Preporuka za novu konfu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 14, 2020.

1. Picoooka

Picoooka Aktivista

Pitaj u cpuinfo imaju li na stanju,ako nemaju vidi da li mogu naruciti.Meni su zbavili Z73 i to po nizoj cijeni nego sto su trazili OLX shopovi iz BN i BL.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Last edited: Mar 9, 2023
  2. Tyger

Tyger Aktivista

https://sync.ba/product/nzxt-water-cooling-kraken-x73/

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Hahahaha 500KM

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. Picoooka

Picoooka Aktivista

5. BiceBolje

BiceBolje Komšija

Comtrade ima X63 na lageru.

I ove ASUS ROG RYUJIN 360, 280, itd.

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nema tog procesora da mu treba hladjenje od 500KM. To ce stojati na policama godinama.

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mozda nema procesor kojem treba to hladjenje ali ima entuzijasta koji mora to imat.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

iPlay and Stevie_Ray like this.
  8. Stevie_Ray

Cisto za usporedbu, ja se bio nameracio na 420mm AIO koji je bolji od tog, a kostao bi me 80 EUR (doduse B-ware, ali official radnja prodaje, 5 ili 6 godina garancije). I opet ga nisam kupio, jer mi u sustini ne treba. Imam vec 280mm AIO i vise mi se svidja ideja najveceg moguceg radijatora u mom kucistu.

9. igor.g

igor.g Komšija

Ne kontam čemu fancy cooler sa ekranom i nzxt taksom kad istu stvar odrađuje freezer 2 (imaju svoju custom pumpu, svi ostali koriste genericke asetek). 360mm za 120eur ima i argb model za 135e, bili su 20% jeftiniji prije par mjeseci. Za 6-7 godina ispari voda, svejedno ćes morati kupovati novi AIO. Jedino da uzmeš refillable AIO kao Eisbear Aurora Pro.

10. Stevie_Ray

Ne ispari voda za 6-7 godina, to je samo u losim uvjetima eksploatacije (tipa radijator ispod pumpe).

11. igor.g

igor.g Komšija

Kako god, nesto će riknuti za to vrijeme (pumpa, tubing, gunk buildup, manjak vode). Zato je max warranty 5-6 god, kod nekih 2-3 god. Nakon toga pomoli se da traje duže od deklarisane garancije.

12. Stevie_Ray

Moje vodeno staro 7 godina, ok, mozda je dio vode ispario, mozda nije, ali performanse su jos uvijek dobre (nema sanse da se nakupilo taloga u pumpi jer bi totalno unistilo performanse, i jednom kad to krene nema kraja dok se skroz ne zacepi). Pumpa tiha kao i prvog dana (na 80% necujna).

13. iPlay

iPlay Komšija

Ja sam opet uvijek za opciju dobrog Air Tower coolera nego AIO. Npr. Dark Rock 4 Pro ili DeepCool AK620 ZERO DARK. Top mi uzgledaju i dugooooo traju.
    Sama pomisao da je voda u kucistu... ne znam. o_O
    Ali razumijem i ljude koji se odluče za AIO.

14. Almir

Almir Komšija

x73 sa rgb sam odustao, na kraju sam poručio x63 sa rgb, i ostali fanovi u kućištu kada poručim će biti nzxt rgb duo, nzxt sa cijenama je otišao gore, ali problem je što se meni sviđa nzxt kao brend od kućišta preko vodenog te ostalih ventilatora i to je to, jbg :)

o garanciji nisam pretjerano razmišljao oficijelno je 2g, a inače nzxt garantuje 6g eh sada koliko će trajati vidjećemo.

I ove velike radnje na stanju imaju bukvalno po 1 procesor, ram, matičnu...sve se nešto čeka...i ako radnja ima više lokacija..ima na stanju ali druga lokacija pa dok povuku.

Jednostavo nije lako složiti danas build.