Nvidia Ada Lovelace - GeForce RTX 40x0

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by EL NINO CFC, Sep 23, 2022.

1. dmr

dmr Veteran foruma

Pa navodno sa ovim adapterom nema topljenja vec samo kada su kablovi pritisnuti od poklopca kucista?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. dmr

dmr Veteran foruma

Preko koga se na olxu mozr naruciti?

3. igor.g

igor.g Komšija

I adapter mora biti novi 12v-2x6 pcie 5.1, ali bolje 90° kablo kupiti, jedna manje tačka kvara.

Picoooka likes this.
  4. dmr

dmr Veteran foruma

Ne kontam ovaj kabl ide direkt iz napajanja ili o njega opet ustekam 8pin konektore sa napajanja? Hoce li odgovarati na moje napajanje ako ide direkt?

5. Picoooka

Picoooka Komšija

Moze preko bilo kojeg OLX shopa iz BL ili BN.

Btw ako ti je to napajanje iz potpisa nece moci jer ovi kablovi su uglavnom za corsair,asus,seasonic,phanteks,msi i sl.

6. dmr

dmr Veteran foruma

Ma ja to je napajanje. Znaci da vidim sa Peropom? Njega sam zaboravio :) Hvala

Picoooka likes this.
  7. Picoooka

Picoooka Komšija

Moze on ti je napouzdaniji,a ja u zadnje vrijeme uzimam od GamingShopBN jer je jeftiniji od Pere.

https://olx.ba/shops/GamingShopBN/aktivni

Btw kada si se izvalio 4+ milje za 4090 mozda ne bi bilo lose i napojnu ATX 3.1 da uzmes nekada ;)

8. igor.g

igor.g Komšija

Imaš custom kablove koji prate PSU model i layout pinova, većinom za starije PSU prije atx 3.0 i idu direktno. A imaš i extender na 8pin pcie org. kablo opciju koja paše na svaki PSU. Većina novih modela ima samo 12hhpwr to 12hhpwr ili 12v-2x6 to 12v-2x6.

9. Picoooka

Picoooka Komšija

10. dmr

dmr Veteran foruma

Ma meni je ovaj adapter pod 90st super rjesenje. Otkud da su ti asapteri sad problem, nisam upratio!?

11. Picoooka

Picoooka Komšija

12. dmr

dmr Veteran foruma

13. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne znam i to ti niko ne moze garantovati,ali ti mogu reci da se ja ne bih igrao sa tim adapterima i prije bih za 300-350 km kupio PCIe 5.0 napojnu 1000w.

Reventon likes this.
  14. dmr

dmr Veteran foruma

Ma onda kupit vece kuciste i neka stoje kablovi sa originalnim adapterom, svakako je vrijeme mijenjati kuciste :D

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja bih ti predlozio Cougar mx600

Nije neka strasna cijena a funkcionalno je wooow.

Protok zraka odlican a skroz tiho skoro pa necujno.

Pogledaj recenziju na YT

dmr likes this.
  16. dmr

dmr Veteran foruma

Hvala Dino na preporuci, svakako cu uzeti u obzir, jedino mu je visina malo kriticna, godilo bi mi neko do 450mm :D

17. Picoooka

Picoooka Komšija

18. dmr

dmr Veteran foruma

Izgleda odlicno, hvala na preporuci :D

19. Sebirad

Sebirad Aktivista

Posto pravim godisnje otprilike 10-15 high end racunara, znaci high end 4090 , i9 14900k , ryzen 9 7950x3d
    Ja inace prodajem ili novu robu ispod ruke ili polovnu iz Njemacke ili iz Madarske ove kombinacije..
    Sto se napojne tice , znaci moras uzeti 3.0 ili 3.1 koja ide direkt jedno kablo iz napojne u grafu...
    Zasto da ne koristis adapter koji dode uz grafu ?
    Prvo lomi konektor jer 4090 ima 4x8 pinca
    Drugo 5-10 stepeni vece temp ces imati ( ja testirao)
    Trece rizikujes topljenje konektora jer iz ovog razloga
    Imas 4x8 pinca i zna se desiti da iz jednog 8 pimca povuce 400w pregrijava kabal j na onim malim iglicama krene da se topi konektor ...
    3.1 napojnu nisam imao tek su izasle vjerujem da smanji temo grafe jos i stabilizira napon do grafike...

20. Sebirad

Sebirad Aktivista

Custom kablovi koji nisu originalni za napojnu , iako je isti model npr 850w corsair neka rm i 1000w rm , potpuno isti kablovi i na sajtu pise da custom mogu na obje al ti kad uzmes voltmetar i izmjeris svaku zicu , potpuno drugaciji napon na napojnima a iste ...
    Jako lose kuciste , materijal srednji , ventilatori najgori na svijetu kontroler nekad ne radi zabaguje ...
    Dobra varijanta za nas preprodavace da u to kuciste prodamo komp i jako je bucno
    Mislim da Picoka sto ti je preporucio bolje ide