ponovo kad igram 2-3 sata temp je 60C+.
  tek kad sam ga stavio dok je jos "pasta bila frishka" temp nije prelazila 58 a sad ponovo idee do 63Cpa nekad naguram na 65C.

  Nikako mi nije jasno. E sad gledaj stavio sam jos jedan ventilator tacno iznad ovog tj. ventilator sa proslog kulera onaj sto se dize po temperaturi.

  I vidi on radi na recimo 3500rpm a ovaj moj sad radi na recimo 4800. zar nebi trebala ukupna brzina puhanja u blok biti 8300rpm. Nikako mi nije jasno da i pri ovolikom upuhivanju tem je ponovo ovolika.

  mozda ima cojek pravo mozda moram kupiti case fanova. A kuciste je prilicno veliko mislim da sam negdje stavio dimenzije oko 20cm sirine oko 50 cm duzine i oko 45cm visine dakle big case. SAmo nemam tih usisnih i isisnih ventilatora. Gdje ima tih kupiti i kolika je cijena

  Pozdrav
   
 7. syss

  syss Veteran foruma

  u puno toga tu ne štima :D

  ako nakon promjene venta temp nije niža, znači da je pasivni blok qrac. probaj uzet cooler sa kombinacijom al-cu ili cijeli bakreni, nabavi kvalitetniju pastu i nanesi je u taaankom sloju (bilo koji artic silver, nanotherm...), nemoj razmišljat o "snazi" ventova po brzini okretaja, rađe se orijentiraj prema prema max protoku zraka (cfm).

  ovo zbrajanje brzine ventova ne štima... pa nemreš zbrojat okretaju u minuti! jedan vent je dovoljan...

  kućište 45cm visine nije nikako big tower, to je midi... vjerujem da imaš 2 3.5" i 3 5.25" utora. usisni/isisni ventovi su jedna te ista stvar, samo drugačije okrenuti... poslužit će ti bilo koji 80mm vent, a na tebi je da odlučiš koliku buku/hlađenje želiš. eto od mene...
   
 8. pentium4-athlonxp

  pentium4-athlonxp Aktivista

  2 3.5" i 4 5.25"

  kod nas nema ni nanotherma ni artic silvera 3 jer sam sve ja to trazio. A kako da gledam protok zraka zar je vaznij od okretanja u min.

  Jedino u rajvosi za koji sam kuler cuo da ima cu jesu oni igloo i TT Volcano7+.

  Al ok je sad to sve meni nis nesmeta no kad budem stavljo noviju masinu onda cemo nanovo sve fino ispocetka. vjerovatno TT7+ i kakvih 10culera a razmisljao sam da spojim 10 kulera na prekidac i kad mi se cefne ukljucim prozracim i opet iskljucim i td ili ostavim ukljucenim ma imam ja ideja nema sta.

  pozdrav
   
 9. syss

  syss Veteran foruma

  ma to ti je isto midi tower, nema to ni previše veze... bitno da ima mjesta unutra.

  protok zraka bi trebo pisat na svakoj kutiji/specifikaciji venta i puno je važniji od brzine... veća brzina ti znači u pravilu i veća buka. 60mm i 80mm vent na istim brzinama tjeraju različite količine zraka. 80mm tjera dosta više, a i tiši je.

  ak imaš love uzmi tt7, a ako nemaš onda igloo koji ti nije uopće loš, a duplo je jeftiniji.

  10 coolera je nepotrebna buka... btw trebaš imat tower gdje ćeš to sve smjestit. pogledaj na netu o stvari imenom rheobus, možda ti kakva nova ideja dođe. ak kupuješ novi tower gledaj modele koji predviđaju ugrađivanje 120mm ventova, 2 takva i miran si, a nećeš ih ni primjetit (zvučno) da rade.
   
 10. Xan

  Xan Aktivista

  da... ti 120 mmski su zakon... uopće ne buče, a imaju puno veći protok zraka od 80 mmskih... :wink: