Preporuka napojne

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by NaLe!, Jun 19, 2016.

1. iPlay

iPlay Komšija

Hm, centralno grijanje u stanu... može li napraviti poroblem?

2. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne vjerujem jer meni je napojna vec 6 godina bukvalno uz vertikalnu cijev na nekih 30-40cm udaljenosti,a i bivse napojne su isto bile tik uz cijev dok je radijator udaljen nekih 60-70cm.

3. iPlay

iPlay Komšija

Kućište nije tik uz vertikalu, ispod stola je i ima dobar airflow. Nego može li napraviti problem taj zvuk? Ovo je prvi put da se pojavilo.

4. Picoooka

Picoooka Komšija

Ko ce znati sta je jer moze biti i ventilator tj. rattle fan.

iPlay likes this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Meni zvuci kao ventilator. Ako je sta od el. komponenti u napojnoj pri kraju, znat ces uskoro :D

6. iPlay

iPlay Komšija

Stara je nekih 3 g.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mislim da je tako nesto bilo na mojoj Corsair, zamjenio joj vent i evo radi i danas. Stara 10 godina.

iPlay likes this.
  8. AggressoR

AggressoR Komšija

Ne moze.

Uzivaj i ne obracaj paznju, ako se pocne stalno javljati zvuk onda je druga prica.

9. AggressoR

AggressoR Komšija

Kod mene se na prosloj napojnoj znao cuti ventilator kad je pc u idle, cim opteretim usuti. hhh
    (zimi nikad jer je blizu radijatora, ljeti da jer se nalazi kuciste ispod klime i klima direktno puse u njega)

iPlay likes this.
  10. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Provjeri lezajeve ventilatora , ako su pri kraju pročuju se...ako su pri kraju zamjenis ventilator i furaj dalje

11. Reznor

Reznor Overclocker

I još jedan tip ako možeš stavi kućište gore na stol ili barem stavi neku ravnu dasku da ne usisava sve sa tepiha :D
    Meni se računar skoro nikako ne čuje, jer se RM750x pali samo kad joj bude ćejf, ali mislim da se znao čuti kad je bio na tepihu. I makni od radijatora, neće mu ništa biti, ali toplota ide prema njemu.

12. iPlay

iPlay Komšija

Nije mi na tepihu, ima postolje od iverice koje sam napavio. Ne pojavljuje se više, sve tiho...

13. iPlay

iPlay Komšija

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ima i boljih za te novce. Vidi Be Quiet Pure power 12M 850W ili Corsair RM850e.
    Cak bih rahatniji bio uzeti polovnu Corsair RM850x za 100KM manje.

iPlay likes this.
  15. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Apr 14, 2025 at 12:51 PM
    iPlay likes this.
  16. dmr

dmr Veteran foruma

Daj i meni preporuku za bar 1000W da ima onaj 12pwr konektor za novije nvidije, da je dobre iskoristivosti i mozda najbitnije da je necujno pogotovo u stand by a kad je pod opterecenje neka se normalno cuje. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Apr 14, 2025 at 1:28 PM
    dmr likes this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Kod mene je Corsair RMx Shift i baš sam zadovoljan s njom, ne čujem je uopšte.

Picoooka likes this.
  19. Picoooka

Picoooka Komšija

Odlicne,a cijena malo veca 1000w je oko 400 km,a 850w je oko 350 km.

20. dmr

dmr Veteran foruma

Picoooka likes this.