Nintendo Switch

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Oct 20, 2016.

1. Haker

Haker Veteran foruma

I just found this on AliExpress:
    BAM40.76 | AKNES 8Bitdo USB Wireless Bluetooth Adapter Receiver for Windows Mac Nintendo Switch PS1 for Xbox one PS4 PS5 Switch Controller
    https://a.aliexpress.com/_EHfYa2l

Jel ovo jedini način da spojim series x gamepad sa switchem?
    Switch je modan moze se sve spojiti osim sires kontrolera, a gledam mora biti i ovaj 8bitdo 2 adapter valjda neće sa jedinicom.
    Izadje oko 35km opet jeftinije nego da kupujem jos jedan switch pro controler

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Haker likes this.
  3. Haker

Haker Veteran foruma

Ima i moj, nažalost samo ne mogu najnoviji od xboxa a ja njih imam. Hvala ti, poslat ću poruku.

Btw ovaj switch pro controller je možda i najbolji dosad koji sam koristio, napravili su top gamepad od baterije do ergonomije

4. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je zanimljiv mod kada bi izletio jeftin switch sa pokvarenim ekranom

Ragnarok likes this.
  5. Haker

Haker Veteran foruma

Switch 2 je procurio u potpunosti, pitanje je samo kada će ga predstaviti, proljeće ili jesen.

6. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

@Haker vrijedi li se prebaciti na Nintendo platformu, nekako mi se čini da su im igre puno kreativnije u gameplay kontekstu u odnosu na PS/Xbox. Grafika me više uopšte ne zanima

7. dmr

dmr Veteran foruma

imas savrseno funkcionalne emulatore na PCu (mozes nafrljiti 4k grafiku), ne vidim svrhu preci skroz na nintendo ako ces igrati na velikom ekranu.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Ja evo otkako sam ga kupio jednom upalio xbox, ugasio gamepass pretplatu.
    Sad da li ćeš emulator ili ga kupiti, ja sam kupio jer ne volim emulatore..

9. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nakon 7 godina kad kupiš konzolu logično da je tako. Imaš 7 godina igara da igraš. Meni je dosadio prilično brzo. Ništa 3rd party ne bih kupio tu.

Ne znam sad koliko koga vuče nostalgija. Konzola. mog djetinjstva je PlayStation tako da nisam. neki hardcore Zelda fan. Završio samo onu jednu 2d zeldu, ne sjećam se ni imena. botw i totk odustao obje.

Najbolje iskustvo mi je bilo u Mario Wonder.

10. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Nintendo igre su generalno skupe ako planiras legalno igrati. 1st party igre prakticno nikad ne padaju ispod 40e.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Dvije 2d zelde, tri 3d, mario Wonder, mario 3d ako nije dosta mario fixa ima ih jos tonu sa starih konzola.
    Metroid dred, metroid prime, donkey kong, eto vec u startu godina dana igranja.
    Ima jos dosta dobrih indie igara a da o RPG ne govorimo, ja ih ne igram ali ko voli switch je najbolja RPG konzola.

Prednost sto je odbijena..

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja sam igrao Odyssey, BOTW i TOTK. To su mi 3 must-have Switch igre. Imam jos neke igre instalirane ali nikad pocet. Wonder je super u co-op modu, Metroid Dread sam uninstall nakon 1h igranja jer me napinje, Metroid Prime bih mogao probat. Mislim da bih jos mogao probat onaj zadnji Prince of Persia, trebalo bi da je super na Switchu.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ako te naginje dread slobodno preskoci prime :D

14. zoi

zoi Veteran foruma

Dosta tih nabrojanih igara su remasteri starih, tu već pričamo o nekoliko generacija. Ko je preskočio 15 godina logično da ima šta igrati, ali opet ne znači da će se nekome sve svidjeti. Meni se dosta toga nije svidjelo.

Metroid Dread sam također odustao nakon nekoliko sati, ne kontam hype. Luigi's mansion 3 također odustao.

Wonder i jesam igrao u co op i to je uz It takes two najbolje Co op iskustvo. Da izdaju drugi dio odmah bih kupio switch za nju.

Kod nas ide fino i preprodaja na olx tako da se može sa legalnim igrama podnijeti ta cijena. Fina je konzola ali ako se koristi isključivo kao home console na tv meni je to bila previše ograničena.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Pa switch je uspio jer ima dosta igara sa Wii U koje niko nije igrao a igre odlične, ponešto i sa game cube.
    Sad, ako ne voliš metrovania igre, sta ćeš, ali dread i prime su vrhunske igre.
    Igre izgledaju super, kakve veze ima koliko su stare, meni je art ljepši od svih ovih modernih igara.
    Donkey kong tropical freeze je najbolji platformer koji je napravljen, opet ako taj zanr ne voliš bad luck, ali npr ta je igra meni bolja od Marija Wonder i u co op i solo.

16. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Dread nisam ni ja zavrsio, prosjek. Wonder isto jos nisam zavrsio, ima godina :D poslije Odyssey nije to to. Paper Mario: The Origami King mi je preodlican, Captain Toad isto. Yoshi Crafted World odlican. Najveci problem je sto su to igre od 10h max a cijena 40e. Jedino kome nije mrsko kupit, odigrat, pa prodat jer drze cijenu svakako. Library je realno ogroman, nema sanse da ne nadjes 10ak dobrih igara kakav god ukus imao.

zoi likes this.
  17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo skinuo ja emulator,skinuo i jednu igru i jos par stavio na download. Ustekao PS4 controler,valjda ima sve tipke kao switch :D
    Vidjeti cu kada pokrenem koju igru,moze se konfigurisati sve. Uglavnom radi emulator. Skinuo sam Suyu emulator

18. Elubrylla

Elubrylla Novi član

Ja se nikako natjerat zeldu zapocet. Odigrao mario odyssey i par pokemon igara jer su mi to igre iz djetinjstva pa su mi top i sada.