MP3 playeri

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by [tota], Oct 12, 2004.

 1. [tota]

  [tota] Aktivista

  Koji su najbolji USB MP3 Playeri. Jučer vidio u jednog momka i poslušao i iduće što kupujem je MP3 player. Koji su modeli najbolji i koji je kapacitet najpovoljniji za sada. Gledo sam modele od 128 Mb i nisu loši. Većina modela su no-name ali ima li neke razlike među proizvođačima :) Imate li iskustva sa MP3 playerima ovim sa flash memorijom
   
 2. syss

  syss Veteran foruma

  mene isto to zanima jer uskoro i ja uzimam... kakvi su creative nomad? mislim skuplji su, jel to opravdano? msi mi je uzeo frend i crko je nakon tjedan dana...

  jel svi rade kao usb diskovi?
   
 3. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Koliko znam da svi rade kao USB diskovi. Ja sam kupio u Formelu Xiro MP30S128 prije godinu dana i prezadovoljan sam. Samo da danas uzimam 100% bih isao na 256MB verziju jer je 128 ipak malo. Ovaj moj je nekoliko puta nagrade dobio i u casopisima i na netu pa ako neko naleti na njega toplo preporucujem. Mora se paziti prilikom kupovine jer losiji playeri boluju od "metalnog" zvuka sto se ne moze rijesiti nikakvim ugradjenim equalizerom. Pozeljno bi bilo i da ima jedan od popularnih prosirenja memorije (MMC, SD, MS, CF, MD i sl.) Bolji (skuplji) modeli imaju kvalitetnije flash chipove pa je usput gubitak podataka smanjen. Ako imas na nekom uredjaju opticki izlaz razmisli i o MiniDisc-u.
   
 4. Shenron

  Shenron Komšija

  Hm...i ja sam razmisljao o tome...al sam dosao do zakljucka da mi je tih 256 ili 128 MB prepremalo...isplativije mi je kupiti mp3 player koji "ide" "na" CD-ove pa ponjet sa sobom puuuno pjesama nego taj jedan malecki kojeg preslusam za 2 sata :) (recimo prva dva kad je matematika :mrgreen: )....i sta cu kasnije raditi?
   
 5. syss

  syss Veteran foruma

  hm... da minidisc nije loša opcija (imam optički na matičnoj), ali bi meni to više služilo kao usb disk nego kao mp3 player tako ni minidisc, ni mp3 discman ne dolaze u obzir.

  kod nas ima jedan oke uređaj diva mp3 koji dolazi sa 32mb, ali ima mogućnost cf proširenja (cf imam na digitalcu 128+16mb), pa bi možda i to bila zgodna opcija... s tim da još ima funkciju diktafona i košta ~40€.
   
 6. Esh

  Esh HWB

  samo kratko da odgovorim da bi trebao biti kod nas nekih mini test 5-6 modela sto smo pokupili iz raznovrsne domace ponude (ehej!).. pa bola na tebe je red 8)
   
 7. syss

  syss Veteran foruma

  čekamo enise!
   
 8. Shenron

  Shenron Komšija

  Woho :alien:
   
 9. BoLa

  BoLa Aktivista

  Ukratno, posto jos nisam sve izdetaljisao, od playera sa testa najveci dojam na mene ostavio je Creative Nomad(256MB). Mal, praktican, jednostavan(uputstvo gotovo i ne treba) + dodatne sitnice tipa: maska koju mozete mjenjati, pojas i zakacka(veeryyy cooolo ) 8) .

  256MB je prilicno simpaticno imajuci u vidu da je tezina mp3 flash playera oko 30grama dok eto, MP3 discmana je mnogo veca :D . Tu si i fazoni u velicini, zatim preskakanju CD-ova vamo tamo.

  U svakom slucaju, moja preporuka Creative Nomad. :D Naravno, sve detalje u nadolazecem tekstu koji ce nadam se uskoro biti gotov( :mrgreen: )
   
 10. Shenron

  Shenron Komšija

  Ma bio sam se i ja zaljubio u te mp3 playere... :D...pa sam na odvikavanju :mrgreen:
   
 11. CH1LE

  CH1LE Novi član

  Ja lično koristim MSI Mega stick 1 128 mega i mogu reći da sam prezadovoljan. Nisam neki audio freak tako da sam zadovoljan zvukom, a posebno raduje činjenica da ima ugrađen i radio tako da nema da zafali sadržaja ;)