Pesoto - Diskusija

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by NAILS, Feb 2, 2021.

 1. aNaToMiC !

  aNaToMiC ! Overclocker

 2. dams82

  dams82 Komšija

  Nažalost pesoto ne funkcionira tako. Nisi upratio da je carina počela da zeza za više paketa na isto ime u jednoj turi, puštaju samo jedan, a ostale će ocariniti, zato staviš agente i glava ne boli. Usput pročitaj blog da se bolje upoznaš sa uslugama i pravilima...
  https://pesoto.com/ba/bos/55/blogcategory.html

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
 3. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Nema i mene je to zanimalo. Shipito to radi odlicno.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 4. sumeir

  sumeir Komšija


  Jeli koristiš Shipito ?

  Koliko košta preusmjeravanje pošiljke za Bosnu?

  Može informacija na PM pošto je ovo Pesoto tema.

  Hvala.
   
 5. sumeir

  sumeir Komšija

  Šta podrazumjeva opcija "dostava putem agenta" vidim da ima opcija da se dodaju agenti, jeli ja tu trebam ubaciti imena nekih osoba ili šta već ?

  Hvala.
   
 6. dams82

  dams82 Komšija

  Da, uzmeš npr članove porodice, bliske prijatelje, i staviš njihove podatke. Kada pošiljka uđe u državu ide na njihovo ime, a oni imaju pravo uvesti jedan artikal sedmično do 300KM vrijednosti. Kasnije pesoto opet na tvom nalogu vraća pošiljku na tvoje ime tj ti biraš na čiju adresu će biti isporučeno brzom poštom (na jednu od agenata ili tvoju). Ili lično u Sarajevu. Agenti obavezno moraju biti lica koja posjeduju ličnu kartu u slučaju da ih kontaktira carina.

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
 7. sumeir

  sumeir Komšija

  Znači ako mi pošiljka bude u 4 paketa odvojena došla na Pesoto adresu,onda za svaku pošiljku moram odrediti "agenta" tj 4 osobe ?

  Ovo pravilo važi bilo da je paket vrijedan 10 KM ,20 KM ,30 KM do 300 KM ali može biti samo jedan paket bez obzira ako je vrijednost pošiljke manja od 300 KM ide jedna osoba ?  To se radi kada dođe pošiljka na Pesoto adresu i prije nego se proslijedi za Bosnu ?

  Hvala.
   
 8. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  Kakav je kvalitet odjece sa ove stranice 6pm sto ste postavljali?

  Da li su stvari original?
   
 9. bhd

  bhd Veteran foruma

  U Americi za prodaju fake robe dobijes 1-6godina zatvora.
   
  Last edited: Feb 24, 2021
  iPlay likes this.
 10. dams82

  dams82 Komšija

  Za 4 paketa ti trebaju 3 agenta jer si četvrta osoba ti. Paket se deklariše prije nego stigne na pesoto skladište usa. Može i poslije, ali bolje prije, znači kad dobiješ tracking broj. Biraš dodatnu uslugu prepakiranje jer je besplatna, a može ti smanjiti ukupnu težinu ukoliko ima neko kabasto parkiranje. Prilikom deklarisanja odabereš agenta kojeg si dodijelio ranije na profil ili ostaviš sebe ukoliko je prva pošiljka u pitanju. Svaki artikal se posebno naplaćuje po kilogramu, ispod pola kg se plaća pola kg, a iznad se zaokružuje na svakih 100grama. Cijena za 1 kg je 15 dolara, a preko 2 kg ukupne težine u jednoj turi cijena je 14 dolara za 1kg.

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
 11. dams82

  dams82 Komšija

  Meni došle leviske u prošloj turi, original 100%,imam još jedne što sam prošle godine uzeo sa levi's stranice, levi's ima trgovine po cijelom svijetu pa su vjerovatno zato banovali kupovinu u usa nama iz BIH da kupujemo po drugim cijenama(čitaj većim). Inače 6pm je u vlasništvu Amazona, najjači su u Online trgovini...

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
  bhd likes this.
 12. Hellas

  Hellas Aktivista

  Newegg me suspendovo i traze neku sigurnosnu provjeru :)
   
 13. iPlay

  iPlay Komšija

  Još je neko spominjao da Newegg pravi problem iz razloga više korisnika, različite kartice, a ista adresa. Pesoto bi se njima trebao kontaktirati u vezi toga. Kontaktiraj njih možda.
   
  Last edited: Feb 24, 2021
 14. Hellas

  Hellas Aktivista

  Poslao sam support request.
   
 15. syd

  syd Aktivista

  Ja sam imao problema. Newegg je dobar kad sve ide podmazano. Ako nesto zapne, dobro si jeban. Ja sam morao tri puta da idem na support, stalno isto govore, ne mogu ti pomoci, njihov tim je zakljucio da ima sigurnosni problem, bla bla. Jos mi otkazali narudzbu, a nisu vratili pare. Nakon 8 radnih dana, nekako sam uspio od supporta dobiti da eskaliraju problem na visi nivo. Trazili su verifikaciju adrese i telefona. Ja im dao one sa pesoto strane, a preko pesoto chat-a javio Edinu da bi neko mogao nazvati za mene, da javi u USA da me potvrde. Nekoliko sati nakon ove eskalacije mi vratili account. Pare nista. Pa sam onda jos 11 dana i jos tri kontakta supporta, i jos jedna eskalacija, pa onda mailovi sa managerom, i tek onda mi vratili pare od narudbe koju su oni ponistili. Znace stvarno haos, ako zapne, moras se bas boriti i boriti.
   
 16. Hellas

  Hellas Aktivista

  Nisu meni skinuli iako sam platio preskocicu ih ako su problematicni. Njihov gubitak.
   
 17. sumeir

  sumeir Komšija

  Znači prije nego što stigne pošiljka ja moram tamo u korisničkom profilu ispuniti one podatke ?

  NIsam to uradio a stigle mi dvije pošiljke sa po dva artikla.

  Valjda neće biti problme to naknadno da se završi.

  Koliko traje dugo od momenta dostave pa dok pošiljka bude vidljiva na profilu ?

  Hvala
   
 18. syd

  syd Aktivista

  Ako nisi deklarisao, a stiglo, vjerovatno ce te neko kontaktirati. Ja sam jednom jedan paket zaboravio deklarisati, i kontaktirali me na viber (sigurno neko lokalno ovdje). Obicno 1-2 radna dana da se pojavi na pesoto strani, zavisi od guzve na skladistu. Par puta se meni desilo i 3-4 dana.
   
  sumeir likes this.
 19. dams82

  dams82 Komšija

  Neće biti problem, uradi to sad ako već nisi.
  Meni je jednom isporučeno u ponedjeljak, a tek u četvrtak stigla obavijest da je stiglo na pesoto.

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
  sumeir likes this.
 20. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  BA021 stigao danas u SA. :)

  Sent from my LG-H870 using Tapatalk