Nintendo Switch

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Oct 20, 2016.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Jesi li probao ovdje, nije baš konkretno za Switch, ali možda i to može popraviti

https://olx.ba/artikal/48652685

2. dmr

dmr Veteran foruma

Ako moze preporuka koju micro SD karticu kupiti od 500 ili vise GB. Imam oled model chipovan sa 128GB i vec mi malo :)

3. Haker

Haker Veteran foruma

Nesto kontam switch kupiti, sada bi se imalo sta odigrati za razliku od ovih "velikih" konzola.
    Samo da li je možda pametnije sacekati novi model ili sada kupiti nakrcan igrama?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Reznor

Reznor Overclocker

Kako gledam cijene igara su kao i za druge konzole, npr Witcher 3 za Xbox je 39.99$+ (imaju dodatna izdanja), a isto i za Switch košta 39.99$.
    Šta je pametnije ne znam, ali bih razmislio o opciji starijeg Switch-a sa dosta igara.
    Jer iskreno ako mi to nije primarna i jedina platforma, radije bih radio upgrade trenutne konzole, ali da mi barem dio kolekcije ostane kao recimo Xbox One.
    Skupo mi je kupovati naslove za više platformi istovremeno, jedino ako ne naleti kakav deal na šta se ne bih previše pouzdao.

5. zoi

zoi Veteran foruma

Meni nema smisla na switch kupovati multiplatform naslove. Konzola je slaba i samim time biraš lošije iskustvo. Razumijem neke igre tipa dead cells, da možeš u pokretu igrati kome je cilj ali ko to hoće radije Steam deck.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ja bih switch samo radi ekskluziva, Mario, Zelda i to ova remake i Meteoid. A igre su skupe, zato bih modan.
    Gledam oko 400 - 500 su polovni oled plus mod 130km

7. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ekskluzive rijetko padaju ispod 40e, skup hobi, a stvarno ima puno dobrih igara. Ja da sad uzimam, definitivo modani, taman i da moras doplatiti, poslije par igara se vrate pare

Haker likes this.
  8. dmr

dmr Veteran foruma

Ja sam ga kupio prije 5-6 mjeseci. Odlicna konzolica, mada nesto ne koristim cesto :D

9. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sam imao oled i za mene je bio bacanje para jer nikad nisam igrao u handheld modu. Ja sam kod nas na olx kupovao igre pa prodavao. TOTK, Mario wonder, luigi's mansion 3 itd sve preko olx riješio. Odigrao nekoliko tih ekskluziva i prodao konzolu.

10. Haker

Haker Veteran foruma

To je i moj plan. I bas kontam da bi ga 90% vremena igrao na tv, corav sam da igram na malom ekranu.
    Oled gledam jer je najnoviji pa kontam polovan je najmanje prešao on.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Top swithonja. Samo ovi Joy con su smeće, sad moram i ovaj pro kontroler, mada na modanom moze i od xboxa :D

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ne valja Xbox controller za Switch, jer nema gyro.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. igor.g

igor.g Komšija

Uzmeš steam deck uz tv dock i dereš emulaciju, sto puta bolje iskustvo

14. Stevie_Ray

Osim sto je emulacija mrtva.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Kupit ću pro controler nema druge, joy suck samo u handheld.
    Moj xbox neće da spoji, najnovije kkntrolere od xboxa neće

16. Stevie_Ray

Imas jeftinije alternative na aliexpressu po 10-ak dolara. Imaju gyro.

17. igor.g

igor.g Komšija

Sve igre rade, nema više high budget novih switch1 igara, kraj generacije. Jedan emulator se ugasi dva nova se pojave. Yuzu je zasrao jer je naplaćivao early access i hostao pirateriju dok se ryujinx prodao za lovu. Source code postoji za oba, samo je pitanje kad ce neko drugi preuzeti mada nema potrebe za sada dok ne dodje switch2.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam da sam i u jednoj igri koristio gyro. U zeldi ga gasio u opcijama čini mi se. Ne kontam hajp za tip.

19. Stevie_Ray

Meni je gyro super, i cak je neophodan u nekim situacijama u Botw, mozda i u Totk.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ma gimick.
    A za emulaciju nisam zainteresovan, nikad mi to nije bio ceif tako igrati. Steam deck je moćan uredjaj ali trenutno meni ne treba. Dzaba sto je hardware iz 2015 kada ljudi prave top igre