Nvidia Ada Lovelace - GeForce RTX 40x0

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by EL NINO CFC, Sep 23, 2022.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Naravno da ima boljih ali za svoju cijenu je i vise nego dobro.
    Bučno?

Pa bučno je ako pustiš ventove na vrte na max,kabal s kontrolera se spoji na maticnu i ventovi se vrte spram temperature. Kod mene je sve ukupno 9 ventilatora a skoro pa necujno. 3 fronta 140 2 ispod graficke 120,jedan na ledjima 120 i 3 na radijatoru vodenog 120. Sve se to vrti 600-700 rpm i jedva da se čuje.

Meni se nikad nije desio nikakav bug,usb 3 radi ekstra,usbC na front panelu radi ekstra,lako se otvara jer ne treba nikakav alat,kablovi se svi lijepo upakuju,ima i nosač za ogromne grafe,tesko je i ne vibrira nista kad radi.

Ja sam ga platio 100€ i ima 2 godine garancije.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. Sebirad

Sebirad Aktivista

Do 1200 se i vrte... ako od kucista moraju raditi na 700 to je nrkih 60% da samo malo airflow naprave, ne pricamo mi tu vise o kucistu nego o staklenoj basti ... mnogo lose kuciste

3. selvin

selvin Moderator

Ma kuciste top, mi imamo 6 komada u firmi, kupili po preporuci ovdje s foruma. Kuciste za te pare jako kvalitetno, sve se otvara i cisti vrlo jednostavno, kablove lijepo sakriti, sve fino pozicionirano. Ne gase se racunari 24/7, sto rendering, sto neke CPU zahtjevne aplikacije, ne staju, rade na max konstantno. Nikakvih problema zasad.

To za staklenu bastu, lupas ko Maksim po diviziji. Kuciste ima mesh panele na svim stranama i jako dobar airflow, kakva staklena basta?

Ko da ne pricamo o istom kucistu...

4. dmr

dmr Veteran foruma

sad citam da si napiso 4+ milje, nije ni blizu, naso sam povoljnu opciju, a isla je i moja 3080ti u zamjenu :D
    Nego je li ovo kabl koji mi treba i da odgovara na moje napajanje? https://www.coolermaster.com/en-global/products/12vhpwr-adapter-cable/

EDIT: https://www.amazon.com/Cooler-Master-12VHPWR-90-Degree-CMA-NFPC16XXBK2-GL/dp/B0CC2MKSCP

Last edited: Jul 30, 2024
    Picoooka likes this.
  5. Picoooka

Picoooka Komšija

Imas na linku pise za koje je napojne kompitabilan Type 1 i 2 pa ti otvori koje,ali ne vidim tvoju pa pokusaj provjeriti.Jeftin je ovaj kabl i na amazonu kosta samo 10$.

Imas i u naslovu za koje napojne odgovara : Type 1 ( V Gold V2|V SFX Gold | V Platinum ),a Type 2 ( XG Plus|MWE Gold V2 )

https://www.amazon.com/Cooler-Master-90-Degree-Platinum-CMA-NFPC16XXBK1-GL/dp/B0CC2JL3T5
    https://www.amazon.com/Cooler-Maste...29-8daa-da10350312e6&pd_rd_i=B0CC2MKSCP&psc=1

Ma mislim da ti je vakat za novu napojnu,a ova je bas povoljno :

https://olx.ba/artikal/58225445

Imas extenziju od cablemod,ako ti nova napojna nije privlacna opcija :D

https://www.amazon.com/CableMod-Mod...x=12vhpwr+extension+cable,aps,186&sr=8-5&th=1

Last edited: Jul 30, 2024
    dmr likes this.
  6. dmr

dmr Veteran foruma

Vidicu, ako nista posaljem mail coolermasteru :)

7. dmr

dmr Veteran foruma

Dobih odgovor od Cooler Mastera, ne gine mi novo kuciste :D

Thank you for contacting Cooler Master.
    We understand your concern. The Cooler Master 12VHPWR Adapter Cable is designed to work with power supplies that support the ATX 3.0 standard.
    The CM Silent Pro 1000W M does not support the ATX 3.0 standard, so it is not compatible with the 12VHPWR Adapter Cable.
    The Silent Pro 1000W is already a legacy product, so we do not recommend using it, as it might damage your PSU.
    We hope this information helps. If you have any other questions, please feel free to contact us. Thank you.

8. Picoooka

Picoooka Komšija

9. igor.g

igor.g Komšija

Najbolje bi mu bilo Corsair rmx shift, zbog microfit konektora na pcie em podržava 0db fan mode do 50% opterećenja. Čak ima i nova revizija sa atx 3.1 od prije sedmicu dvije.

Last edited: Jul 31, 2024
    Picoooka likes this.
  10. dmr

dmr Veteran foruma

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa zbog moguceg topljenja konektora i najpametnije bi ti bilo sto igor.g kaze da nabavis ATX 3.1 12v-2x6 pcie 5.1 ili nastavi dalje pa sta bude :)

12. dmr

dmr Veteran foruma

Grafa je bila kod proslog vlasnika 1,5 godinu i nije bilo topljenja, ne znam sto bi kod mene bilo, jedino ne smijem dopustiti da bocna stana pritisce kablove :D
    A zasto su ovi kablovi koji dodju uz napajanje bolji od originalnog adaptera?

13. igor.g

igor.g Komšija

Pa kupi onda kvalitetnu 90° 40cm pcie 5.1 extenziju 4x8pin to 12v-2x6. Samo vidi koji model ti treba 90° ili reverse 90°. Ako je karta stara već godinu i kusur dana znači da nema novi pcie 5.1 i moraš extra paziti. Topljenje konektora je na female strani. Svi noviji gpu modeli od početka 2024 imaju novi pcie 5.1 ženski jack. Ženski 5.1 i muški 5.0 rade bez problema, sranje dolazi kad je obrnuto ili 5.0 na 5.0

Last edited: Jul 31, 2024
    dmr likes this.
  14. Picoooka

Picoooka Komšija

Niko ne kaze da ce ti se desiti nego da postoji manja mogucnost sa adapterima,starim napojnim pa cak i sa ovim novijim ATX 3.0 se desavalo i zato sada izbacuju ove ATX 3.1 koju cu i ja vjerovatno uzeti uskoro jer Nvidia nema namjeru odustati od ovog standarda 16pin.

dmr likes this.
  15. dmr

dmr Veteran foruma

Imas link za taj adapter, moze li se gdje kod nas kupiti?

16. igor.g

igor.g Komšija

Nisam još tražio po netu jer čekam 5080, jebada počinje za koji mjesec:D

Vidi moddiy ili cablemod

17. dmr

dmr Veteran foruma

Ma nista, mijenjam kuciste i ostavljam origi adapter i to je to :D

18. dmr

dmr Veteran foruma

Ovaj frame generation je stvarno game changer :D Danas probo spiderman igre i forzu horizon 5 i bez FG igre idu fino u 100+ fpsa ali sa FG idu u 200+ fpsa. Odlicna stvar je sto preskace cpu ogranicenja i prebacuje opterecenje na gpu, ubilo se za 240 fps monitora :D Vecina igara koja ima FG sada moze da se igra u 240 fpsa sa RT i sve na max :D Nisam primjetio da FG ista osakati sliku kao dlss upscaling.

Picoooka likes this.
  19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

bojler and Picoooka like this.
  20. Picoooka

Picoooka Komšija

Nakon dvije godine i 4080 16GB opet i na 5080 samo 16GB vrama :eek: ne mogu da vjerujem.

bojler likes this.