OCZ Vendetta 2 @ HWB

Discussion in 'Sadržaj, prijava problema i prijedlozi' started by Esh, Sep 29, 2008.

1. Vedo

Vedo Moderator

Upravo tako, 12-ka je :)

skljocnule su one nozice, odigao sam komplet plocu drzeci je samo za cooler, cini se da je bas leglo kako treba, al ocito nesto ne ljava..

2. dmr

dmr Veteran foruma

Pa kod mene je freezer 7 :) A je li to tebi tek tako se pojavile vece temperature ili prije nisi gledao ili sta?

3. Vedo

Vedo Moderator

ma uvijek su ovakve bile, beze pogledam review ovog coolera na HWBu i zijanim se koja razlika (jos moj CPU nije clockan)..

4. dmr

dmr Veteran foruma

Provjeri da li ti je ravna baza cpu-a sa ziletom ili skalpelom pa ako nije na brusenje :) I kako stavljas pastu na cpu? Ja sam se nedavno uvjerio da je najbolji nacin za kvadove povuci liniju kako idu jezgre. http://www.circuitremix.com/images/124/apply_2.jpg

5. Vedo

Vedo Moderator

stavio sam podosta paste (al ne i previse) pa plasticnim komadom to fino razmazao. Mislim, nije mi ovo bio prvi put da stavljam pastu, mjenjao sam je na grafi par puta kao i na ovom hladnom Q6600 u drugom PCu :)

6. dmr

dmr Veteran foruma

Onda moze biti neravna baza cpu-a.

7. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ne znam sta se brines, normala su ti temperature.

8. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

ma nisu ba. trebalo bi to bar 5 stepeni niže. da je stock pa haj al vendetta je to.

9. GW

GW Moderator

Ne radi se ovdje o usporedbi u laboratorijskim uvjetima. Tako da se nema o čemu raspravljati.

10. Vedo

Vedo Moderator

kako moze bit normala, kazem ti, metar od ovog PCa je drugi sa Q6600 i temp nize za 20 C, a pogledaj i review ovdje na HWBu, razlika u temperaturama nebi i zemlja :)

11. Esh

Esh HWB

Moze biti problem sa ventilacijom unutar kucista, montiranjem, postavljenjem ventilatora, bazom hladnjaka, senzorom...

12. selvin

selvin Moderator

Vjerovatno to zadnje :) Opipaj ti njeg za svaki slucaj :D

13. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Imam slicnu situaciju i sumnjam na senzore. U pitanju je Athlon 6000+ (brisbane). U idle-u temperatura je oko 30 C, dok u loadu-u ide i preko 80. Prije nego sam napravio cirkulaciju zraka pokazivao mi je temperaturu i do 100 C u loadu-u. Na dodir rukom hladnjak jeste topao ali ne bas tako. Npr mogu bez problema drzati ruku na njemu, grije ali ne przi da je nemoguce drzati ruku na njemu. Nakon sto sam napravio cirkulaciju sa usisom 140mm i izlazom sa 120mm, te promijenio termalnu pastu temperature ne idu preko 80C u load-u mada mi i to puno zvuci. Prije nego sam ovo uradio cak mi se ugasio par puta racunar kad se optereti. Ono sto me interesuje jeste da li je moguce da senzor bude pokvaren i da salje kriva ocitanja pa da se komp zbog toga ugasi.

14. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ne mozes porediti 45nm i 65nm procesore... Osim toga, imaju razlicit VID, pa prema tome drugacije i reaguju na povecanje/smanjenje napona. Takodjer, ne mozes porediti neki test na netu sa situacijom kod tebe (pitas se koja je svrha testova u tom slucaju... test moze biti mjerodavan samo ako su uvjeti isti) - mnogo je tu faktora, ventilacija u kucistu, kvalitet paste, baza, itd. Dok si ispod 75C u loadu, nemas sta da brines :wink: A jos je i ljetno vrijeme.

15. kAcA

kAcA Aktivista

Brisbane-i generalno imaju problema sa tacnim ocitavanjem temperature. Ako mozes drzati ruku nema sanse da je 100C

16. NAILS

NAILS Moderator

Ne moze hladnjak biti iste tmeprature kao i CPU. Mora da bude manja.

17. Vedo

Vedo Moderator

ili ti nije nalegao fino cooler pa ni ne dira CPU kako treba = nije vrel cooler :)

18. dmr

dmr Veteran foruma

Bez obzira, neka je hladnjak 80C nece moci drzati ruku na njemu.

19. hamo pipa

hamo pipa Komšija

MA nalegao je vjeruj mi, jer sam maltene mogao podici komplet kuciste bez da sam pricvrstio cooler sa onim hvataljkama.
    Nadam se da je pogresno ocitanje u pitanju jer sam ruku stavljao skroz na dno coolera, znaci iznad samog procesora. Pogledah danas da je ova ploca imala update BIOS-a vezano za pogresna ocitanja temperatura. U pitanju je ova ploca http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000172.

20. ReNNo

ReNNo Overclocker

Cim je mala razlika temperature kod IDLE-a i LOAD-a onda znaj da je do senzora.
    Da hladnjak nije dobro nalegao osjetio ti bi veliku razliku između IDLE-a i LOAD-a.